Hoeveel goud en elixir kan je verdienen bij een aanval?

Elixirtank - Clash of ClansAls je gaat aanvallen in Clash of Clans, dan kom je steeds verschillende hoeveelheden goud, elixir en duister elixir tegen. Dit is slechts een percentage is van de totale hoeveelheid goud, elixir en duister elixir die je tegenstander heeft. Als jij wordt aangevallen, dan is het ook een percentage, want je volledig wordt weggevaagd, dan ben je slechts een deel van je goud, elixir en duister elixir kwijt.

De grote vraag is; Hoe wordt de hoeveelheid goud, elixir en duister elixir kan je kan verdienen of verliezen berekend?

Goud & elixir
Goud en elixir worden in drie bouwwerken opgeslagen.

Goudmijn en Elixirpomp
Het percentage dat gestolen kan worden uit een Goudmijn of een Elixirpomp is 50% van de aanwezige hoeveelheid. Als je dus regelmatig je mijnen en pompen leeghaalt, dan zit er minder in dat gestolen kan worden.

Goudmijn en Elixirpomp
Het percentage dat gestolen kan worden uit een Goudkluis of een Elixirtank is 20% van de aanwezige hoeveelheid, met een maximum van 198.000. Dit betekent dat als je meer dan 990.000 goud of elixir hebt, er nog steeds maximaal 198.000 kan worden gestolen.

Stadhuis
In een Stadhuis zit 1.000 goud en elixir en dit kan allemaal gestolen worden.

Duister elixir
Van duister elixir in een duister elixir tank is slechts 5% beschikbaar bij een aanval. Van de aanwezige hoeveelheid duister elixir is 75% beschikbaar.

Maar… Een eerlijke strijd duurt het langst…
Omdat de strijd wordt bepaald door het aantal trofeeën, kan het nog wel eens voor komen dat je zwakkere of veel sterkere tegenstanders tegenkomt. Er is dus een soort penalty ingesteld, waarbij de zwakkere spelers (spelers met een lagere level Stadhuis) een voordeel hebben.

Om het even makkelijk te maken; val je iemand aan met een Stadhuis dat één level hoger is, dan is er 110% beschikbaar. Val je iemand aan met een Standhuis dat één level lager is, dan is er 90% beschikbaar. En val je iemand aan die twee levels lager zit, dan is er slechts 50% van het maximum beschikbaar.

18 antwoorden op “Hoeveel goud en elixir kan je verdienen bij een aanval?”

 1. Hoe komt het dat ik bij een wraakaanval slechts 300 000 van zowel goud als elixir kan stelen alhoewel dectegenstander 2 400 000 elixir en 1 600 000 goud heeft in 3 opslag plaatsen?

 2. Omdat je slechts een percentage van het totaal kan pakken en daarnaast zit er op basis van je Stadhuis level ook nog een maximum aan. Vandaar dat je max 300.000 van beide kan pakken.

 3. net een wraakaanval gedaan tegen iemand met stadhuislevel 8 (ik heb stadhuis level 7). Hij had 3 600 000 goud en 3200 000 elixir in zijn 3 opslagplaatsen. Opnieuw kon ik maar 300 000 van elk nemen. Dan klopt bovenstaande uitleg toch niet?

 4. Beste Rowan,

  Na een gewonnen Clan War, krijg je je bonusbuit voor de gewonnen Clan War.
  Deze bonus kun je afhalen bij je Clankasteel.
  Zolang je bonusbuit in het Clankasteel zit, kan er ook (net zoals bij je Elixir tank, Goudkluis en Duistere Elixir Tank) een deel van worden gestolen.
  Bij elke upgrade van het Clankasteel kun je meer bonusbuit opslaan.

  Mvg, Yosnoopy

 5. Als je een uitgebreidere (&betere?) uitleg wil lees dan de reactie van mij bij de 2de (ofzo) vraag.
  Mvg, ceetje

 6. Hallo,
  Ik heb laatst een hele leuke aanval gedaan 🙂 ik had iemand aangevallen th9 en mijnen en pompen lvl 11 ( zelf heb ik th 8) en die mijnen en pompen zaten tjokkie vol! Zow heb ik 500000 gpud geroofd en 615000 elixer ( er zat nog wat in elixertanks)
  Mvg,
  Ferditjheuu
  clan: NL-Fighters
  Naam: DFF-Ferdi

 7. Ik ben net aangevallen door iemand met stadhuis level 9, zelf heb ik 8, de goudmijnen waren zo goed als leeg en in de goudtanks had ik ongeveer 1.800.000. Toch slaagt de tegenstander erin om met 231.000 goud te gaan lopen?
  Volgens bovenstaande berekening mocht dat slechts 90% zijn van 10% van 1.800.000. Dat geeft volgens mij ongeveer 172.000 goud ipv 231.000?
  Of klopt mijn theorie niet?

 8. Eh… wat bedoel je precies? Ik zelf heb ook th8, maar als je je stadhuis in de hoek zet(farmen) en er vallen om heen zet valt iedereen je sh aan en gaan de resterende troepen dood! Dat had ik dus ook, kwerd door 8 barbaren tegen mijn sh aangevallen.2 overleefde de enorme val. Ik heb trouwens gezien als je met th 8 ALLE vallen bij je th zet, ik denk dat als je er met 200 barbaren op aanvalt er maar…0 overleven

 9. Ik bedoel: hoeveel goud en elixer kan je verdienen/verliezen bij een aanval. In dit item staat een berekening en in mijn voorbeeld zie ik dat die berekening niet lijkt te kloppen.

 10. dat is niet helemaal waar het is er het veiligste om de buit in op te slaan, Maar je kunt er een beetje uitstelen dus het is niet helemaal veillig om het daar in te laten zitten ook zul je dit heel snel vergeten en over het hoofd zien daardoor stelen mensen misschien er wat van dus in de schatkamer is alle buit het beste beschermd, maar je kunt er dus wel een beetje van stelen al wil je weten hoe ik dit weet hou je buit in de clancastle totdat hij in een aanval word neergehaald je zult zien dat er iets minder in zit dan eerst
  groetjes Crasher

  1. Dankjewel, dat was wat ik wilde weten. Er kan dus toch gestolen worden. Ik heb ’t al ’n paar keer meegemaakt en het was telkens ’n buit van 900 gold en elixir.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.