Algemeen

Help - Clash of ClansVoor het rapporteren van bugs, problemen met inloggen en edelstenen moet je op het forum van Clash of Clans zijn. Wij kunnen daar niet meer bij helpen.

.

.

444 antwoorden op “Algemeen”

 1. Perfecte site !!! Met deze info is het heel goed mogelijk om de beginnende spelers wegwijs te maken in het spel.

   1. Hoi, ik kan nergens vinden hoe ik me hier kan aanmelde.
    Hoe doe ik dat.

  1. Heey ik heb een vraagje
   Ik word heel vaak onterecht gerapporteert maar altijd als ik zit te clashen zit ik grotendeels van de tijd op…. De wereldwijd!! Dus als ik gerapporteert ben en er is niemand online in mijn clan moet ik een dag ofzo wachten. IRRITANT!!! Wat moet ik doen, weet iemand een anti Rappoteer cheat of moet ik braaf wachten. Zeg me please wat ik moet doen het is zó saai ik word wekelijks gerapporteert, ik doe dan bijvoorbeeld 1/2/3/4 keer iets van ASCII art en ze rapporteren me of ik doe 2 keer clearchat.

   (Dit is ASCII art voor COC dus het werkt hier niet maar een klein voorbeeldje)

   ╱╱╭┳━━━┳━━┳━╮╱╭╮ ╱╱┃┃╭━╮┣┫┣┫┃╰╮┃┃ ╱╱┃┃┃╱┃┃┃┃┃╭╮╰╯┃╭╮ ╭╮┃┃┃╱┃┃┃┃┃┃╰╮┃┃╰╯ ┃╰╯┃╰━╯┣┫┣┫┃╱┃┃┃╭╮…

   1. Clear chat en ascii art irriteert. Dus dan wordt je gerapporteerd, simpEl.
    En als je clan inactief is, dan zoek je een andere:)

    DAAN
    ergerts united

  2. hallo coc
   waarom duren de onderbrekingen zoveel langer dan belooft???

  3. Hey, ik ben net th 9 geworden (was max th 8)
   Maar ik heb nu een vraag: Is het de moeite waard om als eerste loons en pups te upgraden, aangezien je na de update 2 law kan slopen met al je spells. (Omdat je spells kan doneren)

   Mvg, Chrisschep

 2. Hallo,

  Ik heb een vraag. Sinds zondag mijn stadhuis geupgrade naar level 12. Ik had al mijn verdediging op max met stadhuis negen. Mijn muren op level 8. Reden genoeg dacht ik om het stadhuis up te graden. Alleen sinds hij klaar is ben ik alle divisies van goud en Kristal doorgegaan maar kan total geen buit meer vinden, of het is een kamp waar ik zeker op verlies.
  Ik weet gewoon niet meer waar ik zoeken moet, de lol gaat er zo snel af. Heeft iemand advise of tips voor mij om weer wat plezier te krijgen in het spel en gewoon weer wat buit kan vinden. Ik wist wel dat mijn percentage zou dalen met de upgrade, maar dit…..

  1. Farmen, zakken met je bekers zo rond de 1700 dan kom je weer iets meer buit tegen

  2. Als je je stadhuis opwaardeerd naar level 10 hoeveel procent scheelt het met buit ten opzichte van stadhuis level 9?

  3. Echt niet leuk he, en als je dan zelf aangevallen wordt ben je meer dan 15%van je opslag kwijt. Zo kun je weken doorgaan voor je weer iets kunt updaten. Het spel word zo wel erg saai!!

   1. als ik mijn normale basis gebruik (die hybrid* is) verlies ik ook veel duister elixir.
    ik gebruik nu even mijn duister elixir farming basis (ik spaar duister elixir voor barbarenkoning lvl 5),en dan word mijn duister elixir met rust gelaten.

    *hybrid is een basis die zowel het stadhuis als de buit beschermt

  1. hoe je het moet doen in zo je moet naar de website gaan van bleustacks en daarna op downloaden drukken en dan moet je het uitvoeren en da de uitvoeren is dei bezig met downloaden maar je hebt wel gmail account nodig hebben

 3. Hoe kun je je dorpssnaam aanpassen? Mijn zoon heeft namelijk een foutje gemaakt.

  1. De naam van je dorp kan je helaas niet meer aanpassen.

  2. Beste Roy,

   Dat kan niet zo makkelijk.
   Je kunt evt. als je echt heel graag je naam wilt aanpassen, contact opnemen met Supercell en vragen of je je naam mag aanpassen.
   Als je geluk hebt mag je je naam aanpassen. (Ik ken verschillende spelers die hun naam mochten aanpassen).

   Mvg, Yosnoopy

  3. je kan je dorpsnaam veranderen in instellingen als je stadhuis level 5 hebt

 4. Sinds 6 uur probeer ik wraak te nemen op een aanvaller, hij is steeds online. Zijn pompen en mijnen zijn aldoor keurig leeg. Maar zolang ik hem volg, 6 uur lang, komt er niets meer bij in zijn elixer opslag of goud kluizen. Wie belazerd wie?
  Tweede vraag.: als ze mij aanvallen kunnen ze tussen de 300k en 500.000 jatten omdat we voor alles veel moeten sparen en allen miljoenen kost. Maar als ik aanval kom ik zelden boven de 100.000 tegen meestal zelfs onder de 50.000. IEDEREEN moet sparen maar waar zijn ze dan als ik aanval, ik zap soms wel 40 of 50 keer. Én komt er eens een vette voorbij dan is hij vele malen te sterk voor me maar dan is het nog hooguit tegen de 200.000. Volgens mij word dit spel giga gemanipuleerd boven dien is het onmogelijk om op eigen kracht meester 1 of kampioen te worden. Of vergis ik mij? Nope!!

 5. Kan ik een bericht sturen naar een speler die niet in mijn clan zit?

 6. goedemorgen,

  na de update van apple ios, kregen wij de vraag om het stadhuis level te laden. we hebben dit geannuleerd, maar de vraag kwam telkens terug. nu bleek dat op dez

 7. Ook mij valt t op dat het erg moeilijk is om een beetje buit binnen te halen. Ik zit in lvl 97 en alles kost boven de 5mil. Ik heb mijn bekers al laag staan, rond de 1700 en ook dan is t flink zoeken geblazen! Soms zoek ik meer dan 100 dorpen door met noppes buit. Het spel wordt er veel minder leuk door. Ik hou t alleen vol doordat ik af en toe nog wel een goeie buit heb, maar t moet niet veel erger worden want dan haak ik toch echt af. Jammer coc….

 8. Doordat er nauwelijks buit te vinden is heb ik nu constant een elixer probleem. Is er niet beter op geworden na de update, nu moet je te lang speuren terwijl je vaak even snel inlogt aanvalt je dorp wat aanpast enz. Het is geen snelle app waarmee je tijdens je lunch, in de trein, leuk mee kan spelen, het duurt veel te lang allemaal, zeker 100x keer klikken voor een redelijke buit.

 9. ik heb ook het probleem dat ik niks meer vind om te roven.
  ik heb ook sh 10 wat veel te vlug geupt is…
  ik zit in goud 1,maar iets lager of hoger valt er gewoon niks meer te roven.en ik vind dat het sinds de laatste update nog veel erger is.
  iemand een tip?

 10. ik heb gisteren me telefoon laten vallen, en nu doet ie het niet meer. ik krijg vandeweek een nieuwe en hoe krijg ik dan me ouwe dorp weer terug?

  1. Beste roy van rossum,

   Als je hebt gekoppeld met Gamecenter of Google+, kun je op je nieuwe toestel inloggen en heb je je oude dorp weer terug.
   Als je niet hebt gekoppeld met Gamecenter of Google+ ben je helaas je dorp kwijt.

   Mvg, Yosnoopy

  2. wat voor telefoon heb je als je een iphone krijgt kan je gwn je account en je game center gwn de zelfde en bij samsung gwn je gmail account

  1. Beste Ben,

   Dat kan niet zo makkelijk.
   Je kunt evt. als je echt heel graag je naam wilt wijzigen, contact opnemen met Supercell en vragen of je je naam mag wijzigen.
   Als je geluk hebt mag je je naam wijzigen. (Ik ken verschillende spelers die hun naam mochten wijzigen).

   Mvg, Yosnoopy

 11. Beste COC Holland
  Kan er misschien een bijv.
  Een pagina met ALLEEN 1 clan met de gegevens enzo en als er wat bijgewerkt moet worden dat jij het dan kan doen?
  Dat zal wel heeeel cool zijn ver top site, 😉
  Mvg, th (Yosnoopy)

 12. Hallo ik wou me goudkluis upgraden maar dat kan nie omdat ik dan me stadhuis dan moet upgraden maar daar heb ik geen genoeg geld voor want me kluis kan maar tot 501.000 en het moet 750.000 en heb geen edelstenen meer

  1. Beste Dylan,

   Je kunt in Clash of Clans niet vast komen te zitten door het spel zelf.
   Dus waarschijnlijk heb je een Goudkluis (nog) niet gebouwd/hoog genoeg geupgrade.
   En als je te weinig Goud/Elixir hebt, gewoon lekker doorsparen 🙂

   Mvg, Yosnoopy
   P.s ik raad je aan eerst alles te maxen en daarna pas het Stadhuis up te graden.

 13. Hallo,
  Vandaag bleek ineens de clan die ikzelf opgezet had verdwenen (ikzelf was enige lid van de clan). Als ik probeer mij aan te sluiten bij een andere clan die open is voor iedereen dan krijg ik de melding “speler hoort al bij een clan”. Zoals gezegd staan er geen “clannaam” meer op mijn kasteel en is het schild verdwenen. Ik kan ook geen nieuwe clan opzetten. Heeft iemand dit al mee gemaakt of weet er iemand een oplossing ?
  Dank bij voorbaat

 14. Onze clan is niet meer te vinden met de zoekfunctie, dit is sinds kort, clan naam uMAD?! Clan staat op 1000 bekers en alleen op uitnodiging
  Is er iets verandert in de zoekfunctie of kan er iets anders aan de hand zijn ? Alvast bedankt

  1. Beste teringtubbie,

   Er zitten (bijna) geen bugs in Clash of Clans dus het lijkt mij onmogelijk dat de Clan echt verdwenen is.
   Weet je zeker dat de Clan niet is opgeheven?

   Mvg, Yosnoopy

 15. wat is t nut van het kasteel tussen de muren (niet bij cw) . kunnen de grondstoffen die daar inzitten die je hebt gewonnen minder gestolen worden dan in de tanks of ?

 16. ZE KUNNEN GEJAT WORDEN EN ER ZITTEN TROEPEN IN. CLAN HEB JE EEN CLAN CLAN CLAN CLAN CLAN CLAN CLAN CLAN CLAN?!

 17. Ik lees hier veel dat mensen geen buit meer kunnen vinden en alles zo duur is. Gisteren had ik ook zo’n dag, dat ik niks fatsoenlijks meer kon vinden. Zit meestal rond de 2000 cups en ben nu bij level 84.

  Voor mij is het duidelijk, Supercell wilt dat je gems gaat kopen om je kluizen aan te vullen, vind je het gek dat het spel gratis is 😉 Andere reden lijkt me er niet te zijn…

  1. Ik denk dat je misschien in een wat te hoge divisie zit. Ik ben zelf level 89 en ik vind divisie goud 3 of goud 2 het meest aantrekkelijk qua buit.

   Mvg

   Koning

 18. clash of clans holland wil jij het in volgorde zetten zoals jij het zou kopen als jij mij was? duister elixer tank, duistere kazerne, kazerne, legerkamp, verborgen tesla ,2 kannonen, boogschutters toren, mortier, luchtafweer. en ik heb nog een vraag heb jij zelf ook clash of clans?zo ja in welke clan zit jij? welke divisie zit jij? doei en ik ben stadhuis naar 7 aan het doen ik zit in din. ik zit in zilver 2 doei

 19. danger wat ben jij een pannekoek koekert . vraag toch met de bedoeling van als ik m leeg kan dan meer gejat worden vanuit me opslag ipv als ik t der in laat zitten CORKY!

 20. jup, alle grondstoffen die in je ck zitten kan minder van worden gepikt

 21. Yosnoopy, clan heeft 37 leden , maar van verschillende anderen gehoord dat ze de clan niet kunnen vinden met zoekfunctie, als ik zelf ook zoek naar uMAD?! vind ik ook niets.
  Ik hoop dat iemand ons hier in kan helpen

 22. Hé! Daar heb ik ook last van teringtubbie, ben ik ook wel benieuwd naar!

  Hezzt/Lotte
  Archer Queen

  1. Beste Th,

   Er bestaan geen cheats/hacks voor Clash of Clans.

   Mvg, Yosnoopy

 23. Hoi,
  Mijn spel laadt niet meer op.
  Heb diverse keren wifi aan en uitgezet en ipad aan/uit, maar wil niet helpen.
  Heb wel steeds gwn internet.

  Heeft iemand hier ervaring mee? Help!

  1. misschien is het wat om Clash of clans even te verwijderen en daarna weer te installeren. Je moet wel zorgen dat je jou kamp dan bewaard via een google+ account of via een account wat via apple geregeld is.

   mvg

   Koning

  2. Beste Gamer44,

   Ik zou eerst even kijken of andere dingen/apps op je iPad via wifi wel werken.
   Zo ja, dan zou ik inderdaad Clash of Clan even opnieuw installeren. (Zorg er wel eerst voor dat je je dorp koppelt met Google+ of GameCenter, anders ben je je dorp kwijt).

   Mvg, Yosnoopy

 24. Ik wil iemand een verzoek doen om in een clan te koomen maar hoe moet dat

  1. Je moet allereerst uiteraard in een clan zitten. ten tweede moet je minimaal oudste zijn in je clan.

   Groetjes

   koning

 25. Vraagje m.b.t. het verdien van xp punten voor je level. Je verdiend punten door o.a. doneren en upgrades. Maar volgens mij verdien je ook xp punten per aanval. Klopt dit? en hoeveel punten per aanval krijg je ?

  Met vriendelijke groet,

  Koning
  level 89
  clan: Kolen Clash

   1. Hey,

    Nee ik heb nooit in die clan gezeten. Zit hier prima.

    met vriendelijke groet,

    Koning
    Kolen Clash
    level 90 (inmiddels =D)

    1. Nice.
     Ik vroeg het toen omdat er een paar dagen geleden ook een ene koning was.
     Mvg,th

  1. Je kreigt niet altijd punten bij het aanvallen bij stadhuis slopen krijg je punten bijv sh 9 9xp hoe hooger th level hoe hoger xp

  2. Beste koning,

   Dat klopt! Door Stadhuizen te vernietigen.
   Voor elk level van een Stadhuis krijg je 1 xp. (Bijv. als je een Stadhuis level 9 vernietigt krijg je 9 xp).

   Mvg, Yosnoopy

 26. Mijn spel laadt niet meer op…

  ik heb Clash of clans even verwijderd en weer geinstalleerd maar dit helpt ook niet.

  Ben ten einde raad 🙁

  Toch nog thx voor de advies

  1. Je moet met gamecenter/facebook verbinden dan laat het normaal op . Ik hoop het voor jou 😉

  1. If you get banned you need to contact supercell to zal for unban, and most times after some time you get unbanned automatically.

 27. Google + bedoel ik yosnoopy
  Ha das juist Facebook is aleen voor vrienden

 28. Ik heb een verzoek verstuurd om in een clan te gaan en die werd geaccepteerd toen ging ik er even uit en stuurde weer verzoek maar toen stond er dat ik moest wachten weet iemand hoelang ik moet wachten???

 29. Wij hebben onze clan opgesplitst omdat de ene helft no live, die hard verslaafd is aan het spel en er zo goed als elke minuut van de dag aan denkt of bezig is met clash. En de andere helft gewoon de normale, rustige, ik heb nog een normaal leven spelers waren. Maar nu komen de no-livers elke keer naar onze clan om troepen te vragen. Is er een mogelijkheid om er voor te zorgen dat ik bepaalde mensen kan blokkeren? Of moet ik dan de clan op gesloten doen

 30. Halloween is coming…..

  The Halloween 1-gem Spell Factory boost will be back! What other tricks and treats lie in store?

  A spooky update will soon descend upon Clash! What is underneath that headstone…?

  Maintenance break = automatic boost pause (Spells, Barracks & Heroes). Remember to tap the “Resume” button when you go online to keep the boost going! ‪#‎ComingSoon‬

 31. Wanneer komt er update waar leiders en co leiders onderling berichten kunnen wisselen, zonder in de algemene clan chat te zitten

 32. Hallo,

  Ik heb efelstenen gekocht maar heb niks ontvangen .
  Ik heb ook betaal bewijs hoe kan dit ??

 33. hoe kan ik weer bij een clan komen als ik er perongeluk uit ben gegooid?

 34. Beste , ik ben lvl 93 en ben recent gestopt met Coc , maar de vraag is nu.. Mag ik mijn account verkopen ? en als dat mag. kan dat hier ? of moet ik dat voorbeeld op marktplaats ofzo doen?

  groeten

  1. Accounts mogen niet verkocht worden. Zelfs al zou dat mogen, dan moet je dat ook niet willen. Je dorp zit gekoppeld aan je Google+ of GameCenter en dat is niet zo maar los te koppelen.

 35. Heeft iemand tips hoe om te gaan met een vervelende leider? In onze clan heeft iemand op een vervelende manier de rol van leider gekregen en nu maakt hij daar misbruik van door leden uit de clan te zetten. Wat kunnen we doen?

 36. Hoi Allemaal,

  Sinds kort heb ik een bug met mijn clash of clans. Niemand kan namelijk en ik zelf ook niet mijn divisie zien. Wel als ik iemand aanval dan zie ik me divisie voor korte tijd en dan is die ook weer weg. Hoe kan ik dit oplossen?

  Mvv
  Remon

 37. Hai,

  Kan iemand mij vertellen hoe ik de Clan die ik zelf heb opgezet weer terug kan vinden?

 38. Hallo mede-Clashers,

  Ik had een vraag over de strategie “farmen”.

  Klopt het wel dat, wanneer je gaat farmen en dus je stadhuis buiten je muren zet, de troepen alleen afgaan op je stadhuis en niet meer op je Elixertanks en Goudkluizen? Ik kan me dit namelijk niet voorstellen…..

  Groeten en bedankt voor het antwoorden alvast,

  Karsten

  1. Beste Karsten,

   Dat klopt! De mensen gaan dan op je stadhuis af, zodat ze snel en makkelijk trofeeën krijgen. Er blijven nog wel wat mensen die op de goudkluizen gaan of die meer sterren willen dan 1 ster, maar dat wordt een stuk minder. Het is dan ook wel zo, hoe hoger je komt, hoe vaker ze je hele basis kapot maken.

   Groeten, Teddoooo

 39. Beste COC medewerkers,

  Het is mij ook opgevallen dat sinds de laatste update de te roven buit extreem is teruggelopen. In mijn clan hoor ik hoor al heel veel spelers hierover klagen.

  Ik wil bij deze COC adviseren hier op korte termijn iets in te wijzigen, anders gaat dat echt heel veel spelers kosten. Snap dat Supercell liever heeft dat er edelstenen gekocht worden, maar deze wijziging gaat op termijn geld kosten door de extreme terugloop van spelers.

  Hoop dat deze opmerking serieus genomen wordt.

 40. Hallo Clashers,

  Ik denk erover te gaan Farmen. Ik twijfel nog een beetje, dus ik hoopte dat iemand me advies kon geven. Ik heb altijd goud tekort (rond de 130 000 meestal), dus ik heb snel goud nodig!
  Graag jullie ervaringen en advies.

  Groeten,

  Karsten
  Leider Dutch Clashers

 41. beste karsten,

  welk level is je stadhuis?
  deze informatie is belangrijk als je dit soort vragen stelt.

 42. mijn advies is om je goudkluizen binnen te zetten,en zo veel mogelijk vakken te maken met je muren,misschien moet je dan je elixir tanken iets minder beschermen.
  zet je stadhuis helemaal onverdedigd (dus ook niet met vallen) in de hoek.
  probeer met barbaren en/of boogschutters terug trofeeën te verdienen.

 43. Mijn trofeetjes maken me niet zo veel uit, m’n goud is belangrijker.
  Maar wat jij zegt, is dus, samengevat: Farmen?

 44. Stadhuis in de hoek met WEL vallen erbij, en een elixerpomp erbij!

 45. Klik me weer helemaal suf, maar vind weer geen tegenstander met grondstoffen om te veroveren. Het spel begint mij te irriteren. Ga er denk ik net als heel veel andere spelers mee stoppen.

 46. Geïrriteerde speler !!

  Misschien een idee om jezelf wat te laten zakken in rang, dan krijg je zeker weten weer buit !!
  Misschien als je ergens in Goud 1 / Goud 2 kunt hangen voor een tijdje, hier is namelijk genoeg buit te vinden 😉

  Succes !!

  Gr.
  Chaka

 47. Kerel ik ben lv 105 maar ik stop met coc omdat ik me dodelijk loop te irriteren aan 300.000 keer seppen

 48. Ikxnen in turlije en ik kwam yerug naar belgie en de geld van gems kope van turks geld staat heelderijd da verander nie in belgish geld

 49. Duidelijk : ik was in turkije en dat veranderde naar turkse geld die gems kope in tl en dan ik ga naar belgie en dat blijft tl terwijl het euro moet worden en in turkije kwam er halloween update Help die geld moet verandere ik noem .-Batu.Dogu-.

  1. Ik neem aan dat je een co leider bedoeld, deze kan alleen door de Leider worden verwijderd. De leider zelf kan alleen uit eigen beweging uit de clan stappen.

 50. Ik heb sinds de grote update nu al een paar maal gehad dat ik na dat ik aan ben gevallen mijn troepen en spreuken kwijt ben die aan het trainen waren.

  Vanochtend dus 4 draken lvl 3 foetsie

  Meerdere jongens in onze clan hebben daar problemen mee,
  het spel word er niet leuker op zo als ze dit express hebben gedaan.

  Meer mensen die hier last van hebben?

  1. Beste Daver,

   Dat klinkt heel vreemd, dit heb ik zelf ook nog nooit gehad. (En ik heb andere spelers hier ook nooit over gehoord).
   Misschien eens contact opnemen met Supercell?

   Mvg, Yosnoopy

 51. Ik log via gamecenter in ios in met een ander e-mailadres om een ander dorp te openen. Nu opent het dorp niet (ik krijg geen Pop-up waarin ik de tekst BEVESTIGEN moet toetsen).

  Wat is de oplossing? Ik kan nu mijn goud en elixer niet legen en straks wordt ik aangevallen!!!

  1. Beste Herbyy,

   Je oude inloggegevens invoeren in GameCenter? Waarschijnlijk is je dorp met een ander GameCenter account gekoppeld.

   Mvg, Yosnoopy

 52. Is er ook een goeie site waar je goeie/leuke Clash of Clans shirts kunt halen ?? 🙂

  Thnx

  Gr.
  Chaka

 53. Goedemorgen,

  Ik koop net een bouwvakker vrij en er onstaat een storing op COC?
  het heeft maar een paar minuten geduurt maar kan er weer op.
  Nu start ik hem op ben ik mijn gems kwijt en mijn bouwvakker heb ik niet meer tot mijn beschikking?

  Wat nu? Gems kwijt en geen bouwvakker voor handen?
  Hoe gaat COC dit oplossen?

  m.v.g.r.

 54. Na hoe lang kun je een clan verzoek versturen als je net bent afgewezen?

 55. Hee als je aan het einde van een divisie seizoen een eerste plaats hebt. Is daar dan een bonus van ik noem maar wat edelstenen ofzo of heb het egt geen betekenis verder

 56. Soms kan iemand op een erg onvriendelijke manier uit een clan worden verwijderd. Het verwijderingsbericht en de verwensing, zijn die zichtbaar voor alle clanleden, of alleen voor de verwijderde?

 57. Hoe kan onaanvaardbaar gedrag in uw eigen clan gerapporteerd worden? Hier is geen knop voor??

 58. Beste Bert,
  de dingen die jij erbij schrijft als je iemand verwijderd ziet de verwijderde en voorde rest niemand!

 59. Hoe kan je een idee voor clash of clans indienen ik heb namelijk een heel goed idee!?

 60. Davidclans dat kan helaas niet. Wat ik altijd doe is als het is opgelost even spammen met letters zodat de berichten niet meer zichtbaar zijn en dan gwn weer een gesprek gaan houden zodat het niet opvalt op die manier verdoezel ik je het.

 61. Beste Rooo je krijgt als te eerste staat van je divisie helemaal niks als je ergens eerste staat krijg je Zoiezo niks je krijgt alleen iets edelstenen als je in de top 3 clans zit!

 62. Beste clashers,

  Ik ben co-leider van de clan Jaak en Jos. Onze clan staat op uitnodiging.
  De laatste tijd (een goeie week denk ik) hebben we echter nieuwe leden die zomaar binnen raken in onze clan zonder uitnodiging of aanvaarding. Hoe kan dit?
  Ik heb toen zelfs even de clan op gesloten gezet, maar nog steeds nieuwe leden die gewoon binnen kwamen zonder dat we ze moesten aanvaarden of dat ze uitgenodigd werden…

 63. Beste curieuseneuske,

  Dan is/zijn er mensen in je clan die iemand uitnodigen! Anders kan het niet of de clan staat op open dan moet je de clan op alleen op uitnodiging zetten. Maar als ik bijvoorbeeld jouw verzoek dan kan jij er voor kiezen die re accepteren op deze manier zit jij meteen bij de clan! En komt er geen verzoek in de chat. Op het moment dat er een verzoek in de chat verschijnt van je clan dat jij kan kiezen accepteren/weigeren dan is dat omdat diegene zelf op jullie clan is afgekomen en graag mee wil doen.

 64. Idd! De mensen zijn uitgenodigt of geaccepteert. Mischien kwamen ze allemaal onverwachts(voor jou dan) binnen toen jij niet online was.
  Hopelijk heb ik je wat meer informatie gegeven!

  Mvg, DANGER

 65. Ik weet trouwens in welke clan Enzo Knol zit. In de clan “de knollers”

 66. Ik heb clanverzoek gestuurd maar dat is afgewezen na hoeveel dagen kan ik een nieuw verzoek sturen als ik verbannen ben niet zo lang maar na afgewezen te zijn kon ik er na 8dagen nog geen nieuw verzoek naar sturen help me alsjeblieft .
  Golden gangster

 67. Hallo,

  Ik heb een ipad 1 (ios 5.1.1) blijft clash of clans updates maken waarbij ik hem ook kan updaten? Of kan ik over een tijdje geen clash of clans spelen omdat ik een te oude ipad heb?

  Alvast bedankt!

  Gr. Jonno

  1. De kans is groot dat je inderdaad over een tijdje geen Clash of Clans meer kan spelen. Apps stellen vaak een minimumeis aan het besturingsysteem en het kan dus voorkomen dat je iPad niet verder dan ios 5 aankan, maar dat de app een minimum van ios 6 eist.

 68. Ik ben net lvl 90, nu misschien hoger (had tovenaarstoren naar level 7 aan staan een tesla en nog iets). Mijn probleem is dat al ik wil inloggen er staat: inloggen mislukt probeer later opnieuw, later is 1 week? Ik heb nu al 2-3 dagen geen clash, en ik ben best wel verslaafd (ik rush niet, th9 en th8 alles max+muren) ik las dat ieman hetzelfde had en gehackt was, alleen niemand zit op mijn account (volle pompen en mijnen. Wat moet ik doen? iPhone uitzetten helpt niet en clash verwijderen ook niet! Supercell mailen?

 69. Ik heb btw geen moeite me buit op th9, clan leden zeiden ook niet, alleen th10, voor hen adviseer ik kristal of meester, in meester pak je gwn de bonus

 70. Beste Jonno,
  Ook ik heb een iPad1 (niet m’n account dat problemen heeft) m’n iPhone account kan alleen Niet(!!) op m’n iPad door een te lage iOS, ik denk dat supercell nog een tijdje rekening houd met mensen zoals wij 🙂

 71. Gamecenter uitloggen werkt niet, misschien laatste iOS nodig? Zou niet weten waarom maar tja

 72. hallo heb een vraagje, heb een clan opgericht met mijn android tel. Mijn vrienden hebben allemaal een iphone maar als ze me clannaam opzoeken vinden ze die niet ? Zij zien dan andere clannamen dan wat ik zie ? Is dat omdat zij iphone hebben?

 73. Vraagje…. heb een clan gemaakt op me iphone, nu kan je me neefje mijn clan niet vinden via clan search hij heeft een android toestel. Weet iemand de oplossing?

  alvast bedankt.
  gr, Mangler

 74. Ik heb de kerstboom nog niet staan. En mijn spel is wel geupgraded naar de kersteditie???

  1. Beste Eric,
   Je moet gewoon w8en bij mij was dat dus ook zo dus jij bent niet de enige 😉
   Mvg,Th

 75. Hoe kan je een idee voor Coc indienen? Want ik heb een heel er goed idee vinF ik zelf?

 76. Hallo Coc Hoe kan je een idee indienen voor Coc? Ik heb namelijk een beetje een top idee al zeg ik het zelf.

 77. Je kan contact opnemen met Supercell, of je kan het op deze site met ons delen. Ik ben best nieuwschierig eigenlijk!

 78. Weet iemand hoe je je meldingen uit doet op een samsung galaxy tab. 3/2??

  1. IK ANTWOORD ALTIJD ANDERE MENSEN EN IK VRAAG DAN IETS EN NIEMAND REAGEERT DAN IEDEREEN HAAT MIJ OMDAT IK IETS VRAAG EN NIEMAND WILT DAT IK IN HUN CLAN GA HHJHHHYGYFDDFDTDYUUJJBH

 79. Ik ga denk ik coc verwijderen want iedereen haat mij terwijl ik altijd bij hun antwoord en iedereen vind me slecht en hun vinden alleen daan danger en ceetje goed.

 80. Beste th,
  Ik word hier compleet genegeerd, zou je je vraag kunnen herhalen? En voor andere: lees alsjeblieft 10 berichten terug ofzoiets. Alvast bedankt!

  1. Beste iemand,
   Je zei dat toen om ergens 11 uur in de avond.
   Dus antwoorde ik niet want ik zat te Zzzzzz.
   Mvg,Th

 81. Th,
  Meldingen schakel je niet via de app ‘clash of clans’ uit maar in instellingen als het goed is

 82. Beste Th,

  Ze haten je niet hoor. Weet je nog toen ik Clash-zwerver was? Toen ik 2 maanden lang clans zocht en jij me probeerde te helpen? Toen werd ik ook genegeerd. Maar nu praten mensen met mij omdat ik zoveel van Clash of clans weet. Maar in je vorige bericht; “hun vinden alleen daan danger en ceetje goed” jij bent veel beter dan ik! En ook dan DAAN!(ik heb hem bezocht) maar dat ze mij goed vinden… word ik toch eindelijk gerespecteerd!

 83. Beste th,

  Als je naar instellingen gaat dan naar applicatie beheer dan druk je op Coc en dan staan daar h e gegevens als je drukt op geen meldingen meer geven krijg je geen meldingen meer!

 84. Maar ik bedoel, nu kunnen jullie toch antwoorden? Alle hulp is welkom

 85. Ja, kunnen we. Maar je vraagt niks. We kennen je niet en wetwn je clan ook niet iemand. Ik weet wie het wel kent Iemand: niemand

 86. Dit:
  Iemand 11/12/2014 Ik ben net lvl 90, nu misschien hoger (had tovenaarstoren naar level 7 aan staan een tesla en nog iets). Mijn probleem is dat al ik wil inloggen er staat: inloggen mislukt probeer later opnieuw, later is 1 week? Ik heb nu al 2-3 dagen geen clash, en ik ben best wel verslaafd (ik rush niet, th9 en th8 alles max+muren) ik las dat ieman hetzelfde had en gehackt was, alleen niemand zit op mijn account (volle pompen en mijnen. Wat moet ik doen? iPhone uitzetten helpt niet en clash verwijderen ook niet! Supercell mailen?

 87. Zou ik ook doen! Ik ben er heel verslaafd aan en als mij zoiets zou overkomen verander ik in een holbewoner. Dus ik zou mailen of bellen. Mischien moet je wel een nieuwe chip ofzoiets kopen weet ik veel?!

 88. Sinds de nieuwe update gooit coc mij er om de 10 minuten uit. Ligt zeker niet aan mijn internet verbinding. Heb al gereageerd naar coc maar krijg helaas geen compensatie. Ben er al diverse keren uitgegooid tijdens gevecht. Is erg vervelend hoor. Want hierdoor verlies ik punten en grondstoffen. Wie heeft nog meer dit probleem. Heb overigens mijn kerstboom wel inmmidels gekregen.

  1. Comando,

   volgens mij deed ik zelf eerst de boogschutter en daarna de tovenaar. Maar dat weet ik niet meer zeker 🙂

   Welke gebruik je meer ?? Deze zal ik dan als eerste doen…

   Succes !!

   Gr.
   Chaka

 89. Mijn voorkeur zou gaan naar de Tovenaar, omdat hij erg veel levens heeft en een hooge schade. Als je coc opstart staat er altijd zo’n tip onder zoals deze;

  Iets dat de Tovenaar weinig levens heeft, maar lvl 5 heeft hij tussen de 100 en 200 levens

 90. Hi,

  Ik heb een android toestel en soms is in het chatgedeelte een tekstgedeelte helemaal leeg, maar heeft diegene blijkbaar wel wat gechat. Hoe kan dit?

 91. Dat wist ik eerst ook niet. Maar nu wel, dat komt omdat je sommige smileys niet kan lagen zien. Als je een bepaalde smiley dus doet, kan hij niet verschijnen. Welke dat is, weet ik helaas niet.

 92. mijn telefoon is stuk gegaan en niet meer te maken helaas. ik had mijn telefoon gekoppeld met google account ( android telefoon ) en nu wil ik op mijn computer mijn clash of clans account gewoon verder spelen. ik heb COC op mijn computer maar heb een nieuwe stad gekregen dus begon weer vanaf lvl 1 terwijl ik wel ingelogd ben met mijn google account ( zelfde als op telefoon ) op telefoon zei die altijd bij het opstarten Welkom Ronald-M en bij computer zegt die ook altijd Welkom Ronald-M ik wil graag verder spelen maar hoe!!??

 93. -Ronald, sorry ben Apple gebruiker
  -aapie, toevoegen op gamecenter en dan als je naar het menu top clans, tops spelers etc gaat, staat er ook vrienden, en daar stat dan je vriend.
  -comando, boog 5, als je een actieve speler bent, anders tovenaars voor bijvoorbeeld clanwars

 94. Haha Danger,
  Ik ben tegen alle verwachtingen in nog steeds normaal. Denk ik. Ik heb gehoord dat ik mijn hele telefoon moet resetten en dat dan coc weer zou werken, ik heb nu geen tijd dus morgen of vanavond. Heb 9.8 duizend foto’s, een hoop werk dus! Voor iedereen die hetzelfde probleem heeft: ik laat het zo snel mogelijk weten

 95. Ik kreeg daarnet een melding dat ik te lang online was geweest en ik voor een paar minuten van het spel zou worden geknikkerd. Hoe lang ben je dan online geweest?

 96. Ja hoor…. het is weer zover.
  Even aanvallen. Laat het even maar weg.
  Klik niks…klik niks…klik niks….klik niks
  Na 150 klikken maar gestopt met zoeken
  Alle inactieve zijn weer uit het spel gehaald.
  Er is werkelijk waar echt helemaal niets te veroveren.
  Wat een kut tent dat supercell. Moeten er weer extra edelstenen gekocht worden? Gaan de zaken wat minder?
  Echt waardeloos. Jammer van dat klote beleid achter dit geweldige spel

 97. Hey ik ben verbannen voor offensief gedrag maar ik heb helemaal niets gedaan wat nu?

 98. Goed hoor kritische berichten verwijderen.
  Lijkt wel een dictoriatisch regime hier.
  Steeds inactieve spelers verwijderen zodat er niets meer te roven valt is schandalig. Leuk business model

  1. Deze website is geen officieel kanaal van Supercell of Clash of Clans. En kritische berichten over het spel worden zeker niet verwijderd. Negatieve berichten over andere bezoekers / reageerders op deze website en grof taalgebruik wordt wel verwijderd.
   En in jouw geval: als je voor het eerst reageert, dan moeten berichten eerst goedgekeurd worden.

   Of inactieve spelers tegenwoordig worden verwijderd uit het spel, dat weet ik niet. Je bent de eerste die dit meldt, buiten anderen die aangeven dat het steeds lastiger wordt om veel buit te vinden.

 99. Echt stom. Dat er weinig buit is. Echt, kom ik een uitgemaxte stadhuis 9 speler tegen en dan;

  Maximale buit:
  Goud: 20 000
  Elixer: 20 000
  Duister Elixer: 190

  1. Ja echt he.
   En hoe komen die pro’s nou in vredesnaam met die hoge buiten.

 100. Mijn coc op twee van de 3 tablets in huis start sinds vandaag opeens niet meer op. dit op een Samsung tab 3 lite en een Samsung tap2 10.1.spel blijft hangen op telkens kerstbellenmuziekje over and over again. Vreemd want op de derde tablet ook een tab 3 lite werkt het nog prima. Spel en cashe reeds verwijderd en opnieuw geïnstalleerd en nog steeds zelfde probleem! Help alstublieft, iemand een idee?? Op mijn telefoon loopt het account wel gewoon goed!
  Met vriendelijke groet, Marc

  1. Mogelijke oplossing: ander WiFi netwerk kiezen en dan de app openen. Blijkbaar download de app de content dan wel. En daarna weer terug switchen naar je eigen netwerk

 101. Ik heb deze week erg goede buit gehad in goud3 (100.000/400.000)(ben sh8)
  Helaas vind ik nu pas goede buit na 10/11 uur in de avond… Kheb verder ook vaak tótaal geen buit, best wel irri

 102. Wij zijn daarbij ook niet de enigen die buit willen en dus ook niet de enigen die ernaar zoeken en vervolgens aanvallen..

 103. Mijn ipad heeft vanmorgen nog het spel geopend maar vanavond lukt het niet meer. Hij blijft hangen met downloaden van materialen. Wat is er aan de hand?

  1. Meer spelers hebben daar last van. Even ander WiFi netwerk kiezen en dan werkt het wel.

 104. Inderdaad, maar mischien krijgen jullie ook bij Clash of Clans een Happy week! Ik had die hele week de tijd om te sparen voor X-boog, nou, ik had in elke aanval in die week MINIMAAL 110 000 Goud!

 105. Th, boven is er een Engelssprekende die ook th heet,(bericht nr 73) ben jij dat of…

 106. Ik heb al een maand of twee niet op Wereldwijde chat gekeken. Dat is stom, altijd mensen die raar doen. Er zijn veel pedo’s*, kinderlokkers en gewoon gestoorde mensen. Voorbeeld;

  Pedo’s: die zeggen “wil je ne*ken? Ik woon…” (adres)
  Kinderlokkers: ” kom naar mijn huis!”
  Gestoorde mensen: die zeggen zo maar “sukkels” of iets anders. Zeg ik: wat nou sukkel ooit is naar je zelf gekeken? “Oooh sorry.”
  Daarom kom ik nooit op de Wereldwijde chat. Genoeg rare mensen.

  * sorry dat ik “pedo’s” zei, maar die zijn er helaas.

 107. Dat zijn van die vieze mensen die kinderen ver… tja, tis een beetje erg. Dus zeg ik het maar niet.

 108. Waarom kan je op je alg. op coc sommige woorden niet zeggen bijv. hoor en 333 of 666 ofzo.
  Kan iemand dit verklaren?

 109. Ja, hoor is Engels voor hoer. En 666 word in de Bijbel gebruikt als teken van de Duivel.

 110. Ik wil graag edelstenen kopen. Alleen als ik de edelstenen wil betalen krijg ik een foutmelding : de betaling is geweigerd omdat het als erg risicovol wordt beschouwd. Wat kan ik hieraan doen?

 111. Hallo Clash of clans Holland,
  Ik had een vraagje: waarom verlies je zoveel (30) bekers als je een battle verliest, terwijl je meestal maar 15 à 16 bekers krijgt als je wint.
  gr. the big winner

 112. Welke sites zijn het best om je account te verkopen? Ik zit met een TH9, lvl 114 , walls,lvl 8-9’max defence, max troops en helden 13-15. Enig idee?

  1. Account moet je NOOIT verkopen, het is ook niets waard. Vergeet niet dat je account aan je GameCenter of GooglePlus account gekoppeld zit. En die wil je zeker niet kwijtraken.

 113. Ik ga nooit meer naar Kristal lll. Als ik beter ben, mischien. Elke keer de sterkste aanvallen van sh 9-10. En de tegenstanders zijn niet te verslaan. En wat de buit betreft kan je beter naar Zilver ll. Het enige voordeel van Kristal lll is de prestatie “All star divisie” waar je wel 250 edelstenen van krijgt. Daar ga ik Boog 5 van kopen.

  1. Ja ga naar zilver II.
   Daar is echt kapot veel buit bij mij.
   Ik heb vandaag daar zelfs vandaag 400 k gestolen.

 114. Ja, alleen jammer dat alles in de tanks en kluizen zat en dat die in het midden waren en omringt door uitgemaxte gebouwen… uitgemaxte verdedigingswerken van stadhuis level 10…

  1. Ja en ook die kluizen en tanks waren bijna vol!
   PS DAAN, wil je bij ons op koffie komen in de clan:Dutch Wars
   We zijn ong. nr 100 van BE
   Misschien zie je het aan de naam DUCTH maar dat is onze taal.

 115. Ja, als je 18 000 trofeeen hebt ben je zowiezo eerste van Senegal. We zitten niet in de Nederlandse ranglijst, omdat die te veel trofeeen hebben en echt heel goed zijn. O,ja Th. Als we in de top 50 van België willen staan, zouden alle farmers(waaronder wijzelf) gaan cuppen en zo ver mogelijk komen. Bijvoorbeeld Kristal lll of Goud l, die divisies passen bij ons niveau. Dus we zullen moeten CUPPEN!

 116. waarom krijgen de beste clans om de zoveel tijd 6000,10000 of 20000 edelstenen? Daar zitten zowiezo heel veel gemmers of uitgemaxte die helemaal geen edelstenen nodig hebben. krijgen de gemmers die uitgemaxt en om de week 14000 edelstenen aankopen alle edelstenen, in plaats van dat Supercell ze aan de spelers die ECHT edelstenen nodig hebben geven. Beetje stupid.:(

 117. hoeveel mensen hier niet zitten te zagen dat ze minder buit hebben op sh 10. Ten eerste als je stadhuis uitbreid moet je niet alleen je verdediging maar ook je troepen op max level hebben. Ten tweede het maakt geen verschil of je sh 10 of 9 hebt en iemand van sh 10 aanvalt. Dus biu deze is het aan te raden niet in goud te zitten waar iedereen sh 7 en 8 maar in meester of kampioen.

 118. Als je stadhuis level 10 hebt kan je van iemand met stadhuis level 3 die een volle Goudmijn level 1 heeft 10 Goud stelen.

 119. Ja enkel in brons kom je zulke dorpen tegen. In hoge divisies is iedereen sh 10 dan zou je normaal alle buit kunnen pakken.

 120. En het is ook zever door te zeggen dat supercell de beschikbare buit heeft verlaagd er meer mensen gems zullen nodig hebben. Want hoe miner je in aanvallen kan pakken hoe minder je in verdediging verliest.

 121. Wat doet Supercell eigenlijk met het geld wat ze van coc verdienen en de andere spellen?

 122. Ik denk dat de updates e.d. wel geld kosten, ze zullen ook wel medewerkers hebben die hun baan hebben bij Supercell die betaald willen worden. Dit weet ik uiteraard niet zeker

 123. Ik vraag mij al een tijdje af… als je kijkt in een clan zie je bovenaan staan ‘totaal aantal punten’ maar wat houd dat eigenlijk in want als je iedereens trofeeën bij elkaar doet zijn dat er meer dan de punten …?

 124. zever ken je dat woord niet dat is een hoop nonsens die langs geen kanten waar is.

 125. Daniel de clanpunten worden niet door alle leden evenveel doorgerekend. Van de eerste 10 leden worden de helft van de punten meegeteld, van nummers 11-25 een kwart ervan, numners 26-35 15 procent en dan 36-50 10 procent. het kan zijn dat het niet helemaal juist is maar denk dat het dat omgeveer is.

 126. En dan moet ik daan tegenspreken want ik kan mij moeilijk voorstellen dat die ene update per 2 maanden waar ze weer 3 dingen bijdoen miljoenen kost. Dat geld van die gems gebruikt gewoon die topman van coc voor zijn eigen. Dus zou aanraden gewoon te wachten ipv gems te kopen. Het is zonde je geld er aan te geven

 127. Ik zei dus ook, dit zal voor medewerkers worden gebruikt+ik weet het uiteraard niet zeker

 128. Niet dat ik daar achter verlzng hoor, maar op een dag zal supercell de stekker trekken uit coc. Als het wat minder populair is dan zal iedereen daar staan met zijn dorpje.

 129. ik kan niet meer typen on clash of clans bij troepen aanvragen kan ik ook niet schrijfen vind dit raar heb hem al 3 keer opnieuw gedowload maar niks werk

 130. Meestal zijn dat verbindingfouten heb dat soms ook als ik een bericht post dat het niet verschijnt of hzd ook eens dat mijn clankasteel leeg was maar ik geen troepen kon vragen omdat het zogezegd vol zat. Wat ik ook vaak heb is dat het profiel of een clanoverzicht niet laad. dus zou gewoon wat geduld hebben misschien gerakne de problemen dan wel opgelost.

  1. beste michel

   ik heb een vraag aan u soms als ik troepen vraag dan geven ze maar ik heb het niet bij me clankasteel hoe komt dat ????????????

   Mvg. galatasaray

 131. hee

  ik ben een paar maand geleden uit een clan gegaan. maar in die clan zaten 2 spelers waar ik heel goed mee kon opschieten. helaas heb ik daarna niets meer van ze gehoord. en ik ben heel benieuwd waar ze zijn gebleven.
  nu heb ik in de algemene chat gevraagt of iemand ze kent, en in de clan waar ik in zat, zitten ze niet meer
  hoe kan ik er voor zorgen dat ik die 2 spelers toch vind?

 132. Hoi Emma,
  Er is wel een manier om dat op te lossen.
  Kijk eerst anders in je postvak bij je berichten.
  Misschien dat ze daar een bericht hebben verstuurd?
  Als ze dat hebben gedaan, klik dan op hun profiel.
  En klik dan op:clan bekijken
  Join er dan in, en dan ziet je bij hun/hem!
  En als ze geen bericht hebben verstuurd (in je postbak) dan kan ik je helaas daar niet mee bij helpen 🙁
  En je kan ook geen spelers zoeken 🙁
  Mvg,Th

 133. Anders kan je ook in oorlogsboek kijken en daar de cw 4 dagen tijd bekijken als ze erbij zaten kan je erop klikken en dan de clan zien waar ze inzitten.

 134. Hoe komt het dat als ik gems wil kopen op google play card niet wil lukken .
  Hij geeft aan aankoop geweigerd kan iemand me een typ geven wat ik moet doen of hoe dat wel kan werken want ik heb wel geld op staan alvast bedankt

 135. Hoi, ik ben nog een groentje. Speel nu 2 weken mee, hoe kom ik aan een divisie? Ģaat dat om punten die je verdient met aanvallen? Daar ben ik niet zo goed in, verdedigen dan wel weer 😉

  1. Beste paukeauke,
   Je kan pas in een divisie als je min. 400 punten heb.
   Je kan ook gewoon voor de buit gaan, want dat vind ik beter en dan groei je sneller 😉
   Mvg,Th

 136. hoi

  ik zou clash of clans ook op de pc willen spelen zonder te moeten downloaden gaat dat?

  1. beste michel
   je kan clash of clans gewoon op je computer spelen maar dan moet je bleustacks downloaden

 137. jongens/meisjes ik heb een vraag en dat is soms ben ik leider ik zoek naar een clanwar en dan heeft die het gevonden maar dan kan ik niet meedoen met cw
  hebben jullie tips voor mij???

 138. Dit zal betekenen dat je clan een oneven leden aantal heeft en jij stel 21 leden heb en jij 21 staat. de clanoorlog wordt op een even aantal gestart, zoals 20, de gene in clanrang onder 20 zal oorlogstoeschouwer zijn.

  Mvg: DAAN (ergerts united)

 139. Ik heb een clas of clans acoumt maar telkens als iker op ga zijn er andere op mijn acount hoe gaan hun deruit

 140. Dan ben je gewoon dom geweest door gamecenter wachtwoord te geven. Je zou bet zo snel mogelijk dat veranderen.

 141. Is het mogelijk om meldingen te krijgen op je telefoon als er iemand uit je clan om troepen vraagt???

 142. kak…in de indelingseditor een boom weghalen terwijl ik een van mn goudkluizen aan het upgraden ben naar lvl 9 en dan per ongeluk kliken op ‘bouwvakker vrijmaken’ dik 130 gems weg…
  wel direct m goudkluis klaar, maar baal er wel van!

 143. kak…in de indelingseditor een boom weghalen terwijl ik een van mn goudkluizen aan het upgraden ben naar lvl 9 en dan per ongeluk kliken op ‘bouwvakker vrijmaken’ dik 130 gems weg…
  wel direct m goudkluis klaar, maar baal er wel van!!

 144. Pffffffff HET IS 15 januari………LOOSE THE CHRISTMAS BELLS………zo erg dit!!!!

 145. Ik zal graag gems willen kopen met een paysavecard een krediet card vind ik overbodig want ik wil gems voor ondersteuning want het is nou voor mij heel moeilijk om aan genoeg goud of elixer te komen omdat alles zo duur kost en zo lang duur tot de upgrade klaar is

 146. Ja das geldverspilling en je trapt gewoon recht in de val die de scandinviers maken voor ongeduldigaards.

 147. heey guys,

  ten eerste echt een topsite dit!

  en 2 zouden jullie naar me dorp kunnen kijken en jullie mening erover geven ik ben level 58 bijna maxed out sh7 en heb BBK level 5 ik heb rond de 100K duister elixer gestolen.

  ik zit in de clan: jpclan met een blauw/wit logo we hebben rond de 30 leden en ik heet justin.

  mvg

 148. En daarbij waarom staat er bij forum: clanwars en clanoorlogen en lay outs en opstellinen dat is toch gewoon hetzelfde maar in een andere taal.

 149. Ik heb een vraagje. Misschien kijk ik niet goed hoor maar ik kan het nergens vinden.
  *Waarom hebben sommige mensen een brandend icoontje dat het level van hun troepen aangeeft? Zijn zij sterker ofzo? En hoe krijg ik dat?

  1. Bij een brandend icoontje hebben die troepen het maximale level.

 150. Heb een probleem ik was lekker aan het farmen en toen kwam de update en nu kan ik er niet meer op. Ik speel op de iPhone 4s. Ik probeer hem te update en mijn toestel zegt dat het niet kan. Hoe komt dat?

  1. Beste Maestro mouad,

   Welke foutmelding geeft je iPhone precies?

   Mvg, Yosnoopy

 151. Vraagje

  ik ben een beginner van het spel zit nu op 500 trofeeën maar wordt Door mensen aangevallen van lvl over de 100 en maar 400 aan trofeeën waardoor het minder leuk wordt voor mij omdat ik spaar voor weinig om iets te bouwen

  1. Jan, dat zijn mensen die een prestatie willen halen (en zodoende gems ontvangen), bijv. vernietig 2000 stadhuizen of win 5000 multiplayer gevechten. Het zijn geen farmers, want die buit die een SH10 speler bij jou kan weghalen is minimaal.

 152. sorry mijn vraag was hoe dat kan had alleen me verhaal bij gezet excuus

  1. dat zijn mensen die farmen, ze zetten hun stadhuis buiten de muren zodat ze trofeeën verliezen en tegen minder goede spelers kunnen

 153. Hallo ff vraag..

  Ik speel coc op de tablet van mijn vriendin met haar account nu heb ik een nieuwe telefoon waar ik ook coc op kan spelen en dat moet helaas met mijn eigen account en dan moet ik helemaalovernieuw beginnen. is de mogelijkheid er ook dat ik haar account kan koppelen naar mijn eigen account en dat ik dan niet helemaal overnieuw moet beginnen..

 154. Het spel is gekoppeld aan haar google+ account en op mijn tel heb ik een ander Google + kan ik dat Koppelen?

 155. Dat kan je ervoor gebruiken maar dan moet je ook alle andere spellen met dat ganecenter account spelen. Je kan ook niet tegelijk op hetzelfde dorp zitten spelen op een ander apparaat, want dan vlieg je eraf.

 156. Vind eigenlijk dat deze site wat meer actueel mag zijn is die superbowl reclame echt het enige waar ze iets over melden. Bijvoorbeeld ook berichten over de tijdelijk verkorte trainingstijd van barbaren en draken of ban komende updates of extra uitgebrachte reclames. Dan kunnen we daar ook beginnen over discussiëren.

  1. We proberen deze site zo actueel mogelijk te houden. De verkorte trainingstijd van draken en barbaren zijn we inderdaad vergeten te melden.

   Het ziet ernaar uit dat er op korte termijn weer een update komt, dus dan is er weer volop nieuws.

 157. Tja misschien ook bezig houden met rankings te publiceren bijvoorbeeld van beste clans of beste spelers. Of gewoon al wat vooruit blikken op aankomende updates of anders wat filmpjes met tips en opmerkelijke dingen erin

 158. Vraagje

  komt er nog vervolg van 1 speler missies heb namelijk alles behaald op 1 ster na of komt er iets anders te doen dat je bezig kan houden buiten iemand aan te willen vallen

  Alvast bedankt

 159. Dit is nog onbekend. Het zal denk niet heel lang gaat duren voor de update komt.

 160. Ik heb een vraagje waarom krijg ik me troepen niet terug als ik aanval en heb in gezet en ze overleven het

  1. Omdat je anders veel te snel achter elkaar kan aanvallen. Dat wil COC niet, want ze willen dat je tijd nodig hebt om troepen te trainen (en daar edelstenen aan uit te geven ;)) en dat je je troepen strategisch moet inzetten in een gevecht (zonde als je te veel inzet).

 161. anders kon je gewoon als je alleen bijvoorbeeld het stadhuis aanvalt waar geen verdediging bijstaat keer op keer aanvallen dit kan alleen met barbarenkoning en boogschutterskoningin

 162. Hoe kan je mensen uitnodigen voor je clan? Ja via wereldwijd maar is er ook nog een andere manier?
  Mijn co-leider heeft al mijn leden uit het clan kasteel verbannen maar ik heb geen flauw idee hoe ik ze terug kan halen… Help !

 163. Via profiel van de speler kan een uitnodiging worden verstuurd wanneer deze nog clanloos is, anders kan dit niet meer.
  Mvg DAAN (ergerts united)

 164. Oepsiedoepsie als er weer zo’n zieligaard iedereen heeft eruit gezet, kan je kijken of je juist cw hebt gedaan en dan is het mogelijk om alle leden die meededen terug uit te nodigen als je op dat sterretje klikt.

 165. Kan iemand mij vertellen waar ik mijn account het beste kan verkopen? Hoor graag van jullie.

  Gr. Friso

 166. is het niet beter om kinderen en volwassenen te scheiden op clash off clans wij zijn volwassen clan en in algemeen chat word je gewoon gek door die kids

  1. COC is juist een samenspeelspel, als er allerlei scheidingen komen (die er eigenlijk al zijn, met nationaliteiten) gaat alle lol eraf.

 167. Ik zit nu in de diamanten divisie, maar ik maak te weinig buit om mijn gebouwen nog meer te uppen. En als ik aangevallen wordt verlies ik veel! Ik heb al gefarmed maar nu zoek ik een perfect aantal bekers om goed te kunnen farmen ( veel buit maken) weet iemand op hoeveel bekers je het meeste buit maakt?

  Bedankt,
  Pindaglenn (lvl 84)

   1. Hoeveel buit ongeveer?
    Zag overlaatst speler lvl 100 met 299 bekers uitleg? En was actief

  1. Beste Pindaglenn,

   Ik zou je divisielevel Goud 2/Goud 1 aanraden.
   Lekker veel buit, ook een goede farm-divisie voor jouw level.

   Mvg, Yosnoopy

 168. Hallo makers van Clash of clans ik wil graag vragen als mijn indeling goed is mijn clan is vleeseters alvast bedankt

 169. hey,
  ik ben uit mijn clan gegaan voor bij een andere versie van diezelfde clan een cw te gaan meedoen. toen wou ik terug maar ze zaten vol, ze hebben mij (daardoor hoop ik) 2x moeten weigeren. toen ik zag dat ze weer een plaatsje hadden, wou ik er natuurlijk weer direct in. maar toen kreeg ik opeens een melding dat ik was verbannen. wanneer kan ik er weer in en hoe komt het? hoe kan je zelfs iemand verbannen uit je clan?
  mvg Damon

  1. Beste Damon Salvatore,

   Als je gekickt of geweigerd bent, ben je tijdelijk verbannen.
   Na 24 uur (1 dag) kun je opnieuw een Clanverzoek doen om te joinen.
   Als je wordt uitgenodigd door die Clan kun je direct joinen en is je ban opgeheven.

   Mvg, Yosnoopy

 170. Hallo makers van Clash of clans ik wil graag vragen, is mijn indeling goed?

 171. Waarom krijgen de beste clans van de wereld gratis gems?(top 3 van de wereld) Ze krijgen 6000,10000 of 20000 gems! En dat zijn uitgemaxte spelers en gemmers!(gemmers die wel hun edelstenen goed besteden) En zij kopen elke dag gems aan. Waarom geven de gems niet aan ons?De middelmatige Clashers die ze wel hard nodig hebben. De top spelers hebben alles al uitgemaxt en wij hebben ze (…)ing hard nodig!!!!!!!!!!

  1. Ze geven alleen de beste gems, zodat iedereen (ook de lagere spelers) die gems heel graag wil hebben, en ze alles zo snel mogelijk willen uppen. De lagere spelers gaan dan geld uitgeven aan gems, om met die gems alles uit te maxen, en de betere spelers geven geld uit aan schild, training etc. om beter aan te kunnen vallen en hoger te komen.
   Gewoon een manier om geld te verdienen dus.

 172. kan iemand mij aub zeggen wat ik moet doen want ik ben verbannen uit een clan,kan ik er na een aantal dagen weer in?

 173. Ik ben verbannen van clash of the clans vanwege wangedrag op de chat. Heb naar mijn weten vrij weinig gedaan en het is al eerder gebeurd. We zijn nu 36 uur verder en nog steeds kan ik niet inloggen. Er staat ook geen tijd bij wanneer ik weee in kan loggen. Mails naar supeecell worden automatisch beantwoord. Kan iemand.mij misschien helpen?

 174. Ik ben verbannen uit een clan hoe lang moet ik wachten om weer een verzoek te sturen

 175. Dit duurde tot voorkort 1 dag, dit zal het nu ook nog zijn.
  1 dag wachten dus 🙂

 176. Dit edelstenen geven is idd wat frustrerend voor lageren, maar voor hun is dit wss nodig voor supercell, hun hebben immers veel geld uitgeven aan gems voor supercell (niet allen althans)
  Ma bekijk t van de andere kant, later kan jij dit ook krijgen 🙂

 177. hoe kun je de naam van je dorp verrandere wil dit heel erg graag alsvast bedankt

  1. De naam van je dorp kan je niet veranderen, maar je kan wel contact opnemen met supercell als je echt graag de naam van je dorp wilt veranderen. Als zij vinden dat je een goede reden hebt dan kunnen ze dat voor je doen.

 178. Hallo, weet iemand of COC al een manier heeft toegevoegd om te ontkoppellen?
  Ik wil namelijk een apparaat (eigenlijk 2, Android én IOS) via Marktplaats verkopen, maar niet dat ze dan nog gekoppeld zijn.
  Alvast bedankt,
  Hedde

 179. Hallo mensen we kunnen de laaste tijd moeilijk winnen in cw heeft iemand tips om het makkelijker te maken heb gelezen dat veel clans eerst hun eigen nr pakken waar ze op staan in cw en daarna hun aanbevolen klopt dat?

  1. Het klopt dat veel clans dat doen, maar dat lijkt mij niet de beste tactiek. Je aanbevolen tegenstander is vaak in het begin een tegenstander die veel lager is dan jou dus kan je ook wel hoger pakken. Later in de war wordt de aanbevolen zo hoog omdat de lagere al op 1 of 2 staan. Maar dat aanbevolen doelwit wordt dan te moeilijk om aan te vallen.
   Je eigen nummer pakken is ook niet altijd handig, omdat iedereen z’n eigen tactiek heeft om mee aan te vallen waar soms een base heel fijn bij is. Als die base niet jou base is wordt het lastig om 3 sterren te halen.
   Een tactiek die wij toepassen (120 wars gewonnen) is dat je met je eerste aanval iemand pakt waarvan je (bijna) zeker weet dat je 3 sterren kan halen. Met je tweede aanval zet je dan van onder naar boven elk over gebleven dorp op 3 sterren.

 180. Hallo ik wil vragen of mijn indeling goed is ik heb dit inmiddels al 4 keer gevraagd maar krijg nooit antwoord ik hoop dit keer wel en mijn clan is verbeteren alvast bedankt :):):):):;););

 181. Hallo
  ik heb een vraag over het laboratorium
  als ik troepen aan het upgraden ben kan ik dan mijn laboratorium upgraden
  bijvoorbeeld ik ben boogschutters aan het upgraden naar level 3 en deze moet nog 20 uur en ik wil mijn laboratorium upgraden naar level 4 kan dat?
  ben ik de upgrade van de boogschutters dan niet kwijt?

  1. Als je je laboratorium aanzet naar het volgende level, pauzeert de upgrade je troepen. ALs je laboratorium klaar is gaat de upgrade van je troepen weer verder waar die gebleven was.

  1. friso veld, had gisteren al eens willen kijken maar je base lag plat 😉

   Op eerste zicht helemaal niet slecht maar enkele opmerkingen:
   zorg dat je altijd je verdediging upgrade tot max voordat je stadhuis upgrade
   zet al je verdediging binnen je muren, je kazernes en spreukenfabriek erbuiten.
   bouwketen kan je eventueel in hoeken zetten zodat een aanvaller tijd tekort heeft voor 100% te halen maar de legerkampen zou ik tegen je muren zetten.

   Ook ben ik voorstanders van kleine compartimenten en niet zozeer van een dubbele ring… reuzen kunnen de ring volledig rondlopen en alles makkelijker uitschakelen.

   Dat is mijn mening hé, gelukkig zijn er duizenden spelers met ander visie, anders hadden we allemaal zelfde drop 🙂

   1. Een opmerking: als de reuzen rondlopen is dat juist handig omdat ze dan afdwalen van de andere troepen.

 182. Hallo,

  Na een lange tijd kan ik weer Clash of Clans spelen, dit in verband met het stuk gaan van mijn mobiel. Nu wil ik graag gems kopen, mijn paypal is geverifierd en ik heb er genoeg geld op staan. Tijdens de betaling komt er een foutmelding, namelijk: “Fout; Je bestelling is geweigerd omdat deze als erg risicovol werd beschouwd. Prbeer het over 30 minuten nog eens.”
  Zo gezegd, zo gedaan maar weer treed de fout melding op.

  Vroeger op mijn oude telefoon kon ik prima via paypal gems bestellen, ik heb 5 dagen terug een mailtje gedaan naar Google maar nog steeds geen antwoord op gehad. Ook heb ik telefonisch contact op genomen maar werd er gezegt dat dit erg onwaarschijnlijk was en dat een supervisor hierna ging kijken, ook hiervan heb ik geen reactie gehad.

  Dit vind ik erg vervelend en daarom doe ik ook op dit forum nog maar een poging. Is er iemand die mij kan helpen hiermee?
  Ik zou het erg waarderen, avast bedankt.

  1. Je zou even kunnen inloggen in je Google Wallet en kijken of er daar meer informatie staat over waarom de betaling geweigerd is. Het zou best kunnen dat je toch nog even je betalingsmethode moet verifiëren. En anders zit misschien het probleem bij PayPal. Ik raad je aan om daar ook even in te loggen en te kijken of er een melding staat.

 183. kom naar clan ; War district NL

  we zoeken nog actieve leden die af en toe een clanwar willen doen!

 184. Sinds 6 uur probeer ik wraak te nemen op een aanvaller, hij is steeds online. Zijn pompen en mijnen zijn aldoor keurig leeg. Maar zolang ik hem volg, 6 uur lang, komt er niets meer bij in zijn elixer opslag of goud kluizen. Wie belazerd wie?
  Mgv

 185. Dat hoeft niet per se belazeren te zijn. Het kan zijn dat hij alleen zit te chatten 😛
  Of in een Req n Leave clan zit en alsmaar door zit te doneren… Nie mijn favo clan soort… 🙂

 186. Hey ik heb een vraagje hoe oud moet je eigenlijk zijn om dit spel te spelen?

  1. Er is geen minimum leeftijd, maar als je het spel voor het eerst speelt, krijg je een melding dat je 13 moet zijn.

 187. Op de website vind je volgende…
  Je kunt Clash of Clans helemaal gratis downloaden en spelen, maar voor bepaalde onderdelen van de game kun je ook met echt geld betalen. Eveneens conform onze servicevoorwaarden en ons privacybeleid, moet je ten minste 13 jaar oud zijn om Clash of Clans te mogen spelen of downloaden.

  1. Beste COC Holland, ís het mogelijk om contact te krijgen via e-mail met de bedenkers/eigenaren van Clash of Clans? Aangezien ik een idee heb voor een Clash of Clans bordspel. Ik zou het geweldig vinden als ik mijn idee zou kunnen melden bij de bedenkers/eigenaren van Clash of Clans. Wie weet word het wel wat! In ieder geval alvast bedankt.

 188. Wanneer kan je je muren weer upgraden met elixer ?
  Wanneer komt er een nieuwe update voor iets

  Gr dylan

 189. Wanneer komt er weer zoon aanbieding van dat bijv de barbaren in plaats van 20 sec … 5 sec duurt om te maken…?

  Gr dylan

 190. Hallo ik heb 6 maart edelstenen gekocht 1 x voor 4,99 euro en 1 x voor 9,99 euro maar die laatste heb ik nooit gekregen wat moet ik doen?
  Gr polly

 191. Dylan als het goed is kan je je muurtjes vanaf lvl 8 naar 9 voor 1.000.000 goud of exlir uppen

 192. Wanneer komt er weer een update met bijvoorbeeld duistere troepen maar ik vind dat er ook iets anders nieuw moet komen en ik dacht aan bijvoorbeeld de zoekmachine je kan mensen zoeken maar je kan ze maar 1 keer aanvallen zorg er wel voor dat dit meer kost dan gewoon zoeken

 193. Hoeveel geld aan iTunes kaarten moet ik halen om golem van lvl 1 naar lvl 4 te doen heb ik dan aan 50 euro genoeg

  1. volgens mij moet je volgende kosten rekenen:
   level1 naar level2: 60.000 duister elexir
   level2 naar level3: 70.000 duister elexir
   level3 naar level4: 80.000 duister elexir

   totaal 210.000 duister elexir
   komt neer op 7300 edelstenen en je hebt voor 50€ 6500 edelstenen
   nog eens 1200 erbij kost 10€

   daarbij geen rekening gehouden met de tijd die je moet wachten voor je golem
   10-12-14 dagen = 36 dagen.
   wil je die ook nog eens kopen kost het je nog eens grofweg 30€…

   Ik zou zeggen… hou het leuk en probeer het zelf te behalen, veel meer voldoening;)

 194. volgens mij moet je volgende kosten rekenen:
  level1 naar level2: 60.000 duister elexir
  level2 naa

 195. Hallo, ik heb laatst perongeluk c o c verwijderd maar dit was biet de bedoeling. Nu staat er op de site dat je via de app zon berichtje kan sturen metbje gegevens van je verloren dorp en dat ze het dan kunnen terugdraaien. Maar er is binnen 4 uur nog niet geresgeerd, wat nu ?

  1. Beste help,

   Je hebt dus al contact opgenomen met Supercell?

   Mvg, Yosnoopy

  2. Supercell reageeerd vaak tussen 1/3 dagen, bij mij tot nu toe binnen 1 dag.
   Onthoud dat er velen andere clashers zijn met vragen 🙂

 196. Hallo CoC nederland,

  Jullie hebben een fantastiche site en ik vindt het ook leuk om op de hoogte te blijven van de diverse vragen cq. commentaren. Toch mis ik helaas iets aan jullie site.

  Het gaat mij om de instellingen van het spel. Met de update van week 18-2015 is er een optie bij gekomen om je naam te veranderen. Helaas kan ik van deze optie, en eventueel andere opties, niets terug vinden op jullie site.

  Welke zijn er, hoe werken deze? Het zou mooi zijn om deze ook op te nemen op de site voor beginnende mensen zoals mij.

  Dank jullie voor het toevoegen.

  SaFlo (lvl64)
  Draaken vuur

 197. In welke volgorde komen de gedoneerde troepen uit het clankasteel? Of is dat random?

  1. Beste RvP,

   Dat vroeg ik me ook al af, ik heb het net even getest.
   Het is een beetje ingewikkeld, maar het laagste level van dezelfde troep komt er als eerste uit, verder komen de troepen het Clankasteel uit, zoals de volgorde waarop ze zijn gedoneerd.
   Als je je Clankasteel bekijkt komen je troepen van links naar rechts er eerst uit.

   Mvg, Yosnoopy

 198. Hallo,

  Kunnen jullie mij vertellen waar ik mijn gebruikersnaam kan vinden ?

  Mvg Remco

 199. ik wil graag lp6 minotaur joinen heb genoeg bekers maar als ik vraag dan krijg ik in beeld (je kan niet je niet aansluiten bij de clan probeer het later opnieuw) maar ik heb dit al Een paar weken? Wat moet ik doen om erin te komen

 200. Beste Clash of Clans Holland

  Is het waar wat er word gezegd over Stadhuis 11
  Daan zei al dat het niet waar is maar misschien weet jij meer?

  Gr. Mart
  Clan blub blub

 201. Het hele th11 gebeuren zal inderdaad waarschijnlijk nooit komen, het zal onder andere veels te duur worden qua nieuwe upgrades. Je kan uitgaa van 8.5/9/10 miljoen en misschien wel 20 dagen voor 1 upgrade van je dorp, dat gaat echt niet gewaardeerd worden lijkt me.
  En dan qua de def die je bij krijgt, bijv. Een 3de inferno toren, 4de xboog, wat mensen in gedachten hebben. Dat wordt m niet. Voor th11 zal th10 dan worden als een th9 voor een th10 (‘simpel’)
  Ik kies voor toevoegingen op th10 🙂

 202. Heren,

  Vraagje,
  Mijn zoon is ook begonnen met spelen, nu wil ik hem wat op weg helpen met goud en exlier te doneren
  Kan dit? Zo ja kan iemand me met een stappenplan uitleggen hoe ik dit kan doen?

  Alvast super bedankt voor jullie reacties

  Mark

 203. wanneer komt stadhuis level 11 en goblin-koning? ik vind het een beetje lang duren kan iemand zeggen wanneer die komt?

  alvast bedankt,
  Willem

 204. Grondstoffen doneren is niet mogelijk, het is ook uitgesloten door Supercell, waarschijnlijk zal het dus nooit een mogelijk worden

 205. Hallo allemaal,

  De update van gisteren (1 juli) was niet geheel zonder problemen. Daarom vandaag weer een kleine update om wat zaken recht te zetten!!

 206. waar kan je ideeen binnenbrengen (ik heb ideeen voor een nieuwe gronstof en troepen)

 207. Beste COC,
  Ik zou het erg fijn vinden als er een rating voor warsonaties zou komen! Ben er van overtuigd dat de donaties omhoog vliegen!
  Ben zelf leider van een clan, maar draai er nu veel zelf voor op;) op zich niet erg, maar ziu top zijn als er een rating komt….
  Ik hoop dat we die met de volgende update tegemoet kunnen zien.
  Met vriendelijke groet,
  Hans Boudewijn

 208. Supercell heeft hier van af gezien omdat ze bang zijn dat mensen zooi gaa doneren in war ck,s zoals kobolden, dit heb ik ergens gelezen op supercell forum

 209. Hoeveel bekers is handig om te hebben als je farmt bij stadhuis level 7?

 210. Ik farmde als th7 rond 1200 tot 1600 trofs, weet niet of dat nu ook nog hotspot is

 211. Hallo,
  waarom komt er een soort van schild over elk opslag ding van, bijv duistere elixer, als ik er een bliksemspreuk op laat vallen?
  Gr. Sem

  1. met de laatste update heeft bliksemspreuk geen effect meer op opslagtank/kluis, wel nog op de rest (mijn, pomp, verdediging…)

 212. ik begon een maand geleden weer fanatiek te clashen en wou graag koppelen met mijn betere broer, hij speelde geen clash meer. Nou hadden we dus geprobeerd te koppelen en er stond: je kan niet meer koppelen je hebt te veel voortgang gemaakt met sh3 Han het wel gemogen. Toen zijn mijn (andere) broer en ik maar gaan maxen. Maar nog steeds koppelen we graag met het betere account, nu is mijn vraag: hoe reset je je dorp van clash op de iPad zonder je hele iPad te mollen?

  Alvast bedankt voor het antwoord

 213. Sem
  Een spreuk is bedoeld om verdedigingswerken te mollen. Volgens mij hoorde het bij die laatste update.

 214. Ik kreeg van de week geen XP voor mijn barbarekoning en luchtafweer is dat normaal?

 215. Noah en Sven dan moet je een andere Apple id volgens mij of je telefoon resettem

 216. Hallo allemaal,

  Ik heb een vraagje: wat is eigenlijk het nut van farmen?

 217. Farmen legt de focus geheel op buit, en maken je de trofeeën niks uit. Door je stadhuis buiten te zetten is het de bedoeling dat iemand deze “sniped”, wat helaas niet altijd het geval is..
  Als je snel en veel farmt, kan je snel je upgrades bij elkaar sparen en laten uitvoeren, en in de tussentijd dit weer overdoen
  Ikzelf ben ook farmen (hardcore) en ben er erg fan van.

  DAAN
  ergerts united

 218. Hallo allemaal, is er iemand die mij kan helpen met het herstellen van mijn dorp. Mijn telefoon is gecrasht waardoor ik alles wat erop stond kwijt ben geraakt. Nu wil ik heel graag mijn dorp terug krijgen. Ik ben zo dom geweest em geen gamecenter of googleplus in gebruik te nemen waardoor ik hier geen aanspraak op kan doen. Ik heb gelezen in het spel dat ik wanneer ik in het spel een bericht stuur aan de mensen van het spel en ik vertel hen wat hoe mijn dorp er ongeveer uitzag en de naam e.d. dat zij hem weer voor mij kunnen zoeken. Nu loop ik er alleen tegenaan dat ik geen idee heb waar ik dan precies het bericht kan versturen. Moet ik dat gewoon in de algemene chat doen? of is het totaal iets anders?

  Ik hoop dat jullie mij hiermee kunnen helpen!

  Harmen

 219. Hey clasher ik heb perongeluk als leider de clan verlaten zonder eerst iemand leider te maken hoe doe ik dit weer recht zetten? Alvast bedankt

 220. Hier is niks anders aan te doen dan hopen dat de nieuwe leider van je clan het leiderschap terug wil overdragen aan jou 🙁

  DAAN
  ergerts united

 221. Ik heb een heel rare vraag :kan je iemand aanmelden als hacker op clash of clans?oemd zegt dat ik morgen ln dorp kwijt ben ?!dus ik zou graag info weten of het wel kan…met vriendelijke groeten Berndsky

 222. Supercell neemt ongepast gedrag zeer serieus, om dit te kunnen melden: 1. Ga naar instellingen. 2. Ga naar Hulp & Ondersteuning. 3. Sroll gehele vragenlijst naar beneden, en druk daar op ‘NEEM CONTACT MET ONS OP’.
  Vertel hier wat het probleem is. Dit zal echter alleen serieus kunnen worde genomen wanneer je een printscreen/foto hebt waarin de speler zegt wat jij het probleem vind. Bijv een chat bericht. Voeg dit toe, dit kan bij het galerij icoontje bovenin.
  Ook heeft Supercell een foto nodig van het profiel van de speler die zich misdraagd, voeg deze ook toe.
  Wanneer je dit hebt verstuurd, duurt het 1 tot hooguit 3 dagen voor je een antwoordt van support terug krijgt.

  Mocht de persoon die heeft gedreigd met het hacken toch slagen, neem hiervoor ook contact op met Supercell, ze zullen je hierbij zo goed mogelijk helpen als mogelijk is.

  De keer dat ik support heb getipd over een persoon die zich zwaar misdroeg, lukte het niet om beide foto s in één keer verstuurd te krijgen. Wanneer je hier last van heb, verstuur eerst het bericht met de ene foto, en daarachteraan de andere foto. Dit komt als 1 gesprek aan bij Supercell Support.

  Ik hoop voor je dat het goed komt met je account, Clash On!
  DAAN
  ergerts united
  ——————

 223. Iemand anders heeft mijn naam veranderd.. Nu wil ik weer terug naar mijn oude naam, weet iemand of dit mogelijk is op een of anderen manier?!

 224. Wachten tot een mogelijke komende name change is mogelijk. In sommige gevallen kan supercell hier ook wat aan veranderen, al vereist dat waarschijnlijk wel heel erg veel moeite, als ze er al wat aan wíllen doen…

  DAAN
  ergerts united

 225. Waarom valt de verbinding toch zo vaak weg in de eerste 5 sec nadat je een cw aanval bent gestart? Ik overweeg echt om hierdoor helemaal met het spel te stoppen. WOEST word ik ervan. Verschillende spelers uit de clan hebben op exact hetzelfde tijdstip plots geen verbinding. Los dit probleem aub op COC!!!

 226. Heel snel gaat CoC komen met een nieuwe update! Ik heb gehoord dat je dan ook spreuken kunt gaan doneren. Weet iemand of dit klopt 😉

  Veel speel plezier,
  SaFlo

  1. Daar is nog niks over verteld, dus waarschijnlijk heeft iemand dat zelf verzonnen. Wel komt er een lvl 7 bliksemspreuk

 227. hallo COC
  waarom duren de onderhoudswerkzaamheden altijd langer dan beloofd?
  GROETEN pHILIP

  1. Dat is een tijds inschatting over de dingen die ze weten die zich afspelen op de servers. Onverwachte dingen moeten ook verholpen worden, en kosten -helaas?- meer tijd.

   DAAN
   dutch arrows

 228. Mooi is dat. Zit je in kristal divisie 1… Bijna meester divisie. Bijna edelstenen… Bijna extra bouwvakker…. Krijg je alleen maar tegenstanders uit goud divisie en dus kan je max 4 cups winnen bij 100% vernietiging. Weet iemand hoe dit komt? En weet iemand een oplossing?

 229. Dit komt door het matchmaking wat dit jaar is ingevoerd. Hier is helaas niet veel aan te doen.
  Ligt eraan welk th je bent, als je th9 of hoger hebt zou dit niks uit moeten maken.

  DAAN
  Binnenkort deel van dutch arrows

 230. Ff een vraag klopt het dat op het c.o.c. Evenement bekent wordt gemaakt dat er s.h. 11 komt? (op allclash hebben ze het over maar hier kan is het nergens te bekennen.
  Kunnen jullie trouwens niet een extra pagina maken met geruchten over komende updates
  Mvg
  Job

 231. Heb een klacht over hulp en ondersteuning maar die kan ik nergens indienen ! Is er een site of een email adres waar ik dit kan doen !! Want die kerels die daar zitten voeren geen bal uit ! Ze weten niet waar ze over praten . Ze hebben mij geband zonder enige waarschuwing etc geen geprek aangegaan van wat de reden zou moeten zijn . NEE GEWOON BANNEN ! Heel professioneel . Graag help deze jongen 🙂

 232. Goedendag actieve clashers. Wij zijn op zoek naar actieve en goede leden vanaf lvl 100. We zijn op weg naar clan lvl 8 en staan voor non stop cw. Heb je interesse? Kom eens langs en zet in je invite ‘forum’ om binnen te komen. Eis is anti rushed zijn en minimaal 250 cw sterren. De clan heet: Dutch cw team (#8G0PUYQU) Clash on! Gr, Stef

 233. Beste klacht over hulp en ondersteuning,
  Helaas, supercell trekt geen bans in en geeft geen waarom vrij, behalve de tekst die je krijgt wanneer je je game opstart. Support team doet altijd zijn best je te helpen, maar met een ban moet er hard bewijs zijn gegeven, voordat je daadwerkelijk wordt gebanned. Dit gaat ook samen met intern overleg op kantoor daar.
  Jammer dat je bent gebanned, maar de enige oplossing is het afwachten.

  DAAN
  ergerts united

 234. Hoi Billie,
  Men bedoeld met rushers mensen die te snel hun stadhuis upgraden zonder veel aandacht te besteden aan de rest van het dorp.

  Met hopper bedoeld men mensen die een clan joinen, troepen vragen (deze krijgen) en dan uit de clan gaan.

  Clash On!
  DAAN
  ergerts united

 235. Hallo allemaal,

  Gems sparen voor van het weekend. De Halloween special geeft de mogelijkheid voor 1 edelsteen een held (King of Queen)of je spreukenfabriek te boosten 😉

  Tevens komt er een nieuw Halloween obstakel, de Cauldron. Kost wat elixir om het op te ruimen, waarschijnlijk 25.000 elixir maar je krijgt dan ongeveer 75.000 aan opbrengst 😉

  Veel speel plezier,

  SaFlo

 236. Hallo,tijdens mijn tweede aanval in de clan war viel al na een seconde heel het spel uit voor een paar seconden voor een update namelijk een nieuw begin scherm met als thema Halloween. Allemaal heel leuk maar mijn aanval ben ik wel kwijt kan ik deze niet terug krijgen want dit ligt toch aan het spel zelf. …

 237. Ik geef opnieuw 1800 EDELSTENEN weg!! Bekijk de video op mijn Youtube kanaal hoe je deze kan winnen!!

  Zoek YouTube: Blue Shark WIN 1800

  [IMG]http://i58.tinypic.com/16a7ddd.png[/IMG]

 238. nee geen officiele datum maar je kan het verwachten rond midden november en niet met de kerst

 239. Heer en Meester

  Mijn berichten al gelezen op clans ?
  Zoniet effe snel doen heb het nu onrustig ^^

  Mvg,AndyDraak

  ps laat effe weten hoeveel ik de cups moet zetten.

 240. heer en meester waarom zeg jij midden november. tussen 7 en 9 december komt de kerst update + stadhuis level 11 met nog veel meer extra’s. je kan bijvoorbeeld aanvallen terwijl je schild hebt. er komt een nieuwe held, level 7 duister karzerne, tovenaarstoren level 14, mortieren level 9 en nog level 5 xboog en level 4 infernotoren.

  mvg job
  (ps. wil je meer info kom naar de clan boys of brabant)

 241. ik heb clash of clans bijgewerkt start ik hem op zegt die er is een nieuwe update druk ik daar nogmaals op kom ik in playstore staat er .open. logis h want ik heb hem al bijgewerkt maar als ik clash of clans start staat er weer er is een nieuwe update ik kan niet meer spelen aub help me

  1. Beste COC, na het nieuwe update is de spel onzin geworden. aub terug stellen.

 242. En wat vinden we van de laatste update. ik overweeg na 2 jaar en een boel euros te stoppen. Alle buit is niet meer te verdedigen. als ze niet genoeg gehaald hebben krijg je geen schild. en ben je lekker aan het winnen moet je stoppen na 3 uur en ben je weer de helft kwijt van wat je met moeite hebt gewonnen. er is maar 1 optie gems kopen. nee dankje ik heb al te veel betaald.

 243. Denk er over om maar te stoppen. Geen buit, ben van 2250 naar 1700 gezakt. Nog steeds niks. Deze update heeft het spel verpest. Jammer.

 244. wie weet wat die kerstboom 2015 doet lijkt of dat er een slot omheen zit gebeurd daar nog iets mee of is het alleen meer gold

  gr

 245. Hoi, ik ben barbaar aan het hopen naar level 5 ik heb sh level 8, kan iemand even kijken of mijn fort goed is en/of me anders tips geven,…? Ik zit in de clan K.A.A. Gent en heet Kingkong.
  Mvg, KristalGoblin

Reacties zijn gesloten.