Update: Windmachine en nog meer moois

Update - Clash of ClansVandaag is er weer een mooie update gekomen van Clash of Clans. Eén van de opvallendste punten is de introductie van een nieuw verdedigingswerk: de Windmachine.
De Windmachine blaast de vliegende vijanden met een harde zucht wind naar achteren.

Hierbij alle wijzigingen op een rij:

Nieuw verdedigingswerk speciaal tegen luchttroepen: De Windmachine

 • De Windmachine blaast de aanvallende vliegende troepen terug met een harde zucht wind.
 • De Windmachine brengt geen schade toe, ze vertragen alleen de voortgang van een luchtaanval.
 • De Windmachine blaast maar één kant op. Je kan zelf bepalen welke kant hij op blaast.
 • De Windmachine is beschikbaar vanaf Stadhuis level 6.
 • De Windmachine gaat harder blazen na een upgrade.

Bewaar je (favoriete) clan

 • Markeer een clan door het “+”-icoon te gebruiken om de clan later weer te bezoeken.
 • Je kan tot 30 Clans op deze manier markeren en later bekijken.

Preview van je troepen voor je oorlogsaanval

 • Val nooit meer ongeprepareerd aan! Je troepen worden nu eerst getoond voordat je aanvalt.
 • Inspecteer je troepen, de troepen in je Clankasteel, spreuken en Helden voordat je aanvalt. Als er wat mist, dan word je hierop geattendeerd.
 • Opgeven is er niet meer bij! Je kan je niet meer terugtrekken uit een gevecht. Het gevecht beëindigen betekent verliezen!!! Dus laat je aanval doorlopen.

Interface verbeteringen

 • Vanaf level 5 Stadhuis krijg je éénmalig!!!! de kans om je naam aan te passen bij Instelling. Eénmalig, dus gebruik dit zorgvuldig.
 • Veranderingen in Clan-instellingen worden getoond in het chatscherm. Inclusief de naam van de speler die het heeft aangepast.
 • Verdedigingsrange van de verschillende verdedigingswerken zijn nu ook zichtbaar tijdens het upgraden.
 • De modus van X-bogen (lucht-grond/grond) en Infernotorens (enkel-meervoudig) kan tijdens een upgrade worden aangepast.
 • Verdedigingswerken staan voortaan “met hun rug” naar het Stadhuis en niet meer gericht op het Stadhuis.

Verbetering aan het spel en spelverloop

 • Aanvallende troepen achtervolgen verdedigende troepen minder ver dan voorheen.
 • Verdedigende troepen die op de rand van hun range proberen te verdedigen vallen nu echt aan (bugfix).
 • In de Single Player modus is de buit bij de lagere levels op de map verhoogd. En er zijn nog een paar kleine layout aanpassingen en verrassingen.

Verbeteringen aan het matchen van tegenstanders

 • Het matchen van een tegenstander zal nu voortaan vaker op basis van Stadhuis level zijn. Dus geen Stadhuis level 3 meer als je zelf een Stadhuis level 10 bent.
 • Het berekenen van de sterkte van je basis voor een Clanoorlog is aangepast op het gebied van muren, Helden en skeletvallen enz.
 • Het zoeken naar een geschikte tegenstander in een Clanoorlog duurt langer om een goede match te vinden.

En? Wat vinden jullie van de update?

105 antwoorden op “Update: Windmachine en nog meer moois”

  1. nee,al je er twee zou kunnen bouwen zou het spel zijn balans verliezen,het zou gewoon overpowered zijn.

  1. die muren is er al weer uit na tweede update rond 17u30….zal een bug geweest zijn maar had het wel graag terug gehad

 1. De windmachine is wel een goede toevoeging. Luchtaanvallen waren veruit de beste aanvallen vind ik zelf met de meeste succes. Op sh7 en 8 is dat met dragloon en op sh9 en 10 met lavaloon. Dit zorgt ervoor dat dat weer meer in evenwicht is.

 2. ik ben mijn week schild kwijtgeraakt met de update, uiteraard heb ik niet aangevallen en ook niet naar tegenstanders gezocht waardoor je normaal gezien je schild verliest.
  ik heb wel gebruik gemaakt van de naamwijziging, zou het schild aan naam gebonden zijn?, dit wordt nergens genoemd dus zou dan mogelijk een bug zijn.

  1. Er waren erg veel bugs zoals dat sommige mensen niet de vijandige clan in clanwar konden bekijken en dat je tijdelijk muren naar lvl 7 al met elixer kon upgraden. Waarschijnlijk was dat dan ook een bug.

  2. Er waren erg veel bugs zoals dat sommige mensen niet de vijandige clan in clanwar konden bekijken en dat je tijdelijk muren naar lvl 7 al met elixer kon upgraden. Waarschijnlijk was dat dan ook een bug

 3. Hey,
  ik had toen ergens gezien als je naar ee profiel gaat, dat je dan een code zeg maar te zien krijgt.
  Wat houd dat precies in?

 4. Ik heb ook een bug in cw ondekt…je verdiend nu al bij 1⭐️ Extra xp en ook bij 3⭐️ Hoe kan dat?

 5. Bij 1 ster bij een geslaagde aanval voor cw verdien je clanxp, 2 en 3 geeft niet meer xp dan 1 ster, deze geeft het xp dat er te halen viel.
  DAAN (ergerts united)

 6. Op de “grote” toevoegingen van de update als de Windmache etc. Vind ik het eigenlijk niet echt zo fijn.. Het uiterlijk van vooral de lvl 1 t/m 8 muren is veranderd. Zo ziet lvl 2 en 3 er erg nep, donkerder en plastic achtig uit (mening) en zijn de lvl 8 muren van mooi glanzend, naar dof zwart gegaan. Ook hebben ze iets toegevoegd dat zelf roterende wapens naar de kant staan waar als eerste troepen aankomen oid (weet niet helemaal wat t indhoud), waardoor al mn def links staat gedraaid, wat indhoud dat ze dus zeker niet naar de dichtsbijzeinde aankomst kant wijzen. Wat was er mis mee hiervoor, wat heeft het voor nut ? En dan als laatste de toevoeging ‘stadhuis op ongeveer gelijk niveau’. Waarom ? Paar updates terug willen ze economie verbeteren met extra boor op th8, nieuw op th7 een boor, en nu willen ze je th gaan afstemmen op de jouwe. Dan verminderd economie toch juist weer ? Nu is de kans dat je als th7/8 of lager vele malen kleiner dat je een leuk gestopt th10 dorp vind met dikke loot.
  Er zijn vast veel mensen die er anders over denken, maar dit is wat ik vind van update.
  DAAN (ergerts united)

  1. ik ben het helemaal met je eens,vroeger kon je armen in brons,waar bijna niemand sterk genoeg is om je buit te stelen,maar sinds deze update vind je alleen nog mensen die hetzelfde lvl stadhuis hebben.
   Daarnaast plunderen die ‘pro’s’ al je buit.

  2. de muren zij inderdaad echt lelijk geworden,vooral lvl 2,3 en 5 (lvl 8 heb ik alleen nog maar op het upgrade scherm gezien)

  1. Hoi Arjansen,
   Geen zorgen, dat zijn farmers.
   Die gaan voor de buit dus.
   Of, ze doen het voor de lol en gaan dan weer omhoog (met cups).
   Ik hoop dat ik je hiermee heb geholpen.
   Mvg, Th (SECOND UNITY) lvl 84

 7. Th…ik ben ook een farmen en voor de update kwam ik soms van deze persoontjes tegen…nu alleen maar….ik ben zelf level 100

 8. Stef….de boogikoniging bewaakt maar een bepaalt gebied. On haar altaar…dat geld ook voor de babarenkoning

 9. Ik snap nog steeds niet waarom ik alleen maar pro’s in de bronze dievisie tegen kom….alleen maar pro’s….dus geen ‘normale’ bronzoren…..

  1. ja,dat begrijp ik,ikzelf ben stadhuis lvl 8 en zou in brons door mensen met stadhuis lvl 7,8 en 9 aangevallen worden.ik vind dit helemaal geen goede verbetering!

 10. Kan iemand me aub helpen met een vraag wat ik sinds het begin nog niet wist?
  Mijn vraag: wat is dat als je in je clan(chat) rechts zo’n groenig wolkje ziet? Wa houd dat in?

 11. De beste verbetering is dat je nu niet meer kan ‘ghosten’!!! Ik vraag me alleen af waarom dat nergens vermeld staat?

 12. nee,niet die knop,maar dat groene tekstballonnetje die soms naast de naam van iemand staat in de chat.

 13. Re post waarom staat nergens in de verbeteringen dat ghosting niet meer kan? dat is namelijk met afstand de beste verbetering!

 14. Ghosting is aanvallen in cw, de eerste 25 sec, waarin je de traps e.d. ontdekt zonder dat deaanval telt. Het is een vorm van valsspelen. Met name de hogere clans doen het bijna allemaal. Als je meer wilt weten even googlen op clash of clans ghosting.

 15. Zelf kan ik het niet doen op mijn Android. Ik heb het zelf dus nooit gedaan maar wel geziendat tegenstanders het deden maar ik ben erg blij dat het niet meer kan 😀

 16. Ik wist niet dat dat kon…anders had ik het zeker gedaan….ik zit zelf ook in een mega top clan….we staan in de top 200 clans ter wereld!

 17. Weet er ook iemand hoe het komt dat ik nog steeds tijdens het aanvallen alleen maar pro’s tegenkom?

  1. omdat je nu alleen nog mensen met ongeveer hetzelfde stadhuis tegenkomt,en er zijn in brons veel farmer met stadhuis lvl 9 en 10

 18. Matchmaking is deze update toegevoegd, het doel hiervan is is dat je je eigen niveau leert aanvallen, en dus niet als een th 10 in lage divisies th3 gaat slopen (bijv.)
  Het matchmaking zorgt ervoor dat er zo veel mogelijk met je eigen th level in multiplayer, dus verwacht als th8 vaker een th8 tegen te komen, enzo verder.
  Ik als th8 (over paar dagen is dat 9 (: ) vind de th levels 6,7,8,9,10. 1t/m5 ben ik sindsdien niet tegengekomen.
  Er zijn/waren Clasher die deze toevoeging gewoon ruk vonden,maar supercell heeft het darmen hiermee eigenlijk verbeterd 😀

  DAAN
  ergerts united

  1. nu kan iemand met stadhuis lvl 4 toch kampioen worden.
   als je met stadhuis lvl 4 heel de tijd stijgt (in trofeeën) valt niemand je aan omdat iedereen in hoge divisies een hoog lvl stadhuis heeft.

 19. Windmachine wel leuke toevoeging, is tenminste weer wat nieuws.
  Maar die update met betrekking van Matchmaking mogen ze van mij er zo snel mogelijk uithalen. Het spel is hierdoor gewoon niet meer leuk geworden. ALs ik 1x aanval ben ik binnen 5 minuten gewoon zeker 3x aangevallen en meer buit kwijt dan ik überhaupt kan verdienen, dan schiet het voor mij ook niet meer op. Ben nu zelf net th 9 met queen lvl 6 en king lvl 10 en wordt bijna alleen nog aangevallen door minimaal queen en king lvl 20. Zo vind ik het spel niet leuk meer, en kan ik er net zo goed mee gaan stoppen.

 20. Matchmaking.
  Ik voor update zowat alleen maar snipes op defense, sinds update niet meer, alleen maar gekken, aan de ene kant is farmen verbeterd, maar aan de andere kant is het helemaal verpest.
  Ik wil ook liever het oude systeem terug, want hier verlies je alleen maar op

 21. Ja echt, wordt heel vaak gewoon binnen een minuut tot 3 a 4x aangevallen, ja dan zijn me clantroepen en verdegingswerken al op aan 1ste aanval en dan komen er nog aanvallen erachter aan kan je ook niet meer eerlijk verdedigen. En ben je gelijk heel veel kwijt. Heb nu vaak ga ik offline, en terwijl ik offline ga zie ik he ben aangevallen, ga ik weer online ben ik gelijk al 2x aangevallen. Echt kansloos zo, hoor er ook heel veel in mijn clan over klagen.

 22. Ook de muurbrekers zijn sinds update kansloos geworden. We zagen nu afgelopen 2 clan wars leden uit te clan die muurbrekers inzette en die liepen eerst naar een 2e of 3e muur en liepen halverwege gewoon weer terug naar de 1e muur die al kapot was. Ga deze ook nog proberen op youtube.nl te zetten echt kansloos zo. Ook lopen ze gewoon niet rechtdoor meer naar muur die het dichtsbij staat maar naar een muur die verderop staat maar net 1 level zwakker is. Hij zoekt echt dus de zwakste muur op. Verlies gewoon nu ineens sterren in de cw.

 23. Ja, muurbrekers zoeken sinds kort naar de muren die al zijn verzwakt door andere troepen (als die er zijn) dit en matchmaking erbij ook nog eens zit. Supercell clash alleen maar te verslechteren

  1. vind ik ook,waarschijnlijk was de vorige versie van clash oh clans de beste die er tot nu toe ooit is geweest.
   ik vind het alleen wel cool dat de X-bogen van het stadhuis weg richten,en dat je je naam 1 keer kunt veranderen.

   1. de goblinhutjes zijn echt lelijk geworden,ik heb wraak (het eerste 1-speler level) aangevallen met alleen mijn barbaren-koning,maat die hutjes zijn sinds deze update veel sneller kapot!

 24. De update is vooral voor rushers ( zoals ik…ja ik geeft toe dat ik een rusher ben) het zwaarst…..ik spaarde voor legerkamp level 8 maar dat kan ik nu wel vergeten

  1. ik ben eigenlijk ook een beetje rusher,ik heb mijn stadhuis te vroeg naar lvl 8 gedaan,maar ik ben stilaan weer aan het inhalen (ondanks deze update).

 25. Er zijn ook rushers die muren level 1/2/3 hebben,2 goudkluizen en elixertanken hebben, 2 mijntjes en/of pompjes, duistere elixertank, en een paar kanonen op een laag level met stadhuis level 10….ik denk dat je dan ongeveer level 30 bent…nou…zo ziet mijn dorp er gelukkig niet uit. Ik ben zelf level 101 maar ik denk dat de update voor dit soort mensen het zwaarst is

 26. De laatste update vind ik geen succes, spelplezier verminderd snel.
  Steeds tegen dezelfde stadhuis levels die meestal sterker zijn dan jij levert erg weinig op.
  Ook voor een fatsoenlijke buit 50 tot 100 keer drukken verveeld en irriteert op den duur.
  Voor mij mag de update weer weg

    1. Waarom, je vind nu alleen mensen van het eigen nivo, wat dus eerlijker is.
     Omdat je zoekt naar eigen nivo vind je eerder buit die je waarschijnlijk ook kan pakken.
     Sommigen zeggen ook meer buit te verliezen, maar zonder matchmaking kon je net zo goed buit verliezen.

     Ja. Ik vond het eerst ook een slechte toevoeging, heb er over gemaild naar Supercell waarom het is toegevoegd. Na het antwoord en het officieel forum te hebben gelezen over het matchmaking, is het voor Mij duidelijk geworden.
     Iedereen die wilt dat het afgeschaft moet worden, ik zou hier maar niet op rekenen, dit is bijna een volle 100% zekere toevoeging aan COC

     DAAN
     ergerts united

    2. Ooooh, je hebt gelijk DAAN.
     Maar, als ik wil cuppen moet ik dan weer moeilijke tegenstanders aanvallen :/

  1. Daan,in welke clan zit je en welk lvl stadhuis heb je?en wat is je gebruikersnaam op clash of clans?

  1. mag ik alsjeblief in je clan?
   ik ben stadhuis lvl 8 maar ik heb mijn stadhuis te vroeg van lvl 7 naar 8 geupgrade (ik ben dus een beetje rusher).
   maar mag ik er alsjeblief in ik doe niet mee in clanwar en heb boogschutter lvl 5,PEKKA en valkyrie.
   ik ben lvl 58

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.