Level 12 goudmijnen en elixirpompen! En nog meer moois.

Goudmijnen elixirboren level 12 - Clash of ClansHet is weer zover, er komt binnenkort een nieuwe update van Clash of Clans uit. En de eerste sneak preview is meteen een hele mooie! Goudmijnen en elixirpompen krijgen een nieuwe level erbij. Je kan ze voortaan upgraden tot level 12.

Het doel van de nieuwe release is om het spel gebalanceerder te maken. Blijkbaar heeft o.a. de mogelijkheid van het upgraden van muren met elixir voor wat problemen gezorgd en gaan ze dat nu weer herstellen.

Een kort overzicht van de wijzigingen:

 • Muren upgraden met elixir is voor alleen voor muren van level 9 en hoger.
 • Nieuw level grondstofverzamelaars: level 12 goudmijn en level 12 elixirpomp. Beschikbaar vanaf Stadhuis level 8.
 • Duister elixir boor kan voortaan vanaf Stadhuis level 7 worden gebouwd ipv level 8.
 • De tweede duister elixir boor kan voortaan vanaf Stadhuis level 8 worden gebouwd ipv level 9.
 • De maximale capaciteit van de duister elixir boren is verhoogd. Voor alle levels.
 • Onveranderd: Maximale level duister elixir boor bij Stadhuis level 7 & 8 is level 3. Level 6 is het maximum bij Stadhuis level 9 & 10.

61 antwoorden op “Level 12 goudmijnen en elixirpompen! En nog meer moois.”

 1. Dat je muren pas later met elixer kan upgraden vind ik niet bepaald een verbetering je hebt nu namelijk weer te veel elixer over op stadhuis 8 als je 112,5 milioen nodig hebt om alle muren met goud te upgraden ze dwingen je nu gewoon eerder je stadhuis te upgraden

 2. Wat zijn de problemen die zijn gekomen met het uppen van de muren met elixer? Ik vind het juist top, kan er anders niet gedaan worden dat de je muren naar lvl 8 kan uppen met elixer en goud? Puur omdat de rest ook al zoveel goud kost. Ik hoop spoedig een reactie te kunnen lezen.

  Mvg, Stefan

 3. Yeah, goudmijnen nieveau 12! Awesome. Ik denk dat het maximale goud en elixer dat je ophalen kan 200000.

 4. Eigenlijk besr zonde, ik heb sh 9 gedaan alleen voor die extra Duisterelixerboor!(en X-boog) krijg je het nu opeens met sh 8.

 5. ja,echt!deze update word echt geweldig!
  dan kan ik straks duister elixir boor bouwen,ik heb toch stadhuis level 7

 6. er komt ook iets voor de boogschuttertoren:hij schiet twee maal zo snel,maar elke pijl geeft half zo veel schade.

 7. Aan de ene kant wel beter van die muren !!
  Anders heeft iedereen wel heel erg snel zijn hoge/sterke muren.

  Spelers die nu hoge levels muren, zouden deze normaal nog niet hebben denk ik zo… dus nu moeten we er allemaal weer lekker voor strijden ­čśë

  Maar natuurlijk is het jammer, dat de “elixer” optie voor de lagere levels muren weg is.

  Succes alles !!

  Gr.
  Chaka

 8. Deze update word echt nice. Ik ga dit aan mijn Clashende vrienden vertellen. Wat een Clash-nieuws!

 9. Chaka,

  Ik vind dat Elixer moeilijker te sparen is dan Goud. Iedereen die ik tegenkom heeft meer Goud dan Elixer. Maar bij sh 9 muren uppen met Elixer is nice, zeker voor mij! En nog beter; wij stadhuis lvl 7-8-9 en 10ers worden lekker verwend met al die Clash spullen! En dan verheugen de stadhuis 6-ers zich op de update, krijgen zij niks en wij wel!

 10. Danger,

  Zo was het voorheen ook hoor, alleen met goud je muren upgraden. Nu ga het toch bij een ieder wat sneller omdat je het juist ook met elixer kan doen. Ik vind het wel een goed idee eigenlijk, zoals ik al zei, nu is het weer strijden voor alles !! Ghehehe

  Gr.
  Chaka

 11. Oh en Danger,

  Het is niet vanaf stadhuis lvl 9 je muren upgraden he, maar vanaf muur lvl 9 ­čśë

 12. O, was zo enthiousiast dat ik ’t ff niet had door gelezen! En tuurlijk wist ik dat het Goud kostte om je muren te uppen. Maar ik zou het slimmer vinden om dit bijvoorbeeld te doen:

  Muur upgraden naar level 10?

  Levenspunten: 3000+500(ik zeg maar wat)

  Muren zijn geweldig om je dorp te beschermen!

  Upgraden: 1000000 Goud 1000000 Elixer
  Of 2000000 Goud/Elixer

 13. muren uppen met elixer vanaf level9? Heeft dr iemand teveel rare snoepjes en poeders op? En dat noemt men dan een update…downgrades zijn tegenwoordig ook up… Wie snapt het nog?

 14. Best grappig toch?Vroeger vroeg ik alles en nu geef ik juist antwoord! Ik vraag wel is iets, maar voor de rest geef ik altijd antwoord! Ik vraag alleen nu iets, maar ik denk dat sommige van jullie het antwoord erop niet weten. Wanneer komt de update uit???

 15. Das balen, maar je moet hem updaten. Dan staat er; er is een update beschikbaar! Als je hem weigert word het afgesloten. Dus het is verplicht, vrees ik.

 16. Pff muren pas vanaf lvl 9 uppen vind ik geen verbetering, weet je hoeveel goud dat gaat kosten?! Je word inderdaad gedwongen om je th eerder te uppen, anders zit je met een overvloed elixer wat je vervolgens nergens aan kan besteden. En ik heb meestal meer elixer dan goud

 17. Kan iemand mij uitleggen waarom mijn 2de duister elixerboor 3 dagen doet over het uppen naar lvl 2? Want, lvl 1 is 1 dag, lvl 2 is 2dagen, en lvl 3 is 3dagen. Ook hangt mijn spel vaak vast tijdens het aanvallen. Of dan heb ik 2,5ton buit, en dan kijk ik, staat er dat ik verloren heb en maar 1 ton heb (heb ik trouwens ook nog een screen shot van).

 18. Update is TOP, behalve dat je de muren niet meer met elixir kunt uppen onder lvl 9….BELACHELIJK, draai dit terug Supercell!!!

 19. ik heb het idee dat mijn draken sinds de update amper meer luchtafweer en wiz towers aanvallen. Hebben meer mensen dit of zie ik dingen die er niet zijn?

 20. Golem 1 is nog niet erg bruikbaar in het begin, zelf zal ik draak 3 doen, gowipe/gowiwo wordt pas op hoger level leuk

  Mvg: DAAN (ergerts united)

 21. Nou, Golems zijn erg handig. Ze zijn sterk. Ze richten eigenlijk best veel schade aan. En achter de Golems kan je je Tovenaars zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.