Clash of Clans Holland

Clash of Clans tips en strategie

Clash of Clans Holland - Clash of Clans tips en strategie
 

Clan Wars

Clanwars Clanoorlog - Clash of ClansEen Clanoorlog (Clan War) is een strategische oorlog tussen twee Clans. Een clanoorlog bestaat uit twee fasen, de voorbereidingsdag en de oorlogsdag. Elke deelnemer aan de Clanoorlog mag twee keer een tegenstander van de andere clan aanvallen. Aan het eind van de oorlog is de clan die de meeste sterren heeft gewonnen met aanvallen de winnaar.

Elk clanlid die een succesvolle aanval heeft gedaan, minimaal één ster, krijgt een grondstoffen bonus. Maar er zit wel een verschil tussen de winnende clan en een verliezende clan. De clanleden van de winnende clan krijgen een veel grotere grondstoffen bonus dan de clanleden van de verliezende clan.

Clan XP level
In februari 2015 is Clan XP geintroduceerd. Clan XP is het experience level van je Clan. Door mee te vechten in Clanoorlogen kan je nu met je Clan experience punten verdienen. Als het experience level (XP-level) van je Clan stijgt, dan krijg je extra voordelen die voor iedereen in de Clan geldt.
Meer informatie over Clan XP en Clan voordelen.

Veelgestelde vragen over Clanoorlogen – Clan Wars

Wie kan er een Clanoorlog starten?
Alleen de leider en de co-leider van de Clan kan een Clanoorlog starten.

Hoe start je een Clanoorlog?
Open het Clanoorlogscherm en klik de button “Start oorlog”. Zodra je dit hebt gedaan wordt er gezocht naar een vergelijkbare clan die ook een oorlog wil voeren.

Kan je Clan meedoen met een Clanoorlog, zonder dat er iemand op “Start oorlog” heeft gedrukt?
Nee, je kan alleen oorlog voeren als je hier bewust voor kiest. Er zijn ook clans die geen oorlog willen voeren.

Hoeveel clanleden moet je Clan minimaal hebben om mee te doen?
Het minimale aantal clanleden om mee te doen met een Clanoorlog is 10.

Zijn kleine Clans in het nadeel bij een Clanoorlog?
Nee, het matchen gaat op vaste aantallen. Het is altijd 10 tegen 10, 15 tegen 15, 20 tegen 20. Enzovoort. Je kan dus niet als kleine clan met 10 leden tegen een clan met 45 leden komen.

Ik ben toeschouwer van de oorlog, wtf?
Als je clan uit bijv. 18 clanleden bestaat en je leider verklaart de oorlog, dan word je gematched tegen een andere clan met 15 leden. De leider mag zelf bepalen wie er meedoen met de clanoorlog.
Als je wordt toegelaten bij een Clan die al aan het oorlog voeren is, ook op de voorbereidingsdag, dan mag je niet meedoen met de oorlog en ben je ook toeschouwer.

Hoe worden de Clans in een Clanoorlog met elkaar gematched?
Om het eerlijk te houden worden de clans zoveel mogelijk op een vergelijkbaar niveau gematched. Een clan met veel beginnende leden zal dus nooit gematched worden aan een clan met allemaal spelers in de Meester-divisie. Het niveau is een ingewikkelde rekensom, waarin de levels van je verdedigingswerken, de levels van je troepen enz. van alle clanleden bij elkaar wordt opgeteld.

Deze veelgestelde vragen over Clan Wars Clanoorlogen worden nog verder aangevuld.