Tips om duister elixir te sparen voor een Barbarenkoning

Barbarenkoning - Clash of clansEen Barbarenkoning is een mooie aanvulling op je troepen. Je kan de Barbarenkoning inzetten bij een aanval en hij verdedigt je dorp als jij wordt aangevallen. In tegenstelling tot andere troepen gaat de Barbarenkoning nooit dood, hij raakt bewusteloos en na een uurtje slapen (of langer als hij een hoger level heeft) kan hij weer ingezet worden.

Aangezien de Barbarenkoning eenmalig 10.000 duister elixir kost, zijn hier een aantal tips om zo snel mogelijk aan deze grote hoeveelheid duister elixir te komen.

1. Zorg als eerste dat je een duister elixir tank hebt, anders kan je geen duister elixir opslaan.
2. Heb je een duister elixir boor of zelfs meerdere? Upgrade deze dan zodat ze meer duister elixir omhoog pompen.
3. Plaats je duister elixirtank in het midden in je dorp en verdedig deze goed zodat er zo weinig mogelijk van wordt gestolen.
4. Val alleen spelers aan met veel duister elixir. En laat dit desnoods ten koste gaan van je “standaard” minimum aan normaal elixir en goud wat spelers moeten hebben.
5. Zorg dat je zo hoog mogelijk in het trofeeen level komt, in de 1600+ categorie is meer duister elixir beschikbaar.
6. Geef geen duister elixir uit aan het trainen van duister elixir troepen.
7. Indien nodig, gooi wat bliksemschichtspreuken op een duister elixir tank. (maar let wel op of dit inderdaad duister elixir oplevert)

Succes met duister elixir verzamelen!
Heb je nog goede tips, gooi ze in de comments!

62 antwoorden op “Tips om duister elixir te sparen voor een Barbarenkoning”

 1. Ik heb al 3 maanden lang meer dan 2450 bekers (met stadhuis lvl 7) en ik krijg er gewoon geen duistere elixer bij en ik gebruik het niet voor troepen wat moet ik doen…

 2. Jonge lul nie W, ik zit rond de 1000 trofeeen en heb al n goeie 7000 duister elixer gestolen duw gewoon moel

 3. Ik heb misschien nog wel een tip. Als je gaat slapen en je troepen zitten helemaal vol, train dan je duurste duister elixir troepen zodat er minder gestolen kan worden.

 4. Mart, natuurlijk ben je het niet kwijt , omdat je troepen vol zitten, dus dan kan je het daarna gewoon weer terug nemen!

  1. per level omhoog kost het 2500 duister elixer meer
   dus van lvl 1 naar lvl 2=12500
   2 naar 3+15000 etc.

 5. gewoon door zoveeel mogelijk bliksemspreuken te gooien op de duister tank
  maar heb geduld! heel veel geduld want je hebt kleine kans de barbarekoning te halen met SH lvl 7, op SH lvl 8 word het makkelijker want dan krijg je een duister boor

  1. Ja dat is wel goed zelf ik ad barbarenkoning lvl 5 met sh 7 maar nu heb ik sh 8 dus barbarenkoning lvl 8

 6. Beste Snoopy
  Ik had dat vroeger ook.
  Ik ging veel edelstenen sparen om duister elixer te kopen hellemaal vol.
  En ging alleen met boog aanvallen en bliksemspreuken bliksemspreuken doe ik op de duister elixer tank en met boog verwoest ik duister elixer boor.
  Ik ging ook veel farmers aanvallen en dan ook bliksemspreuken op de duister elixertanks doen.
  Dit waren mijn tips.
  Mvg th

 7. Het is misschien slim om meer te gaan voor de duisteren elixer ookal raak je je trofeeen kwijt… maar die kan je weer terug winnen met je BARBARENKONING ..

 8. Ik zit op TH7 met Barbarenkoning op 4. Dus wat NLForces zei dat je maar een kleine kans hebt is bull. Het enige wat je moet doen is gaan farmen in hoge divizies. Ik zit zelf in Kristal en er is genoeg te jatten hier. Heb totaal over 80000 Duistere Elixir gejat, exclusief van wat ik krijg per win.

 9. Ik heb misschien wat tips voor jullie om duister te sparen/stelen.
  1:zet je duister elixer tank in het midden van je dorp met bliksemspreuken kan er wel wat gestolen.
  2:farm zelf deed ik dat ook.
  3:krijg je toch duister eraf? Je kan 2 dingen doen (zelf deed ik dat) 1 je kan naar een lagere divisie 2 je kan een schild kopen als je duister elixer boor hebt.
  4:spaar edelstenen om duister elixer te kopen doe bijv. Presentaties bomen,struiken,edelstenenkisten verdwijderen.
  5:ga naar een echte warclan val dan mensen aan die duister elixer tank hebben je hoeft maar minimaal 1 ster te krijgen en dan kan je wat duister krijgen (ophalen)
  6:heb je duister elixer boren? Update ze dan of boost ze. (Er was de vorige keer al een boost maar die is er nu niet meer:()
  Mvg, th

 10. Beste Th,

  Ik ken de tips allemaal. Ze staan ook bij Duister ElixerTroepen
  Mijn record duister elixer in een keer jatten is 1244.
  Elixer:390k
  Goud:401k

  Mvg DANGER

 11. De beste manier om duister elixer te roven is:

  Zoek een speler op met stadhuis buiten de muren en 1000+ duister elixer om te roven (dit gaat het best in goud 1/2);
  Zet 4 barbaren/boogschutters op het stadhuis;
  Zet 3 bliksemspreuken (of 2 als je er maar 2 kan) in op de duister elixertank;
  En je hebt rond de 500 duister elixer erbij

  MVG Teddoooo

 12. Tip van mij:

  Pak Farmers aan en doe dan je bliksemspreuk op de tank!! Doe meestal als ze meer dan 500 duister elixer hebben

 13. Je moet hoog in bekers gaan zitten en zorgen dat je geen goud en elixer hebt. beide besteden aan bv muren stadhuizen zoeken die buiten de muren staan en dan de bliksem op de tank die meer dan 1500 buit bevat. Ik had de BK binnen een paar weken.

  succes

 14. Het is gewoon simpel ga naar kristal 3 en je krijgt per aanval 50 stuks bonus. In kristal 2 is dat 100 stuks en in kristal 1 200 stuks enzv…

 15. barbarenkoning is goed voor verdediging en voor aanval kun je goed gebruiken voor aanvallen je moet heel lang sparen

 16. Hajahaha, beste Clashers,
  de beste manieren om DE te krijgen zijn hier al genoemd, en met de nieuwe update hebben mensen met Th 7 ook een Duister Elixerboor, up die zo gauwmogellijk naar lvl2! Boost eom steeds en verdedig em met vallen. Ga naar een actieve, winnende warclan, en pak het liefst iemand met z’n sh buiten z’n walls, want dan heb je een ster, en gewonnen, natuurlijk wel een waar je een duistere bonus krijgt!
  Verder heb ik geen tips meer xD

 17. Beste Jared,

  Bij de CW kan je bijna geen mensen meg een sh buiten de muren(dit heet overiguns een farmer) vinden, omdat iedereen de clanwars wil winnen.

 18. Wat zou ik upgraden een tovvennaarstoren naar 5 of een kanon 10 of een mortier 6 of een boogschuttertoren 9 ?

 19. Beste mensen,

  Ik zit op th 7. En zit in devisie zilver 1.
  Heb net eindelijk mijn barbarenkoning verdiend.

  Der was bij de laatste update, 1 edelsteen voor elke grondstof. Heb ik 2 x gebruikt. Alleen ging het te langzaam.

  Heb toen vandaag doorgezet, heb alleen maar op duister elexir gejaagd. Die redelijk makkelijk te pakken waren. En alleen daarop aangevallen met barbaren en boogschutters.

  Ben hierdoor wel veeeel trofeees kwijtgeraakt. Maar die verdien ik wel terug. 😉

  Tips:
  – Blijven zoeken
  – zo vaak mogelijk achter elkaar

  En derest van de tips staan er al.

 20. in spaar het niet voor barbarenkoning maar voor golem naar lvl 2, in welke divisie zou ik dan beter kunnen gaan zitten?
  Mvg Robert Jan

  1. Vanaf goud 2 vindt je veel dorpen waar je 1000+ duister eilxer kan jatten. Daarom zou ik in goud 2 of hoger gaan zitten.

 21. heb eem andere idee ik ben nu in gouden divisie 2 ik win veel verdedegingen en heb dan veel bekers bij mijn record bekers zijn 1934 bn nu efkes gezakt voor te sparen voor draak en daarachter bn ik weer gaan stijgen ik was van plan vpor naar de kristaldiviesie te gaan dan heb je als je wint 100 duistere ilixer erbij ik kweet niet of dat lukt ik denk van wel

 22. Beste mensen,
  Mijn tip zou zijn om juist lager in de bekers te gaan zitten en het van je pompjes af te laten hangen(uppen dus). Clash of clans wordt in divisie ingedeeld zoals je dan weet zitten betere mensen hoger ik ben nu lvl 103 en zit op 1600 bekers. Dan leg je dus sws een th7 dorpje plat ,ga lekker naar beneden en laat je pompen dus het werk doen gr kay✌

 23. beste clash of clans Holland,er staat nog een klein foutje bij de info:
  er staat “In tegenstelling tot andere troepen gaat de Barbarenkoning nooit dood, hij raakt bewusteloos en na een uurtje slapen (of langer als hij een hoger level heeft) kan hij weer ingezet worden.” maar sinds een update is het nog maar een half uur (of hoger als hij een level hoger is)

 24. Heeft iemand inresse wie sh 8 eeft of hoger en moet golem hebben anders kom je niet in is heel goed clan dus als je geen clan hebt en je wildt een en als je heel goed bent dan mag je joninen de clan heet ( de veteranen ) zitten oneveer 45 leden in dus join

 25. Mijn bb is 11 en boogkoningin 10 je kan ook je goud en elixer buiten je muren zetten met je stadhuis en dan pakt iemand alleen maar je goud en elixer heb ik ook gedaan voor golem lvl 3

 26. ik heb al th 8 en ik krijg gewoon niet veel duistere elixer ik heb pas 4000 duister en ik ben al 4a5 maanden bezig maar het lukt me steeds maar niet wat moet ik doen ??????

 27. Upgrade je duister elixer pomp. Bescherm je duister elixer boven alles en veel aanvallen op dorpen met duister elixer 🙂

  DAAN
  ergerts united

 28. Als je een clan wil join we zijn met ze 11 maar er zijn hele goeie spelers het heet DUTCH WARRIORS??en verder veel plezier

 29. ik zit nu in sths 6 en wouw zodra ik BK had gelijk naar level 20 krijgen maar als ik dit hier allemaal lees denk ik dat dat niet gaat lukken

 30. Spreuken werken niet op elixer (duistere) tank ook niet op de kluis dus dat is onzin wat er staat. De beste verdediging is de aanval dus zoveel mogelijk duistere elixer stelen. Met de pomp gaat het niet heel snel.

  1. De bliksem spreuk op een dark elixer opslag werkte in 2014 nog wel, na een update gelukkig niet meer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.