Hoe versla je de Barbarenkoning?

Barbarenkoning - Clash of clansWat is nou een handige tactiek als je in een aanval een Barbarenkoning tegenkomt? Er zijn verschillende mogelijkheden om een Barbarenkoning snel uit te schakelen om er daarna geen last meer van te hebben.

Optie 1: een combinatie van Barbaren en Boogschutters
Zet een paar Barbaren in om de Barbarenkoning bij zijn altaar weg te lokken. Zodra de Barbarenkoning dichterbij komt, zet je een 5 à 6 Barbaren bij. De Barbarenkoning zal zich richten op deze Barbaren. Daarna zet je er snel een tiental Boogschutters achter. Terwijl de Barbarenkoning één voor één de Barbaren uitschakelt, schieten de Boogschutters de Barbarenkoning knockout.

Dit is een goedkope oplossing om een Barbarenkoning uit te schakelen, het kost je minder dan 10 barbaren. Pas natuurlijk wel op voor andere verdedigingswerken zoals boogschutterstorens, kanonnen en mortieren.

Optie 2: een combinatie van Barbaren en Gunstelingen
Deze optie is vergelijkbaar aan de combi met Barbaren en Boogschutters. Zet een paar Barbaren in om de Barbarenkoning. Zodra de Barbarenkoning dichterbij komt, zet je een 5 à 6 Barbaren bij en daarna zet je er snel een tiental Gunstelingen achter. Terwijl de Barbarenkoning één voor één de Barbaren uitschakelt, schieten de Gunstelingen de Barbarenkoning knockout.

Net als de eerste optie is dit een goede manier om een Barbarenkoning uit te schakelen. Pas natuurlijk wel op voor andere verdedigingswerken zoals boogschutterstorens en vooral voor afweergeschut.

Optie 3: Barbarenkoning versus Barbarenkoning
Wil je een echte clash? Zet dan je eigen Barbarenkoning in tegen de verdedigende Barbarenkoning en laat ze het maar uitvechten! Hierbij moet je natuurlijk wel opletten dat ze ongeveer van hetzelfde niveau zijn. En wij hebben het idee dat de verdedigende Barbarenkoning een licht voordeel heeft. Het kan dus geen kwaad om er ook wat Barbaren bij te plaatsen.

Wij hebben een voorkeur voor een combinatie van Barbaren en Gunstelingen.
Hoe schakel jij een Barbarenkoning uit? Laat het weten via de reacties!

11 antwoorden op “Hoe versla je de Barbarenkoning?”

  1. dat is niet zo handig.. eigenlijk moet het met 5 of 10 boogjes genoeg zijn tegen een lvl 1 en 2 barbarenkoning.

  2. gwn wat balonnen en heel wat barbaren en boogjes, maar soms ook met 1 heler zodat die troepen niet dood gaan 😉

  3. Wachten tot de reus al zo ver mogelijk naar de buitenkant van de basis in zijn ring loopt. Dan met wat boogschieters schieten op een doelwit wat buiten de basis en bereik van wapens ligt, maar in het “opmerk-gebied” van de Barbarenkoning valt. Wachten tot hij in de buurt is met een rij boogschutters bewusteloos schieten. Maar dat is mijn tactiek…. 🙂

  4. 10 tot 20 boogjes moeten genoeg zijn om een koning van lvl 3 of lager te kunnen doden spaar je troepen en zet er niet te veel dat is mijn tip

  5. Heeeeel veel barbaren wegens de levens en schade dat hoger is dan van boogschutter. LET OP gebruik geen boogschutterskoningin tegen de barbarenkoning tenzij haar lvl veel hoger is en de bbk levens minder zijn na de troepen die je gebruikt hebt tegen hem. Bbk is dus sterker dan boogschutterskoningin (bsk)

    Mvg DANGER

  6. Wat ik het fijnste vind, 1 reus om te lokken en dan met 5 wizards hem eruit klappen heb elke x nog suc6 mee gehad dus zeker proberen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.