Lay-out van een level 62 speler met level 8 Stadhuis

Lay-out dorp - Clash of ClansDit is de lay-out van de Clash of Clans basis van Witlof. Witlof heeft een totaal andere strategie dan de normale Clash of Clans speler. Want in plaats van alles te omkaderen met muurtjes heeft hij een open dorp gecreëerd. Maar vergis je niet, het is geen sitting duck. Een bezoek aan Witlof’s dorp is niet vrijblijvend. Zo zijn de verborgen bommen en vallen op dit plaatje niet zichtbaar en wordt de verdediging vaak onderschat.

Gescheiden door de vier robuuste armen staat de opslag centraal in het midden. Bij een gerichte aanval raakt Witlof doorgaans maar een enkel compartiment kwijt. En bij een verspreide aanval is het net prijsschieten. In de eerste ring rond de opslag staat schietkracht, die hij steeds zo groot als mogelijk maakt. Doordat ze zo dicht bij elkaar staan dekken ze elkaar af. De rest er omheen is afleiding.

Door de matrix van paaltjes beginnen aanvallen altijd vanuit het bos. Dat is al de eerste vertraging. Grappig om te zien hoe sommige vertwijfeld eerst een verkenner vooruit sturen en daardoor kostbare seconden verliezen. Dan komen de reuzen, die zo dom zijn door om de muren heen te gaan lopen. Muurbrekers hebben weinig nut. Ze lopen zich rot en halen het vaak niet eens.

Verdedigen vindt Witlof persoonlijk leuker dan aanvallen en met een beetje geduld groeit bijna alles vanzelf aan. Het is vast niet het ei van Columbus maar hij beleeft er in ieder geval veel plezier aan.

Clash of Clans Nickname: Witlof
Stadhuis level: 8

Bekijk de layout van Witlof

2 antwoorden op “Lay-out van een level 62 speler met level 8 Stadhuis”

  1. Ik vind het echt een geweldige layout! Dit is idd een opstelling waar de fanatieke clashers zich helemaal op kapot lopen. Ze onderschatten de complexiteit van de eenvoud en zitten verbaasd naar de einduitslag te kijken. Een vreselijk deja-vu gevoel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.