Clan Wars

Clanwars Clanoorlog - Clash of ClansEen Clanoorlog (Clan War) is een strategische oorlog tussen twee Clans. Een clanoorlog bestaat uit twee fasen, de voorbereidingsdag en de oorlogsdag. Elke deelnemer aan de Clanoorlog mag twee keer een tegenstander van de andere clan aanvallen. Aan het eind van de oorlog is de clan die de meeste sterren heeft gewonnen met aanvallen de winnaar.

Elk clanlid die een succesvolle aanval heeft gedaan, minimaal één ster, krijgt een grondstoffen bonus. Maar er zit wel een verschil tussen de winnende clan en een verliezende clan. De clanleden van de winnende clan krijgen een veel grotere grondstoffen bonus dan de clanleden van de verliezende clan.

Clan XP level
In februari 2015 is Clan XP geintroduceerd. Clan XP is het experience level van je Clan. Door mee te vechten in Clanoorlogen kan je nu met je Clan experience punten verdienen. Als het experience level (XP-level) van je Clan stijgt, dan krijg je extra voordelen die voor iedereen in de Clan geldt.
Meer informatie over Clan XP en Clan voordelen.

Veelgestelde vragen over Clanoorlogen – Clan Wars

Wie kan er een Clanoorlog starten?
Alleen de leider en de co-leider van de Clan kan een Clanoorlog starten.

Hoe start je een Clanoorlog?
Open het Clanoorlogscherm en klik de button “Start oorlog”. Zodra je dit hebt gedaan wordt er gezocht naar een vergelijkbare clan die ook een oorlog wil voeren.

Kan je Clan meedoen met een Clanoorlog, zonder dat er iemand op “Start oorlog” heeft gedrukt?
Nee, je kan alleen oorlog voeren als je hier bewust voor kiest. Er zijn ook clans die geen oorlog willen voeren.

Hoeveel clanleden moet je Clan minimaal hebben om mee te doen?
Het minimale aantal clanleden om mee te doen met een Clanoorlog is 10.

Zijn kleine Clans in het nadeel bij een Clanoorlog?
Nee, het matchen gaat op vaste aantallen. Het is altijd 10 tegen 10, 15 tegen 15, 20 tegen 20. Enzovoort. Je kan dus niet als kleine clan met 10 leden tegen een clan met 45 leden komen.

Ik ben toeschouwer van de oorlog, wtf?
Als je clan uit bijv. 18 clanleden bestaat en je leider verklaart de oorlog, dan word je gematched tegen een andere clan met 15 leden. De leider mag zelf bepalen wie er meedoen met de clanoorlog.
Als je wordt toegelaten bij een Clan die al aan het oorlog voeren is, ook op de voorbereidingsdag, dan mag je niet meedoen met de oorlog en ben je ook toeschouwer.

Hoe worden de Clans in een Clanoorlog met elkaar gematched?
Om het eerlijk te houden worden de clans zoveel mogelijk op een vergelijkbaar niveau gematched. Een clan met veel beginnende leden zal dus nooit gematched worden aan een clan met allemaal spelers in de Meester-divisie. Het niveau is een ingewikkelde rekensom, waarin de levels van je verdedigingswerken, de levels van je troepen enz. van alle clanleden bij elkaar wordt opgeteld.

Deze veelgestelde vragen over Clan Wars Clanoorlogen worden nog verder aangevuld.

273 antwoorden op “Clan Wars”

 1. Jammer dat je Clan niet wint bij evenveel sterren met minder aanvallen.
  Onze Clan had: 76 sterren, 64 aanvallen. En hun Clan had: 76 sterren, 67 aanvallen. En het is gelijkspel geworden.

  Mvg, Yosnoopy

  1. Wij zijn met 10 in de clan en kunnen geen cw starten. Er komt dat we onvoldoende geschikte clanleden hebben.

  2. Daar zit een gedachte achter. Een clan met minder aanvallen evenveel sterren hoeft niet per se beter te zijn. Het kan namelijk ook zo zijn dat de nummer 50 van je clan na 1 aanval nergens meer 3 sterren kan halen. Wel kan hij bijvoorbeeld bij de nr 7 (slechts een voorbeeld), die zijn basis zo heeft ingericht dat er makkelijke 1 ster gehaald kan worden, daar een mooie buit ophalen. Het kan zijn dat in die situatie de nr 1 van jou clan al 3 sterren heeft gehaald op die nr 7, dan zou het dom zijn dat de nr 50 niet meer kan aanvallen met het risico zo een winst te verspelen.

 2. clan wars is echt cool ik had nog maar 3000 elixer ik upgrade met zin die reus naar level 3 want ik kreeg toch nog een bonus van 201000 van het goud en elixer

 3. Hebben Trophies helemaal geen effect op het kiezen van een tegenstander??

  1. Dan kun je jezelf extra laag maken door extra 1 poppetje inzetten en weer weggaat bij gevechten… -_-

 4. maar wij hebben 10leden maar de clan oorlog wil niet starten hij geeft aan te weinig leden

 5. Beste Dylan

  Volgensmij is dat zo omdat sommige mensen oorlogstoeschouwers zijn en die doen dan niet mee met de oorlog en dan heb je ook geen 10 leden meer.

  1. beste leo

   wij hebben ook 10 leden maar 2 leden krijgen maar niet een clan war logo voor hun naar dus hebben ongeschikte hoeveelheid mensen
   hoe kunnen we er voor zorgen dat deze mensen een clan war logo voor hun naam krijgen ?

   gr invitto

 6. Trofeeën hebben geen invloed op het kiezen van de tegen Clan.
  Met moeilijke berekeningen zoekt de server een gelijkwaardige tegen Clan uit, die ook oorlog wil voeren.
  Om een oorlog te kunnen voeren heeft een Clan minimaal 10 leden nodig die niet zijn ingeschreven bij een andere Clan.

  Mvg, Yosnoopy

  1. Ik heb gehoord dat trofeeen wel een rol spelen in niveau van gematchte tegenstander

 7. Het zou ook mooi zijn als er een button in de clan komt waarop je aangeeft of je oorlog wil voeren of niet. Degene die niet mee wil doen wordt niet opgesteld en zo heb je meer actieve oorlogstrijders

  1. Ja dat is waar Ronald bij mij in de clan zitten we met 20 en we doen clan oorlog met 20 maar er vallen er maar 12 aan en dat is heel vervelend. Daardoor verliezen we de clan oorlog altijd. Bij de vorige clan oorlog hadden we 32 sterren en de tegenstanders 96 sterren. We verliezen altijd. En jouw voorstel vind ik heel goed!
   Ik vind ook wel dat mijn level balkje heel traag omhoog gaat.
   mvg ML123

  2. goed idee stuur het naar de service van clash of clans ik in ieder geval support jouw. geweldig idee 🙂

 8. Klopt het dat je pas een clanoorlog kan doen als je clankasteel level 6 is, zoiets heb ik een keer gelezen volgens mij?

  1. Nee, je kan met alle levels clankastelen clanwars doen, volgensmij heb je gelezen dat je nu clankasteel naar 6 kan uppen

 9. Het zou wel handig zijn dat als je in de voorbereidingsdag eventueel verkeerd gedropte troepe in je clankasteel eruit kan halen =):P

 10. Als je 1x zelf voor een clan war gekozen hebt, kan je dan keer op keer door de computer geselecteerd worden? Wij willen soms een clan war, maar dit word de 4e en “niemand” heeft hem aangezet. Hierover zijn twijfels.

  1. Een clanoorlog is altijd een bewuste actie van een leider of co-leider. Een clanoorlog kan niet zomaar spontaan ontstaan.

  2. Wij hebben hier hetzelfde probleem, maar ik denk dat het de kaboutertjes zijn die m dan starten.

 11. Als 2 mensen 1 iemand aanvalt en ze winnen allebei krijgen ze dan allebei de oorlogsbonus

  1. Ja, als je de clanwar wint, dan krijgt iedereen die een ster heeft gehaald de overwinningsbonus. Ongeacht wie ze hebben aangevallen.
   Dus, als je zeker weet dat je de clanoorlog gaat winnen, val dan iemand aan die je kan verslaan en pak de bonus.

  2. Ja Jeffrey, je krijgt sws een bonus met min. 1 ster. Maar de bonus kan minder worden als je clan verliest en bij de nieuwe update word het zelfs meer.

 12. Hey ik heb een clan en daar zitten 15 mensen in maar ik kan geen clan wars starten plz help

 13. we hebben er al 4 gehad maar hoe komt het dat ik 2 x achterelkaar toeschouwer ben?

  1. Te laag in troffeeën zal de boosdoener zijn geweest.
   Deed je clan bijv 10/10 en zaten er 11 in de clan?
   En was jij net die laagste van de clan? Dan zat je er nie in 🙁

 14. Als leden vertrekken of gekickt worden,delen ze dan nog wel mee met de buit?

 15. hoe lang moet iemand in de clan zitten voordat hij mee kan doen aan een clanwar

  1. Met voorbereidingsdag kan ie nog meedoen tenslotte dat heb ik gehad

  2. hoe lang moet iemand in de clan zitten voordat hij mee kan doen aan een clanwar

 16. kunnen jullie misschien mijn clan joinen ik ben net begonnen aleen een paar vrienden zitten erin. en hoeveel mensen heb je nodig voor clanwars?

 17. Beste pattrick,

  Hoelang iemand in de Clan zit, maakt niet uit.
  Als diegene maar niet is ingeschreven bij een andere Clan War.
  Als iemand in de Clan een zilver schild heeft met 2 zwaarden, betekent dit dat deze persoon al ergens anders voor een Clan War is ingeschreven.
  Als je op het profiel klikt, van iemand met een zilver schild en 2 zwaarden, kun je zien hoelang het nog duurt voordat deze persoon opnieuw mee kan doen aan een Clan Wars.

  Mvg, Yosnoopy
  P.s Als je op oorlogsdag de Clan verlaat, en voordat oorlogsdag afgelopen is weer terugkomt, kun je gewoon nog je 2 aanvallen plegen in die Clan Wars.

  1. YESSSSS Super bedankt Yosnoopy! ik zocht er al zo lang naar hoe het kon dat ik niet kon meedoen terwijl ik de leider was…

 18. Beste Dierenfreake,

  Waarschijnlijk heeft het er mee te maken dat jullie Clan steeds een 45 vs. 45 of minder Clan Wars houdt, alleen het bovenste aantal spelers doen mee.
  Of je wordt steeds ingeschreven voor een andere Clan War als je in een andere Clan zit.
  Om te voorkomen dat je niet toeschouwer bent, kun je aan de Clan vragen of ze een 50 vs. 50 Clan Wars willen houden (dan doet de hele Clan mee), of proberen hoger in de Clan te komen staan.

  Mvg, Yosnoopy

 19. Wat zijn de Schilden die in de lijst van je clan staan en hoe krijg/verlies je er een

 20. Het laatste antwoordt dat je geeft om de veelgestelde vragen klopt niet helemaal want je zegt daar dat beginnende clans nooit worden gematcht met mensen die in meesterdivisie zitten maar dat is echter onjuist. want met clanoorlog wordt er niet gekeken naar trofeeën maar naar hoeveel members ieder clan heeft en er wordt bijvoorbeeld ook gekeken naar stadhuis, level van heroes en verdedigingswerken. Dus je wordt niet gematcht op hoeveel trofeeën je hebt puur alleen op base. Graag een Reactie terug.

  1. Je hebt het verkeerd begrepen! met begininde clan boedelt hij een clan waar veel begininde spelers in zitten..dus niet een clan met allenmaar gevorderde spelers!

 21. Hallo,
  Ik ben bezig met 2 x bogen aan’t bouwen.
  Dus ze moeten nog naar level 1.
  Kan er me iemand zeggen of ze gaan werken in de clanwar?

  Als iets aan het upgraden is van level 1 naar 2 bv, dan werkt het wel, weet ik al.
  Maar van level 0 naar 1, geen idee.
  Iemand die dit kan beantwoorden?

  1. Als je bent gestart met het bouwen van de x-boog, dan is deze in de clanoorlog al direct beschikbaar.

 22. Er mag wel een betere manier gevonden worden om een tegenstander te loten! Niemand bij ons is kristal, maar we krijgen tegenstander met wel degelijke kristal spelers er in!

 23. Waarom word je niet gewoon gekoppeld aan tegenstander met zo veel leden? Dat de laatste 1-2-3 niet mogen meedoen is toch niet leuk!!

 24. Wij hebben 15 actieve leden? Waarom zoekt die dan een tegenstander met maar 10 mensen?

 25. onze clan (Dutch Force) is een actieve clan met 30 leden (plek zat dus iedereen is welkom 🙂 ) maar op de een of andere manier worden we bij clanwars steeds gematcht met clans van 35-40 behoorlijk goede leden

  daarom verliezen we bijna alles! weet niet hoe dat komt we vallen allemaal wel 2x aan maar toch verliezen we
  hulp is meer dan welkom!

  toelating tijdelijk vanaf 0 cups

 26. er is bijna altijd iemand on en we doneren kapot goed met onder andere tovenaar lvl 5, boog level 5, barbaar lvl 5, varkensruiter, heks, golem, heler enzovoort

 27. Hallo. Wij willen sinds gisteren een cw opstarten maar hij blijft maar zoeken. We zijn met 25. Wat kan het zijn dat hij niets vindt?

 28. Beste king ashwin,

  Het kan een tijdje duren voordat de server een geschikte tegen-Clan heeft gevonden.

  Mvg, Yosnoopy

 29. Wij verliezen heel vaak clanoorlog wat kunnen wij daar aan doen?

  Groetjes tim en ik hoop snel op antwoord

 30. Wij verliezen heel vaak clan oorlogen wat kunnen wij daar aan doen

  Groetjes tim en ik hoop op snel antwoord

  1. Dat is heel erg afhankelijk van de reden dat je verliest. Soms heb je gewoon heel erg pech dat je een sterke tegenstander krijgt die bijna niet te verslaan is. En soms vallen de clanleden niet verstandig aan.
   Je kan de replays van de slechte aanvallen en verloren verdedigingen bekijken. Op basis daarvan kan je elkaar tips geven om de aanval te verbeteren of om de layout van de basis te verbeteren.
   Een andere tip is: als je iemand aanvalt die al is aangevallen, kijk dan eerst de herhaling. Zo zie je wat er uit een clankasteel komt, waar bommen liggen enz. En op basis daarvan kan je een gerichtere aanval uitvoeren.

 31. je kan bij oorlogsresultaten kijken wie er van je clan aangevallen heeft en wie niet, je kan diegene die niet aangevallen hebben waarschuwen of kicken

 32. Verlies je ook geld en elixer met clan oorlogen en kan je ook meedoen als je ren schild heb gekocht?

  1. Ze kunnen geen elixir of goud bij je stelen, dus daar hoef je je geen zorg over te maken.
   Voor de troepen en spreuken die je de aanval gebruikt heb je elixir gebruikt, dus in zoverre kost het wel wat elixir.

 33. Beste Willem,

  Volgensmij verlies je (bijna) geen goud en elixir in een Clan War.
  Schild heeft geen verband met de Clan War.

  Mvg, Yosnoopy

 34. hoe zit het met het aanpassen van je stad in een clanoorloog ??
  kan ik gewoon onnodige dingen verwijderen heeft dat nog effect op mijn stad ? ? ? ?

 35. Beste martin,

  Zo kun je je dorp nog beter beschermen in de Clan War.
  Maar als je gebouwen niet plaatst in je Clan War dorp, worden je gebouwen die je wel in je Clan War dorp plaatst meer procent en hoeft je tegenstander dus minder gebouwen te vernietigen voor 100%.
  Het zit allemaal strategisch in elkaar.

  Mvg, Yosnoopy

 36. in een volgende update kan dan niet de optie er in dat een leider of een co-leider de mogelijkheid krijgt zelf de members selecteren die een clanwar mogen spelen .

 37. Hallo iedereen

  Ik heb mij net bij een nieuwe clan aangesloten en zag dat ik een zogenaamde oorlogsbasis kan maken, als ik dit doe heeft dit dan effect op mijn normale base of is dit een soort van tweede base speciaal voor de clan wars.

  Mvg,

  SegosaVdP

 38. Hoi waarom of hoe staat er als je net bij iemand in de clan ben gekomen een zilver dingetje

 39. Beste juun,

  Als je tussen de 701 tot 1399 trofeeen zit, kan dit je divisie schildje zijn.
  Als op je zilveren schildje 2 zwaarden zichtbaar zijn, betekent dit dat je bent ingeschreven in een Clan War.

  Mvg, Yosnoopy

 40. Hallo ik had even een vraagje,

  Is het zo dat als je in een clanwar meedoet en je haalt x sterren en uiteindelijk blijkt dat je gaat winnen, heeft het dan invloed als je de clan verlaat op je bonus ? Krijg je die nog dan of moet je echt in t clan blijven tot einde ?

 41. Beste canavar,

  Als je tijdens dat de oorlog afloopt niet aanwezig bent in de Clan kun je je buit later ophalen. Zodra je in de Clan komt waar je oorlog hebt gevoerd, kun je je buit ophalen.

  Beste Stijn Driessens,

  De meest herötische aanval, is volgensmij de meest indrukwekkende aanval.

  Mvg, Yosnoopy

 42. Beste allemaal

  Zou er misschien ook een knop kunnen zijn bij je normale basis “oorlogsbasis instellen”
  En bij de oorlogsbasis “thuisbasis instellen”
  dus dat je bij de oorlogsbasis op het knopje drukt en dan heb je daar dezelfde verdediging als bij je thuisbasis! Dat zou ik wel fijn vinden.

  Met groeten Stijn Driessens
  appie / appie3

  PS: JOIN teamNL

 43. #appie, ik snap je vraag niet helemaal.
  tip: zet bij je oorlogsbasissen je opslagplaatsen buiten je muren, er zit bij clanoorlog toch bijna niks in en ze nemen alleen maar ruimte in.
  bovendien zijn het geweldige “buffers” ze hebben veel hitpoints dus het kost veel tijd om ze kapot te krijgen

 44. Beste allemaal,
  Ik heb een vraagje ik heb plek voor 200 troepen maar met wat kan je het best aanvallen? Ik valde telkens aan met 10 draken maar dat kost veel te veel elixer ik hoop dat jullie me kunnen helpen
  Vriendelijke groet,
  Damian070

 45. Beste Damiam070,

  Varkensruiters, Genezingsspreuken en wat Boogschutters voor de troepen die uit het Clankasteel komen misschien? (Kost wel veel Duistere Elixir).

  Mvg, Yosnoopy

 46. Waarom wordt er niet bij je donaties je clanwar donaties opgeslagen?
  dat zou namelijk leuker zijn

 47. Beste stijn,

  Ik denk omdat het niet eerlijk zou zijn tegenover Clans die geen Clan War kunnen voeren en natuurlijk het feit dat je je Clan War Clankasteel kan leegmaken.

  Mvg, Yosnoopy

 48. nederland hoi ik ben Luigi vrutaal ik heb een clan naam is attack!!! join kom maar max lvl 40 join als je kom je mag oudste geen co kom maae maar join kom

 49. Ik vind dat de leider moet kunnen bepalen wie er wel of niet meespeelt in de war.. Sommige mensen willen of kunnen soms niet ivm vakantie enzo.. Verder is clanwar top

 50. Ow ja .. Ben je net zo dol op clanwar als ik? Join dan WAR LEGENDS met het zwart witte schild en mij als leider… Vanaf lvl 50 plz…WAR ON!!

 51. Hoeveel buiy krijg je als je gelijk speelt?
  Stel, je hebt 435 000 goud en elixer en 715 duister elixer, en je hebt 40 tegen 40 sterren. Hoeveel buit krijg je dan?

   1. Je krijgt bij een gelijkspel inderdaad 50% van de oorlogsbuit.

 52. Ik heb dit ook eens gehad en ik d8 dat dit wat mider dan 33 procent was, ik denk dat het 25 procent was, best een tijdje geleden,

 53. Als we deze oorlog winnen(we staan 2 sterren voor) krijg ik als buit:470 000 goud en elixer en 1000 duister elixer!

 54. hoi daar ben Luigi

  ik heb een clan kom de naam is games of ducat join geen co geen oudste 1300 trofe als je ben te lag lvl 50 kom niet max lvl 50 lol kom join

 55. ik heb gewoon een bonus van 364 000 elexir en geld das best veel nu kan ik draak uppen

 56. Spelers gezocht die ons willen vergezellen in de clan ” club J”
  Allemaal welkom. Kunnen we eindelijk aan de oorlogen beginnen.

  Grts
  Janske

 57. hoi ik ben luigi vrutaal ik hebeen new clans hat naam is new unity kom join lvl 40 en elke zaterdag is de CW

 58. Oke ik kom er achter dat ik niet meer Live kan kijken wat kan ik daar aan doen?

 59. Beste Jorden,

  Er kan maar 1 lid kan per aanval meekijken.
  Waarschijnlijk was iemand je voor met de Live aanval kijken.

  Mvg, Yosnoopy

 60. Je clanhuis bij clan wars de troepen daarin zijn die puur voor verdediging of ook voor de aanval . Merkt me op dat ik die troepen in me normale basis gebruik tijdens de aanval Gr jokoi

  1. Je troepen in het Clanoorlog-clankasteel zijn alleen voor de verdediging. Voor het aanvallen gebruik je je normale clankasteel en troepen.

 61. Hallo,

  Als je troepen hebt in het clankasteel, kun je die dan eenmalig gebruiken per.verdediging?

  Gr. Berenass

 62. Beste Beerenas123
  Als je troepen krijgt in je clankasteel kunnen die troepen je dorp verdedigen.
  Als ze dood zijn kan dat helaas niet meer dan moet je weer nieuwe troepen vragen.
  Mvg th

 63. Beste Th,

  Oke we zitten bij elkaar in de clan en we weten dat we allebij geen “beste” zeggen haha lol. Join de clan de babaar’s

 64. Beste yosnoopy
  zou ik bij jou in de clan mogen?
  ik heb stadhuis lvl 7
  en heb alle dingen die je in sh 7 kan
  en redelijk veel geupgrade

  mvg DonkerWit

 65. Als je in een cw bij de eerste aanval 1 ster verdient en iemand anders valt dat zelfde dorp aan en verdient of 3 sterren, vervalt die eerste ster dan?

  1. Ja, die ster vervalt voor het totaal aantal sterren.

   1. Dat is niet waar. Die eerste ster blijft staan. Jij behoud je ster gewoon en die ander krijgt 2 sterren erbij. Je ster vervalt dus niet er zijn enkel 2 nieuwe sterren bij gekomen van de 3.

 66. Voorbeeldje:

  Jan haalt 2 Sterren.
  Piet haalt er 3.

  Dus:
  3-2=1, dus +1

 67. Ik heb een soort cw schild. Ofzo iets dat staat bij mij naam in de clan bij het cijfer. Dan kan ik njet meedoen hoelang duurt dat?

 68. Ik vind clanwars leuk want je kan heel. Veel bonus winnen voor je updates

 69. hoi. alle leden zijn uit de clan gezet door de leider. maar het was een supergezellige clan !!!! kan ik deze leden nog terug vinden. zou super jammer zijn

 70. Even een vraagje. Hoe wordt de volgorde van spelers bij de clan wars bepaald. Ik bedoel dan hoe wordt bepaald wie er mee mogen doen. Gebeurd dat op niveau of op bekers.

 71. Beste strohalm,
  Om op je vraag te antwoorden: de spelers worden gekozen door middel van de bekers.
  Mvg, ceetje

 72. Ok. En als je dan weet wie er mee mogen doen. Hoe wordt dan de volgorde bepaald in de war zelf? Op welke plaats je komt te staan?

 73. Beste strohalm,
  Dat wordt waarschijnlijk berekend door middel van de verdedigingslevels op te telen , de lvl van de troepen op te tellen, enzo… Waarschijnlijk komen de xp-punten, het sh-lvl, … ook van pas, het is een moeilijlke berekening die je niet zelf kan doen (behalve als je tijd hebt ‘;-)’)
  Mvg, ceetje

 74. BESTE nl force ik wilde in je clan maar kon het niet vinden. Als je het wat duidelijker maakt probeer ik het opnieuw

 75. Hallo iedereen,
  ik wil graag in een goede clan. Wilt iemand eens de naam van jouw clan sturen dan kan ik er bij. Ik heet ML en ik heb stadhuis 8 en ik ben level 66. Ik hoop een antwoord te krijgen.
  mvg ML123 XD

 76. Als je als 2e dezelfde tegenstander aanvalt in een clanwar en de vorige behaalde 1 ster met 52% en jij behaalt ook weer 1 ster met 54%, krijg je dan weer een ster erbij?

 77. beste
  mijn clan heeft eens gelijk gespeeld maar ik had niet genoeg opgelet dus mijn vraag is;wat gebeurd er met de buit als je gelijkspeelt?

 78. Beste margauxh007,
  Dan wordt de buit eerlijk verdeeld. Elk de helft van je gegeven bonus. 😉
  Mvg, ceetje

 79. ik zit in en clan en ik op clanoorlog en ik denk dat er meer dan 10 spelers meeedoen met de clanoorloggen

 80. Waarom tellen troepen die gedoneerd worden als war-defense in de clan castles niet mee bij de totale donaties?

  1. Beste Justin,

   Als je level 60+ bent en na 30 september ook boven de 1400 trofeeën kunt blijven, ben je in Yosnoopy van harte welkom!
   Wij zijn een loyale, royale Clan waar veel wordt gechat, gedoneerd en altijd een gezellige sfeer hangt.

   Misschien tot in de Clanchat!

   Mvg, Yosnoopy

 81. Halloooo…

  Hoe wordt de sterkte van je tegenstander bepaald bij clanwar ??

  Aan de hand van het totaal aantal troffeen van je clan ofzo…??

  Thnx…

  Gr.
  Chaka

 82. Hoe wordt de nummering bepaald in een war? Is dit een mix van lvl verdedigingswerken aanvaltroepen etc? als je 1 t/m 25 hebt hoe bepaald coc wie op nr 1 en wie op nr 25 komt?

 83. Weet iemand Als je nou de X bogen en de inferno’s laat vallen in een Clanwar. Dus niet koopt zou dat in je verdedigings- waarde 6000 verdedigings- punten minimaal schelen. maakt dat niet een extreem verschil voor de loting van de clanwars uit.

  1. dat is ook de reden waarom je niet je stadhuis als eerste moet upgraden, maar eerst alle verdedegingen

 84. wat mij betreft telt het aantal gewonnen oorlogen ook heel sterk mee met wie je gematcht word, dat zou een heel stuk schelen qua clan war

 85. Zou er geen knop x1 x2 x4 kunnen komen voor tijdens het aanvallen… Stel dat er nog 1 boogschutter staat en er zijn nog 2 min dan duurt dat zo lang.

 86. je vindt de berekening terug op de site van supercell.
  Enkel bekers bepaald de waarde van je clan

 87. De eerste 10 in je clan tellen voor 50% mee, de volgende 10 voor 25%, dan 12 – 10 – en 3%.

 88. Het is nog ingewikkelder dan je denkt, ze kijken vooral naar de levels van je verdedigingswerken.

 89. Wij hebben de clanoorlog gewonnen maae ik heb geen bonus ontvangen ik heb in totaal wel 6 syerren bij de tegenstander gepakt, hoe kan dat?

 90. kijk bij je clankasteel, daar zit het in, als je op je clankasteel tikt kun je de optie “verzamelen” kiezen, dan is de buit overgehevelt naar je opslagplaatsen en kun je het gebruiken.

  bedenk wel dat je buit in je clankasteel veiliger is dan in je kluizen en tanks. als ik jou was zou ik het pas overhevelen als je een nieuwe Clanwar aan het winnen bent of als je de buit echt nodig hebt voor een upgrade

  mvg. NLForces

 91. Weet je wel dat er een groter precentager uit je CK gestolen kan worden? Bij de opslagen is het verdeelt over 3/4 kluizen/tanks, zo is het precentage qua hoeveelheid aanzienlijk lager dan in het CK

 92. Beste Hxmitjr,

  Zou het kunnen dat je tijdens een oorlog in die clan kwam, of dat je in je vorige clan net cw hebt gehad?

  Hezzt/Lotte
  Dutch Brownies

 93. Nou de matches in clanwar gaan echt niet op gelijkwaardige niveau. We krijgen tegenstanders waar de zwakste net zoveel bekers heeft dan onze sterkste Dus supercell verbeter de matches van clanwar

  1. Beste Hen6919,

   Bekers/trofeeën hebben geen invloed op het kiezen van een tegen-Clan. (Dat gaat via allemaal moeilijke berekeningen van de defence, troepen etc.)
   Maar ik geef toe, ik vind ook dat Clans vaak niet goed worden gematched.

   Mvg, Yosnoopy

 94. Wat is de beste cw tacktiek met sh7 als je 200 troepen kwijt kan

  MVG, DAAN, ergerts united

 95. Als je iemand aanvalt met cw, en die is al aangevallen door je teamlid,krijg je dan wel als je de cw wint de buit van die persoon ?

  mvg jorn

 96. Beste jorn,

  Als je ook minimaal 1 ster hebt gehaald wel!

  Mvg, Yosnoopy

 97. Ik zit in de clan nl revolution met 28 leden en we moesten tegen een clan die evenveel leden had maar die clan had 90 clan oorlogen gewonnen en het waren spelers net bijna helemaal lvl 9 muur dus we waren niet eerlijk gematchd onze clan had maar 17 cw gewonnen wat balen

 98. Is er iemand die het algoritme kent waarop coc berekent welke tegenstander je krijgt bij clan war?

 99. Mijn clanleider zegt dat er tijdens een Clanwar geen grondstoffen worden geplunderd. Klopt dit? Ik kan het namelijk nergens zwart op wit vinden…

 100. Hoeveel procent krijg je van de “BONUS VAN GEWONNEN” OORLOG als je verloren hebt?

 101. FF een paar iedeetjes
  1. Mij zou het handig lijken als de leider mensen op non-actief kan zetten zodat ze niet worden in geschreven bij c.w.
  2. Mij zou het ook handig lijken als je een andere clan een verzoek kan sturen die die clan dan kan accepteren of weigeren, want voor dat c.w. Er was werd er veel in mijn oude klas dit gezegd: ‘wij maken jullie in als wij clan tegen clan gevecht doen’.

  Ik hoor graag een reactie

 102. Wat een onzin joh wij hebbe 35 leden doen 1x per week clan war en krijge steeds beeste tegen die elke positie veel beter zijn

 103. Dat komt om dat veel goeie clans denk ik ook 1 keer per week clanwars doen.

 104. Beste das bratwurst we worden niet eerlijk gematchd onze clan had maar 11 cw gewonnen en onze tegenstander 90 en ze waren veel sterker met defense enzo

 105. Maar toch.. Het is niet dat je tegen de nmmr 1 clan ofzo moet… ‘Eerlijk’ (heb er zelf ook last van gehad in ergerts united) blijft het dus wel een beetje

  Mvg: DAAN (bloodhel)

 106. Daarbij ligt het aantal gewonnen cw’s ook aan hoe vaak je het doet

 107. Die clan is suf, je moet “rustig” zijn. Ik zit nu in jesse en jasper

  1. DANGER….
   Heb je dorp bezocht, zit er eg netjes uit!
   Maar waar zit je voor te sparen met je goud?
   mvg,th (je vriend)

 108. Eigenlijk nergens voor. Maar ik heb van die 2 007 000 goud clankasteel 4 gekocht en ik ga mijn verdedeging hoger uppen en dan mn stadhuis.

 109. Dat ligt eraan, over het algemeen zijn tovenaars erg handig, maar valkyrie is ook sterk door de splashdamage. Draak kan ook erg handig zijn tegen barbaren o boogschutters. En bovenal is heks heel sterk omdat de heks zelf op afstand blijft staan en de skeletten worden gedood.
  Ik zou heks of draak gebruiken als de clantroepen niet veel worden uitgelokt op jullie kampen en tovenaar of valkyrie zou ik gebruiken als de troepen wel veel worden uitgelokt (wel opletten dat valkyrie alleen maar gronddoelwitten kan aanvallen)

 110. Je moet zorgen dat je ook luchtroepen hebt, want draken zijn erg in trek bij de ClanWar. De kans is groot dat je stad met vliegend spul belaagd wordt, dus zorg voor een ClanKasteel in het midden van je dorp. Ik vraag altijd Wizzies, omdat die in een groepje van 5 makkelijk een draak neerhalen. En daarbij heb ik nog plaats voor wat boogjes, als afleiding voor de draken. (Boogjes gaan sneller dan Wizz) 🙂

  GreetZz

  Huib

 111. Ik bedoel: Troepen die luchtroepen aanvallen! 😉 #Foutjuuuh

 112. Ik zat vroeger in zo’n clan, jesse en jasper. Echt super slecht. Vooral bij CW, ze hebben het al 20 keer gedaan ofzo en nog geen enkele keer gewonnen. Want er zitten 3 farmers in en 3 kwart valt niet aan. Heel stom. Verspil je bijvoorbeeld 100 000 elixer en 1000 duister elixer en verlies je de CW, krijg je maar 2000 elixer en goud en 0 duister elixer. In die clan tenminste.

 113. Toegegeven; ik ben een keer heel gemeen geweest bij de Clanwars. Ik ging Spyen(zelf bedacht dan ga je naar de vijandelijke clan om te bespioneren) en toevallig was de leider, mijn doelwit online. Ik kon het nier laten en zei dat ik hem ging aanvallen. Toen ben ik gevlucht. Maar die an was alleen op UITNODIGING. En de onze ook. Moest ik zo lang wachten omdat ik zo’n stom berichtje kreeg: wacht EVEN voordat je een verzoek stuurt om bij een clan te gaan! 8 uur is niet “even”. Maargoed, uieindelijk mocht ik er weer in, heeft die gast mij aangevallen.75% verwoest. IK WERD WOEST. Echt, hij had een gat in zijn dorp en ik zet P.E.K.K.As in en wizzies heler en barbaren en reuzen en een heks en 2 tovs lvl 5(uit vorige clan) BAMMM ook 75% zoete wraak!!!

 114. Om haar te uppen naar level 2 heb je 22500 duister nodig Daan.

 115. Kun je ergens terugvinden wat de oorlogsbuit is indien je clan de oorlog
  verliest?

 116. Als je sh 8 hebt, maak bij CW dan nooit een van de beste sh 8 basissen; de bal, je kan hem vinden door dit op te zoeken: coc th 8 epic trophy base

  1. er zijn misschien leden die nog een schildje hebben(dan komen ze uit een clan waar een cw is gestart) als de cw van die oude clan is afgelopen kunnen jullie cw starten

 117. Ik was op zoek naar een goeie clan, alleen nu zie ik dat ik ben ingeschreven voor een war! Alleen weet niet bij welke clan, hoe kan ik hierachter komen?

 118. Beste Ruud

  dan moet je kijken welke clan tegen welke clan vecht.

  Groetjes Job

 119. Nog Mensen Die Een Clan Zoeken Vandaag 18:00 ga ik een clan stichten.
  Wil je ook meedoen stuur voor 18:00 hier een berichtje.
  Het zal heel leuk zijn als een paar van jullie echt mijn clan wilt helpen.
  We zullen goed doneren,Cw is er ook.

  M.V.G AndyDraak,

 120. hallo iedereen ik ben gek op cw.Maar sindsik een iegen clan heb gemaaktniet meer.Almijn leden zagen en smeken om cwmaar als hte cw is VALLEN ZE NOOIT AAN!!! Ik word er echt gek van als ze niet aanvallen.we hebben maar een stuk op 6sterren en de andere clan 35 sterren!! plz heeft er iemand tips om ze te laten aanvallen met cw ?Zoja antwoord plz ommijn bericht

  MgV master oxana

 121. Ze gewoon dwingen aan te vallen. Door ermee te dreigen ze eruit te zetten. En doe dat dan ook het kost wel wat tijd om vervangers te vinden maar als je eigen clan hebt moet je dat doen.

 122. Hoeveel % buit krijg je bij verloren cw als ik bijvoorbeeld 1 miljoen buit heb Hoeveel krijg ik dan? Bij een verloren cw.

  1. je krijgt gewoon de buit die je verdiend hebt met aanvallen het maakt niet uit als je clan verliest

  2. Beste Bart,

   Als je Clan verliest krijg je 30% van je oorlogsbuit.
   Dat zou dus 300 000 zijn.

   Mvg, Yosnoopy

 123. Ik vind dat de leider moet kunnen kiezen wie er wel of niet meedoet in clanwar… Sommige leden willen farmen of gaan op vakantie. Lijkt mij een super optie.. En niet zo moeilijk. Thnx

  1. Beste Nlbobbyf,

   Ik ken verschillende Clans waarbij ze ditzelfde probleem hadden.
   Wanneer ze een Clan War gaan voeren kicken ze iedereen die niet mee wil doen aan de Clan War (tijdelijk).
   Daarna starten ze de Clan War, en nodigen ze iedereen weer uit die ze gekickt hebben.
   Zo kunnen ze toch Clan War voeren zonder dat spelers er last van hebben.
   Misschien een tip.

   Mvg, Yosnoopy

 124. TheTitans zoekt oudere leden!!! (Clan Schild is zwart/wit, wit schild.) Momenteel 19 leden.

  We zijn een clan die graag uitbreiden, maar willen geen clan hopper en ook geen jonge kinderen die zeuren en schelden. Gewoon het spel spelen. Ben jij level +/-80, actief, doneren van barbaar en boog vind je genoeg. Lekker meedoen in CW. Gewoon het spel spelen.

  Dan moet deze clan je wel aanspreken! Tot snel

 125. kan je tijdens voorbereiding bij en clan war de ck’s vullen en weer vertrekken naar een andere war en daar de echte war spelen..

  1. Beste snakeye75,

   Ik snap je vraag niet helemaal, maar je kunt zowel op voorbereidingsdag als op oorlogsdag de Clan verlaten, en weer joinen.
   Als je meedoet aan een Clan War kun je (bijvoorbeeld) op voorbereidingsdag iedereen vol doneren, daarna even naar een andere Clan gaan en de volgende dag weer terugkomen en je Clan War aanvallen plegen.
   Je kunt maar 1 Clan War tegelijk spelen, en je moet in de Clan zitten die War voert en waarin jij meedoet om je aanvallen te kunnen plegen.

   Mvg, Yosnoopy

 126. Heeft er iemand tips voor het aanvallen en de bases voor mij ???

 127. Welke clan zit je dan? En hoe heet je daar?
  Dat moet je wel erbij schrijven anders kunnen we je geen tips geven!
  Gewoon een tip hoor!

  Gr. Wimpie83

 128. Als je 15 leden hebt, dan kun je pas war starten maar de onderste met cups niet of ligt het daar niet aan want ik mag niet meedoen maar wrm dan niet?

  S.NightMare
  Lord wolf

  Gr. Wimpie83

  1. Als je minimaal 10 geschikte Clanleden hebt, kun je Clan War starten.
   Je kunt ook Clanleden in je Clan hebben die ongeschikt zijn omdat ze al ergens anders ingeschreven zijn voor een Clan War, en je kunt maar aan een Clan War tegelijk meedoen.
   Wat je dan kunt doen, wachten tot dat de ongeschikte Clanleden wel mee kunnen doet, of gewoon wat extra Clanleden werven en Clan War starten.

 129. Een cw gaat altijd in 5-tallen. bijv. 10-10 15-15, … tot 50-50.
  Als je bijv. 18 leden hebt, krijg je een cw van 15-15, en doen de onderste 3 qua cups niet mee.

 130. Een vraag ik zit on een clan en mn clan heeft meer dan 10 leden maar als ik een clanwar wil starten dan staat er ; er zijn niet genoeg of ongeschikte leden hoe kan dit ????!

  1. best haji

   er zijn dan waarschijnlijk leden die uit een clan komen waar cw is gestart. bij deze leden staat een schildje bij clan info

 131. Beste Clashers.
  Naam:Boy023 Clan:Sebelbood.
  Is me Th8 goed ik werk er nog hard aan wil hem compleet max out hebben walls ook.
  Ben nu bezig met Goudmijnen/Elixerpompen 11.
  Maar ik ben op zoek naar een nieuwe Th8 base.
  Als ik op youtube kijk zie ik slechte of die ik niet goed vind.
  Als je een goeie th8 base heb.
  Kik me heet:Cristiano Ronaldo

 132. Ik lees veel vraagen over de berekeningen van supper cel (die berekent welke teegestanders je krijgt) in clan warr hier een tip niet de goeie speelers kicken dat is dom .doe gewoon heel laage lvls in de clan erbij dan berekent super cel die erbij zo krijg je ook makelijkere teegestanders.dus nier de hooge lvls er uitzette ik snap niet dat jullie zulke domme idee hebben .groetjes zemer van troepen afhaal.

 133. Ik vind het echt een dwaas systeem. Ik sta altijd zo laag terwijl de dorpen boven mij altijd veel slechter zijn.

 134. Super! als je nog een goede CLAN zoekt kom dan bij De hunters nederlandse clan die alleen volwassen gedrag accepteerd wees welkom vanaf lvl70

  De hunters

 135. De doelgroep van Clash of clans zijn wel kinderen he, mocht je het weten

 136. Als je lvl70+ bent en een gezellige clan zoekt die ook clanwars doet, kom dan kijken bij dutch-dragons. We hebben ook een groepschat op line.

 137. Helemaal gelijk michel. We leren de kinderen (7 en 9) dat je natuurlijk kunt werken voor goud door te minen en te pompen, maar dat stelen beter is. En als je dan toch gaat stelen, dat je het dan het beste kunt doen bij iemand die veel zwakker is dan jij. Zo bereiden we ze voor op de maatschappij ;0)
  zonder gekheid: jong en oud heeft er lol van, er is mi niets mis mee dat er serieuzere clans zijn en wat speeltuinvarianten?
  Een kind van 3 kan met een bal spelen….of je speelt ermee in de eredivisie…zelfde bal. Iedereen plezier.

 138. Hoeveel procent van de buit krijg je als je de clan war hebt verloren?

 139. Hallo hoe wordt je precies gekoppeld aan een andere clan wars wij hebbe nooit een gelijkmatige war gehad of te simpel(wat niet erg is) maar nu hebbe we een clan tege waarvan de top 3 alles max heeft ( helde en muren max) en onze beste heeft alleen teslas mortiere en tovenaars toren max met helde van 18 dus deze caln wars gaan wij geen enkele kans . Maar bij vorige clan war hun beste gelijk matige aan ons nummer 7 was

  1. Dit wordt gebaseerd op de levels van je gebouwen (defence en troepen op #1)
   Na verloop van tijd is je clan gekoppeld aan een gelijkwaardige clan (in cijfers)
   Er wordt niet gekeken naar aantal gewonnen wars, troffeeën en clanlevel.
   Misschien is het probleem dat je clan verkeerde tacktieken inzette tegen de vijand (hogs tegen antihog base bijv :P)
   De Clanwar wordt wel altijd gematchd met 2 clans die elkaar aankunnen, 1 th10/9 of whatever wordt ook nie naar gekeken.

   Hoop dat er tussen de tijd van je vraag en mijn reactie veel is veranderd voor jou, je clan en de Clanwar bij dezen 🙂
   Clash On!!
   DAAN (ergerts united)

 140. Een clan met volwassenen gedrag is wel leuker dan een clan met baby’s die zeuren om co

 141. en alle beste spelers van nl en de wereld zijn ook geen kinderen maar mensen van 18+

 142. Hey armaan,
  In het begin (als je een clan start) heb je dat altijd wel, maar na een verloop van tijd wen je aan elkaar en heb je dat zo goed als nooit. De clan waar ik inzit is bijvoorbeeld al meer dan 2 jaaroud en ik zie het nooit in de chat voorkomen terwijl kinderen bij ons ook welkom zijn. En de met je tweede bericht ben ik het ook niet helemaal eens. De 18+ mensen zitten wel hoog in cups omdat ze gemmen, dat doen de kinderen niet maar in kwaliteiten van dorpen doen ze niet onder ook niet in aanvalskwaliteiten ben zelf 16 maar toch lvl 128.
  Mvg per

 143. Hoeveel procent van de buit krijg je als je de clan war hebt verloren???

  1. dan krijg je 1/3 van de buit bij gelijkspel 1/2 en 1/1 bij normaal

   dus er staat 600.000
   buit bij win 600.000
   gelijkspel 300.000
   verlies 200.000

 144. Ik ben net begonnen met clash of clans, maar ik zoek een clan, ik ben lvl 15, bijna max th3 en ben actief in cw, ik heb iets van 735 bekers, wie kan ik joinen?

  Mvg, julian
  P.S. Ik heb het liefst gunsteling voor cw

 145. als je lvl 50 bent en je zoek een clan kom bij War meesters we doen 2 keer in de cw war kom join bij war meestesr

 146. Aub welke onnozelaar dznkt er echt aan om dingen van mensen te gaan stelen als je dit spel speelt.

  1. Ze kijken naar het level van je gebouwen, troepen en helden. Hoe het precies zit weet ik ook niet

 147. Je plaats op de kaart word bepaald door je stadhuislevel en hoe goed je dorp ontwikkeld is,

  Rick1387

 148. weet iemsnd misschien een leuke en actieve clan met veel cw. Zoja, wint die clan ze ook vaak?

 149. Hallo mede-clashers,

  Ik heb een vraag uit nieuwsgierigheid. Deze vraag is eerder gericht naar clans dan naar personen. Namelijk: “Hoe wint jouw clan een CW?”

  Ik ondervind in mijn clan namelijk dat een taktiek erg belangrijk is in een CW. Maar wij verliezen wel 1/5 van onze wars… Tegenover staat dat wij gevaarlijke clans wel overwinnen! Dus geen taktiek is waterdicht.

  Vele clans beweren weinig wars te verliezen, in praktijk is dit dus (bijna) onmogelijk.Elke taktiek faalt wel eens op de 10 wars. Daarom wil ik, ceetje, de idiale taktiek bij elke vijand vinden.

  Doe mee met mij en vertel jouw taktiek!

  Mvg, ceetje

  1. onze clan wint door veel te overleggen,wie wie gaat aanvallen,hoe je ze gaat aanvallen.
   de (co-)leider(s) sturen ook berichten (bij postvak in) waarin staat wie wie gaat aanvallen.

   wij zijn erg succesvol in oorlog,wij verliezen zelden!
   onze clan is:’Dutch Army’

 150. Ik verlies echt elke clanwar zo vervelend. Dus mijn vraag: iemand tactieken voor mij??

 151. Eén taktiek voor alle wars bestaat volgens mij niet. Overleg met elkaar: tegenstander analyseren welke troepen zij kunnen gebruiken, welke troepen steken in clankasteel, welke zijn zwakke punten van iedere tegenstander, welke troepen gebruiken bij welke tegenstander.
  Als overleg kan clanchat maar er zijn ook programma’s/apps waar je kan chatten, ierdere speler een doelwit kan selecteren, etc….

  Wel kunnen enkele regels hierbij helpen:
  *zorg dat je spelers meeneemt in war die ALTIJD 2 maal aanvallen
  *groen/rood schildje!!
  * als je langere tijd niet actief kan zijn best even laten weten (vakantie, ….)
  *wees actief in chat tijdens war
  *doneer wat gevraagd wordt en altijd met sterkste level. (dus geen draak lev1 als er lev3 in clan zit enz…)
  *herbekijk vorige aanvallen op zelfde tegenstanders om te zien welke troepen uit ck komen, waar tesla’s en reuzenbommen staan
  *help de lagere levels met taktiek uit te werken, welke troepen meenemen
  *val aan als clan en niet als individu
  *Maak niet zomaar troepen en kijk daarna pas tegenstander…. Eérst je doelwit bekijken en in functie daarvan je troepen maken.
  * een eerste aanval op tegenstander waar je max 1 of 2 sterren haalt is verloren aanval => ga voor 3 sterren!
  *Leiders/en co’s bepalen taktiek, hou je eraan en anders overleg met hun.
  *Soms kost een aanval meer dan je kan verdienen, leg je hierbij neer.

  1. Dino,

   Deze vind ik wel grappig:

   * een eerste aanval op tegenstander waar je max 1 of 2 sterren haalt is verloren aanval => ga voor 3 sterren!

   Ik denk namelijk dat IEDEREEN die in een war zit voor 3 sterren gaat. Of dat gaat lukken is een tweede natuurlijk 😉

   Gr.
   Chaka

   1. tja, zou inderdaad doel moeten zijn maar je hebt altijd spelers (nu bijv in onze clan) die 1 ster halen bij nr5 terwijl nr 8 nog maar 1 ster gepakt is… is zelf nr6 van onze clan.
    grrr, dat is dus een gele kaart en volgende keer mag hij een andere clan zoeken 😉

 152. Dino wat altijd slim is om te proberen kijken of je in de clan van de tegen partij komt en dan screens maken helpt altijd en 2. Laat de sterke mensen uit de clan de troepen doen nooit reus kobold muurbreker en heler. Ps ik hebop alle vragen een antwoord 🙂

  1. heb al gehoord van in andere clan binnen te glippen maar dat vind ik erover… vind ik geen eerlijke tactiek.

 153. Nee idd dat is meer je eigen keuze ik verzin dat nooit om te doen vaak is dat de leider

 154. Kom voor cw in de vuurbeker ik ben leider erg actieve clan met vel cw

 155. Hallo allemaal ik wil graag weten hoe je als leider in de clan een privé bericht stuurt iemand zij dat dat kon maar hoe en alvast bedankt

  1. ben zelf ook lang leider geweest in clan en nu co-leider maar zover ik weet kan dat niet Noor

 156. wij gebruiken een chat programma dat Line heet. Hier kan je heel makkelijk dingen bespreken met elkaar

 157. Ik heb 1 vraag we willen cw starten maar dr staat bij 1 speler deze speler is nig niet beschikbaar voor een clan war wat kan ik doen?

 158. Dit houd in dat die speler nog ergens anders deelneemt in een cw. Op zijn profiel is te zien hoelang deze nog duurt. Als je alleen hem in je cw wilt met 9 ander, is de enige oplossing te wachten tot hij uit de cw van zn andere oude clan is.

  DAAN
  ergerts united

 159. Hoi CoC.
  Ik ben mn inferno’s en x-bogen aan het uppen en nu start er een Clanwar. Zijn ze dan wel of niet actief als ik aangevallen wordt ??
  Gr MoClash, de Hanze stars

 160. In clanwar is alles actief. Het staat allemaal los van multiplayer game.

  DAAN

 161. Hallo allemaal wat vinden jullie de beste troepen om in je clankasteel te hebben als verdediging in cw.

  Bedankt alvast

 162. Als je in een clan zit waar veel gifspreuken worden ingezet, is draak (met ballon) of lavahond het beste.
  Geen gif? Dan zou ik kiezen voor troepen als tovenaars en dat soort troep.

  DAAN
  ergerts united

 163. Join mijn clan want wij hebben beste slechte clanwar maar we zoeken goeie mensen met clan war de clan heet LuckyWarNl

 164. Bij matchmaking wordt er naar het nivo van de clans gekeken…. Hoe kan het dan dat wij als beginnende clan (0 wins in cw) tegen een lvl5 clan moeten?!!!!

Reacties zijn gesloten.