Algemeen

Help - Clash of ClansVoor het rapporteren van bugs, problemen met inloggen en edelstenen moet je op het forum van Clash of Clans zijn. Wij kunnen daar niet meer bij helpen.

.

.

339 antwoorden op “Algemeen”

 1. Ik krijg het bericht wacht voordat je een ander verzoek verstuurt om bij deze clan te gaan. Maar ik heb geen andere verzoeken open staan en zit ook niet bij een clan. Ik probeer bij een clan te gaan waar ik al eerder in heb gezeten maar als ik een verzoek verstuur krijg ik dus dat bericht. Hoe kom ik weer wel bij die clan?

  1. Zat je recent bij deze clan? Soms moet je even een paar dagen wachten voordat je je weer kan aanmelden.

   1. Mijn Clan is onvindbaar. Is heel frustrerend voor leden die terug willen komen. Maar bij clan zoeken staat ze er niet bij. onze clan heet Maya2004 blauw schildje.

    1. Er staat vaak naast het balkje waar je moet typen nog “tonen” daar kan je invullen alleen clans waar ik me bij kan aansluiten! Als dat aan staat en ze zien je clan niet staan hebben ze waarschijnlijk te weinig trofeeën.

   2. hallo, ik kan sinds dat je de goudmijne kan boosten voor 1 gem niet meer inloggen op mijn ipad, maar wel op mijn iphone? hoe kan dat? hij blijft steeds opnieuw opstarten

    1. Meest handige is om je iPad even opnieuw op te starten en hopelijk is dit probleem dan verholpen.

    2. Je kunt ook Clash of Clans opnieuw downloaden en dan opnieuw inloggen op Google+ (Als je dat hebt)

   3. Oke iemand moet me helpen…..

    Ik wil dingen kopen in de shop bijv. 6500 gems, maar dat kost bij mij 54,99 euro
    En ik zie bij de rest dat het maar 50 euro kost is dit en bug of?…

  2. Ik heb een vraagje. Ik heb op de nieuwe iPad van mijn zoontje mijn eigen dorp geladen. Nu kan mijn zoontje niet meer clash of clans helemaal opnieuw beginnen, de iPad laad steeds mijn dorp. Hoe kan ik dit oplossen?

   Alvast bedankt

   1. Paul heb je al reactie? Ik heb hetzelfde probleem. wat ik ook probeer, het oude spelersprofiel wordt geladen!

   2. Paul,
    Bij instellingen op je Ipad, gamecentre aanklikken en uitloggen.
    Dan opnieuw inloggen met de account van je zoontje.
    Clash of Clans opnieuw opstarten, klik ok op het scherm en typ BEVESTIGEN, met HOOFDLETTERS, klik ok en het andere dorp is geladen.
    Veel suc6

  3. Hallo sjoerd ik snap wat je bedoelt ik had dit eerst ook probeer je clan naam te typen i het zoekbalkje als je een clan opzoekt.

 2. Waarom krijgen mensen een doosje met een regenboog met edelstenen erin en ik niet terwel ik er genoeg gekocht heb

  1. Iedereen krijgt de edelstenendoos, maar in tegenstelling tot andere obstakels die regelmatig verschijnen, is niet bekend hoe vaak de edelstenendoos komt. Sommige hebben ‘m nog nooit gehad, andere al meerdere keren. Gewoon geduld blijven hebben.

 3. hallo,
  ik heb zojuist me tegoed bij gevuld met 25 bij de play store, ik probeerde gems te kopen op coc alleen moest ik dan weer n code inwisselen wat moet ik nu doen?

  1. Ik ben een iOS gebruiker, dus weet niet precies hoe het werkt. Wilde je edelstenen voor een hoger bedrag dan 25euro? Dan zou dat een verklaring kunnen zijn.

 4. Hoi,

  Ik heb een vraagje, ik wil graag een stapel edelstenen (500) kopen om een 3de bouwvakker aan te schaffen, ik had al eerder dat aantal, maar ik heb toen onwetend een paar upgrades geboost…

  Maar ik heb nu de vraag of ik ook met mijn beltegoed de edelstenen kan kopen. Ik heb ergens op deze site iemand gezien die zei dat hij dat kon, en later opeens niet meer… vaag.

  Maar weet een van jullie het?

  Alvast Bedankt!

  MVG, Koen

 5. Hallo,

  We zoeken uitbreiding voor onze volwassenen clan maar op de algemene chat zitten alleen maar hoppers en 18 min. Wat zijn betere manieren om leden te werven?

  Bedankt voor de tips,

  18 plus

 6. Ik zoek goede leden voor clan wars. En gezellige mensen. Ben jij aardig en geen hopper. Join dan de clan The Assassins
  De leider is Yoran!
  Voor de oorlog!

 7. Ik had een account op de ipad alleen ik speel nu op me mobiel clash of clans, maar hoe krijg ik het account van de ipad naar me mobiel?

 8. Ik had een account op de ipad maar ik speel nu op me mobiel clash of clans maar hoe kan ik het account van me ipad overzetten naar me mobiel

 9. Ik had een account op de ipad maar de ipad was kapotgegaan en nu heb ik geen ipad meer en me clash of clans account ben ik nou ook kwijt. Hoe krijg ik mijn account van mijn kapotte ipad naar me mobiel

  1. Als je google+ hebt moet je daarop inloggen (als je dat op je andere account ook hebt gedaan) en dan heb je je kamp terug.

 10. Beste $watboy,

  Als je je account op je iPad had gekoppeld met Gamecenter kun je opnieuw inloggen op je mobiel(als deze van Apple is) en heb je als het goed is je oude dorp weer terug.
  Als je je iPad niet hebt gekoppeld met Gamecenter of je nu een Android toestel hebt ben je denk ik helaas je dorp kwijt.

  Mvg, Yosnoopy

 11. je kn hem koppelen met je android mobiel en je dorp overzetten maar alleen als je het dorp hebt gekoppelt aan gamecenter en een apple device hebt om hem weer te laden. als je dit hebt ga je naar instellingen en dan naar koppel een apparaat tik op dit is het oude apparaat en dan krijg je een code en die kan je dan invoeren bij je android device (of bluestacks http://www.bluestacks.com )

 12. Na gedoe in oude clan met een leider die nauwelijks actief was,
  nu een eigen clan opgezet -> Holland 25+
  Veel goede, serieuze leden zijn meegekomen, we hebben nu 14 leden.
  Maar we zoeken nog nieuwe, leuke, gezellige, actieve en
  goed donerende Clashers.
  Heb je interesse dan ben je van harte welkom!
  We starten elke vrijdag een clan-war.
  Clan: Holland 25+

  Hope to see you soon!

 13. Hoi,

  Ik wil een google play gift card van 10 of 15 euro aanschaffen, weet iemand in welke winkels ik die kan kopen?

  Alvast Bedankt,
  MVG,
  Koen

 14. Wat zal ik eerst upgraden mijn stadhuis naar level 8 of mijn verdedigingswerken upgraden zodat ik dan alsnog kan gaan voor mijn stadhuis naar level 8?Mijn kanonnen zijn level 5,6, en 7 . Mijn boogschutterstorens zijn allemaal level 6 maar 1 is er level 7.goudkluis kan 1251000 in en 1000000 elixir. Ik heb barbarenkoning en twee tovenaarstorens 1 level 1 en 1 level 2. Ik heb 2 bouwvakkers in mijn dorp. Wat kan ik het beste doen:mijn stadhuis naar level 8 upgraden of mijn dorp/verdedigingswerken beter maken?Ik hoor het graag.Oh ja!Ik heb ook nog 3 mortieren 1 van level 2 en 2 mortieren van level 3.Ik wil hoer graag antwoord op!1R1K

 15. Zou iemand mij hier mee kunnen helpen ik heb 25 euro google play card gekocht en ik probeer ( 500 ) of die van (1200 ) gems te kopen maar ik krijg steeds van dat mijn betaling geweigerd word ????????

 16. Mimo, Je moet dan naar iTunes / Google play helemaal naar beneden scrollen en kijken of daar je bedrag opstaat of dat je IN – App aankopen uit hebt, Dat moet je indien aanzetten

 17. Hey, ik wil me graag aansluiten bij een divisie aangezien ik meer dan 400 troffeën heb. Hoe werkt dit? Watn ik snap niet waar ik op moet klikken?
  Groetjes, Manon

 18. Heb voor het upgraden van de reuzen naar level 6 6 milioen elixer nodig.
  Nu heb ik 14k edelstenen gekocht, dus ik kan er een kleine 2000 uitgeven voor de upgrade.
  Is het misschien beter om een de elixerpompen te boosten in combinatie met een schild?

 19. Beste Manon,

  Dit gaat automatisch als je 400 of meer trofeeën hebt, als dit niet zo is kan dit zijn doordat het nieuwe seizoen net is begonnen. Dan zit niemand meer in een divisie, pas als je een keer aanvalt, en je wint wordt je weer in je divisie geplaatst. Dus aanvallen maar!

  MVG,
  Koen

 20. Ik heb op mijn ipad een coc account beginnen.
  Inmiddels level 106 ik had dat account ook zinds kort op mijn smartphone van android staan.
  Mn mobiel is gecrasht .
  Toen ik m geriset had wilde ik weer inloggen op mn account van lvl 106 maatmik kon m maar 1 x koppelen…:(
  Nu de app die verwijdert is gekoppelt aan mn goede account .
  Ka ik dat weer terug krijgen?

 21. Ik wil graag edelstenen kopen. Maar weet niet hoe ik heb een samsung galaxy s3. Of kun je alleen kopen met een iphone? Hoe werkt het kopen met een galaxy?

 22. Ik wil graag mijn naam veranderen op clash of clans, kan dat nog ??
  Als dat niet kan, wanneer wordt dat een keer geupdate, lijkt me geen moeilijk update en veel mensen die het wel zouden willen

 23. Beste Damien,

  Je kunt in Clash of Clans je naam niet aanpassen.
  Wel heb ik gehoord dat als je persee je naam wilt veranderen, je contact kunt opnemen met Supercell en als je een goeie reden hebt, en geluk willen ze je naam veranderen.

  Mvg, Yosnoopy

  1. Update:

   Sinds de update van 30 April 2015 is het wel mogelijk om je naam (eenmalig) te veranderen.
   En dit inderdaad vanaf Stadhuis level 5.

 24. Kan iemand mijn basis bekijken, en tips geven? Ik heet King, en zit in de clan Dutch Pro met een blauw schildje en een witte streep van linksboven naar rechtsonder. De clan heeft ongeveer 10.000 trofeeën en ik heb er 1163

  MVG,

  Koen

 25. Ik heb een goed account op mijn iPhone, en ik wil die ook graag op mijn iPad hebben maar als ik daar Clash of clans op download dan kom ik bij een beginners dorpje…. Dus mijn vraag is “Hoe kan ik mijn dorp op mijn iPhone, ook op mijn iPad krijgen?”
  Alvast bedankt!

 26. Beste,

  Mijn broers willen ook altijd op clash of clans spelen maar ik wil niet dat ze op mijn spel spelen. Kunnen zij op dezelfde iPad een afzonderlijke account (en dus eigen spel) aanmaken ?

  1. Je kunt wel voor jouw broers ook een google+ account maken en dan kun je telkens inloggen op het account van degene die wil spelen.

 27. dat kan helaas niet. maar misschien word het in de toekomst mogelijk om tussen accouts te switchen
  ik hoop in ieder geval dat je bij de volgende update spelers kan zoeken

 28. Goedemiddag,

  Mogelijk een simpele vraag volgens mij ben ik gerapporteerd omdat ik blijkbaar onaardig was of niet naar iemand zijn mond sprak. (Zonder uberhaupt gescholden te hebben).

  Ik vroeg me af hoe je dit uberhaupt kan zien dat je gerapporteerd bent en hoe het kan als je niks verkeerds zegt.

  Ik hoor het graag

 29. Ik ben uit een clan verbannen. Maar ze willen me er weer in maar dat kan niet omdat ik ben verbannen dus kun je misschien de verban weg halen??

 30. Beste Yarin,

  Als het goed is, kun je binnen 24 uur weer een Clanverzoek doen om in de Clan te komen.

  Mvg, Yosnoopy

 31. Beste Germonpré Niels,

  Volgensmij is het wel mogelijk om meerdere accounts(dorpen) op 1 toestel te beheren door steeds met verschillende Gamecenter of Google+ ID’s in en uit te loggen.
  Hoe het precies werkt, weet ik ook niet.

  Mvg, Yosnoopy

 32. Hoe kan ik opnieuw beginnen. Dus met een schoon spel. Heb de game al uit mijn gamecenter gehaald en van me iphone en opad afgehaald. Wanneer ik ze weer installeer staat alles er weer,
  Kan iemand mij helpen?
  thanks

 33. Ik wil graag mijn account van CoC van mijn iPod naar mijn samsung galaxy s4 mini sturen hoe kan ik dat het best doen
  MVG JELLE

 34. Ik wil graag mij account van mijn clash of clans overzetten naar mijn samsung galaxy s4 mini hoe kan ik dat het best doen
  MVG Jelle

  1. je kan op het apparaat waar je nu je clash of clans account op hebt staan koppelen aan google+, als je dat gedaan hebt verwijder je je clash of clans op je eerste apparaat.
   vervolgens installeer je clash of clans op je S4 mini en koppel je Clash of Clans aan google+ op je S4 mini. als het goed is vraagt Clash of Clans dan dat er al een dorp staat en vraagt hij of je dat dorp wilt laden. dat bevestig je en de account is overgezet naar je S4!

 35. Beste Roedeloper,

  Door te gaan XP hoppen.
  Je traint alleen maar troepen die een hoge capaciteit hebben (bijvoorbeeld Reuzen) en hopt van de ene Clan, naar de andere Clan en doneert iedereen vol.

  Mvg, Yosnoopy

 36. #clash of clans holland
  ik denk dat jullie heel veel aan Patrick hebben (Chief Pat)
  ik zie namelijk filmpjes van hem op “algemeen”, bij nieuws ook dingen die hij heeft “omgeroepen” niet dat dat erg is hoor maar het viel me op 😛

 37. Als ik clash of clans opstart staat er dat ik verbannen ben is dat voor altijd of niet als dat voor altijd is voel ik me erg genaaidt

 38. Hey
  Ik heb gisteren per ongeluk de vliegtuigmodus even opgezet, ondertussen staat die weer af, maar als ik nu aanval komt die niet in de lijst met mijn aanvallen weet iemand hoe dit komt en wat ik kan doen???

  1. Ben je wel gewoon verbonden met internet? Dan zou ik me er niet zo druk over maken, dat komt vanzelf wel goed.

 39. Hallo, onlangs worden mijn aanvallen niet meer ge-update in m’n aanvallogboek. Laatste aanvallen zijn dus niet zichtbaar om te delen of te bekijken. Hebben jullie hier een oplossing voor?
  Alvast bedankt! Gr FVO

 40. Heyhey, sinds de update heb ik een probleem met levels omhooggaan, ik had eerst 719 xp,ik heb nu in de duizend, maar er staat dus dat het xp balkje vol is, maar ik ga geen lv omhoog als ik er xp bijkrijg, toen ik 719 xp had was het xp balkje trouwens ook vol, en mijn level is 48 mocht het belangrijk zijn,

  Groetjes, rick1387

  1. De hoogte van je level is zo’n interessant gegeven, dus ik zou me daar geen zorgen over maken. Het zal wel een kleine bug zijn die binnenkort wordt opgelost

 41. Hallo,

  Kan iemand mij tips geven over de basis die ik heb. En weet iemand hoe dat met die divisies zit? Allstar divisie???
  ThanQ!

 42. Beste les87,

  ‘Allstar Divisie’ is een prestatie die je kunt halen voor fikse beloningen.
  Als je kristal 3 wordt krijg je 250 edelstenen, als je meester 3 wordt krijg je 1000 edelstenen en als je kampioen wordt krijg je 2000 edelstenen.

  Mvg, Yosnoopy

 43. Hebben meerdere mensen problemen met de xp?
  Ik heb nou al heel wat xp verdient door upgrades en aanvallen maar ik blij op level 55 terwijl mijn xp balk vol zit. Hoe zit dat nou?

 44. wilt ieman mij helpen?

  ik heb het probleem dat mn mobiel is gecrasht en ik heb nu een nieuwe.

  ik wil daar graag ook clashofclans op want ik heb hem opogeslagen op mn google acc maar om een af andere reden kan ik maar geen clashofclans downloaden

  wat moet ikl nu doen om hem wel te kunnen spelen?

  1. ja maar hoe kan ik hem dan wel instaleren dan?

   om een of andere manier kan ik hm nie bij googleplay doen

 45. tja ik kan je ook niet verder helpen de enige mogelijkheid is op een ander apparaat CoC installeren maar daar heb jij waarschijnlijk ook niet veel aan.
  spijt me ik kan je niet helpen 🙁

  1. o oke. dus ik kan eigelijk hm niet meer spelen denk ik. of kan ik hem via een internet site wel instaleren?

  1. Is bugje, wordt vanzelf een keer hersteld.

   A small graphical glitch slipped through in a recent update which causes the XP bar to appear constantly full and your XP level does not change on your screen.

   The development team are aware of this issue and already preparing a solution for it. We’ll implement the fix as soon as we can. In the meantime, rest assured that your actual XP level and the amount of XP points is correctly calculated in background, so that nothing will be lost.

 46. per level omhoog word het 250 XP duurder
  dus bij lvl 1 heb je 250 nodig om naar 2 te gaan
  500 Xp van lvl 2-3
  750 XP van lvl 3-4 enz

 47. een vraagje
  weten jullie of er ergens een forum ofzo is waar je ideeën voor updates kan insturen naar supercell?
  het zou namelijk superhandig zijn als je spelers zou kunnen zoeken in Clash of Clans. (dan kun je je IRL vroenden opzoeken in CoC

 48. Je kan hier ideeën neerzetten, dat had ik ook, ik vroeg of r geen persoon kon zijn die rapportatie kon bevestigen, en nu is die hier, dus zet je ideeën gewoon hier neer 🙂

 49. Hallo,

  Ik kan mijn oude clan niet meer in, er staat “wacht voordat je een verzoek stuurt om bij een andere clan te gaan” of zo iets. Het is een hele actieve clan, dus weet wel bijna zeker dat me verzoek van eerst al weg is?

  Groetjes

 50. Ik heb hem gisteren geinstalleerd en nu laad die niet meer.
  App opnieuw geïnstalleerd en telefoon opnieuw opgestart.
  Ik.krijg hem niet meer werkend iemand een oplossing?

 51. Kan iemand me vertellen hoe je clan leider wordt? De vorige “leider” speelt al een poos niet meer. We willen graag een clanoorlog beginnen maar dan moet iemand Leider zijn!

 52. beste mensen voor diegene die willen weten wat er mis is met het xp balkje is een kleine bug en word binnenkort gefixt en als je wil weten hoeveel xp je nog nodig hebt voor het volgende lvl kijk dan eerst welk level je bent bijvoorbeeld lvl 70 en het lvl dat je bent doe je keer 50 en het antwoord is dan hoeveel xpnje nodig hebt

  MVG sam

 53. Beste Emira,

  Je kunt helaas niet jezelf Leider maken van een Clan, de Leider zelf moet iemand Leider maken en zelf aftreden.
  Co-Leiders kunnen ook een Clan War starten.

  Mvg, Yosnoopy

 54. Welke troepen zou ik het best trainen al mijn troepen zijn LvL 3 behalve barbaar LvL 4 en ik 180 plaats in mijn legerkampen ps. zeg nog even hoe je het snelst aan duister elixer geraakt heb geen duister elixer boor

 55. ik gebruik zelf 140 boogschutters, 30 barbaren en 3 reuzen. dat werkt prima en is een goedkope strategie.

  vroeger werkte ik met
  20 reuzen, 2 helers, 25 boogschutters, 6 muurbrekers en 15 gobelins. werkt heel goed maar is een trage, dure strategie.

  mijn vorige strategie:
  90 gobelins, 50 boogjes, 5 muurbrekers, 5 reuzen.
  goedkoop, maar heeft heel weinig penertratievermogen

 56. Yo

  Waarom komt er geen update dat je naar je clangenoten of vrienden geld,elixer en duisteren elixer kan geven
  Dat lijkt mij erg chil

 57. Wat moet je doen als je Iphone stuk is en je hebt een nieuwe samsung gekocht. hoe zet je dan je account over?

 58. Hi,

  Ik heb ff een vraag!. Ik ben laatst aangevallen door varkensruiter en Golum. De varkensruiters en Golum werden meteen ingezet in het midden van mijn dorp waardoor mijn verdediging weinig kans had. Hoe kan dit?
  Groetjes Etiënne

  1. Beste Etiënne,

   Waarschijnlijk heb je ergens een grote open plek in je dorp, waardoor ze daar hun troepen kunnen neerzetten.
   Zodra je een gebouw beweegt en weer neerzet in je dorp, zie je een witte lijn om je hele dorp, achter en binnen deze lijnen kunnen je tegenstanders troepen neerzetten.

   Mvg, Yosnoopy

 59. Welke troepen kan ik het beste gebruiken met een capaciteit van 120 ?
  mijn kazerne is level 7 en town hall 6

  1. Beste caanfb11,

   Misschien een een goeie optie, alleen Boogschutters en Barbaren.
   Boogschutters en Barbaren hebben een korte trainingsduur en zijn erg goedkoop!

   Mvg, Yosnoopy

 60. Wat gebeurt er met je dorp als je op vakantie bent (waar geen Wi-Fi is , en geen bereik hebt, en je kan bv 3 weken niet spelen??
  Kan je continue worden aangevallen??

  1. Beste Touta,

   Je kunt uiteraad worden aangevallen wanneer je op vakantie bent, tenzij je schild hebt.
   Ik raad aan om te Farmen wanneer je op vakantie bent en geen Clash of Clans kan spelen.
   Als Farmer krijg je makkelijk een 12 uur schild.

   Mvg, Yosnoopy

 61. Beste Touta
  Je kan worden aangevallen als je ja op vakantie bent.
  Maar je wordt niet per uur aangevallen hangt er van af hoeveel uren schild je hebt.
  Als je elke keer wordt aangevallen.
  Krijg je een gratis schild dus kan je wel elke dag aangevallen worden.
  Mvg th

 62. Hey mensen, is het mogelijk om je laboratorium uit te breiden terwijl je een upgrade uitvoert in je lab? Ik doe nu mijn varkensruiters naar level 4 maar eigenlijk wil ik ook mijn laboratorium zelf uitbreiden. Kan dit tegelijk? Alvast bedankt!

 63. Hej oscar,

  Dit had ik ook. Als je ruiters bijv. Nog 2dagen bezig zijn en je upgrade je lab, dan stopt de upgrade tot je lab af is. Hierna gaan de 2 dagen weer verder.

 64. Hallo allemaal,

  Ik heb een nieuwe telefoon en heb nu perongelijk mijn oude account in mijn google+ vervangen Door een heel nieuw account. Iemand een idee hoe ik weer op mijn account kan komen?

  Mdh

 65. Beste triatlon
  Je kan alleen een bericht versturen.
  Als je in een clan zit en als je Co.-leider bent.
  Mvg th

 66. hoi

  ik probeer edelstenen te kopen maar dat lukt niet er komt steeds te staan fout melding ? ik had gister probeerd met mastercard maar er is blijkbaar iets mis gegaan en sindsdien komt die fout melding. Nu heb ik vandaag via ideal een caduebon bestel en moet de inwisselcode in vullen maar omdat er steeds in de aankoop komt te staan foutmelding kan ik de code niet intypen.
  een iemand een idee hoe ik datweg kan krijgen ?

  AUB is heel erg belangrijk graag snel reactie !!!!

 67. hoi ik heb gisteren met mastercard geprobeerd om edelstenen te kopen blijkbaar is er iets mis gegaan en krijg nu steeds de melding fout met aankoop. nu heb ik vandaag met ideal een cadeaubon betaalt maar omdat ik steeds bij clash of clans een foutmelding krijg met aankoop kan ik mijn inwisselcode niet invullen. 1 iemand een idee waar het aan ligt?

  AUB reactie is zeer belangrijk !!!!!!!!!!!

 68. Hee mensen,
  Wij doen een cuprun en we willen tot de 18000 punten gaan. Maar hoe werkt de puntentelling in een clan.

 69. Nog volwassen spelers die een clan zoeken?

  Join Ouwe Shīzzle

  …. actieve donerende spelers nodig, geen co zeurders of hoppers.

 70. Hallo Leden,

  Ik heb een hele tijd geleden me Samsung galaxy s advanced (android) verbonden met een andere mobiel, dat dus van een vriend is. Zijn mobiel is gestolen en die komt ook niet weer. Maar het probleem er in zit hem dat ik hem maar aan 1 mobiel kan koppelen. Dat staat er in ieder geval en hij staat nog steeds vast gekoppeld op die mobiel. Ik maak gebruik van gmail of dat eventueel helpt of iemand enige idee heeft.
  Mijn punt is ik kan het nu niet meer verbinden met een andere mobiel, omdat die al verbonden is met een andere mobiel.

  Mvg, Marco

 71. Ik zit in een clan, hij heet thibaut courtois maar ik kan er niet uit, want ik kan Mn clan niet bekijken. Het is heel raar kan iemand misschien even kijken naar die clan hij heeft 51leden van de 50.

 72. Beste HOLLAND says

  waarom kan er 184 duister elixer gestolen worden tenzij je per dag maar 120 duister elixer krijgt

  groetjes j
  Jasper Jacobs

 73. Op zoek naar een leuke Clanwars georienteerde clan met voornamelijk volwassen leden?

  Dan ben je bij ‘The Dutch Flag’ op het juiste adres. 1000 trofeeen is een minimale vereiste.

  Tevens wordt er maandelijks een iTunes Card á €10,- verloot.

  Tot Snel!

 74. hoi jasper,
  omdat het aantal dat gestolen kan worden naar rato van je totaal aantal duister elixer gaat. Als je dus bijv eem half volle tank hebt, kunnen mensen meer stelen dan als die leeg is.

 75. hoi iedereen,

  ik vraag me af wat jullie zouden vinden van een goud en (duister) elixer doorgeef systeem…
  het idee is dat je binnen je clan aan elkaar net dat laatste benodigde goud kan vragen voor een upgrade. inruil daartegen dat dit wel bijv een uur kan duren voor je t krijgt.

  let me know;)

  groetjes, Quinten

 76. Ik heb kort geleden mijn telefoon gereset en alles is helaas weg dus me coc ook. Ik bestaan wel op clash of clans maar als ik het open met google+ of als ik het normaal open krijg ik me dorp niet tevoorschijn, wie kan mij helpen!!! Aub help me.

 77. IK WIL HELER LV 5 zonder helende functies maar veel meer levenspunten want heler word altijd UIT DE LUCHT GESCHOTEN of met duistereluchtbom bijna in een keer dood dus heler lv 5

 78. En nog een vraagje ik krijg mijn gamecenter niet op me clash
  Okal staat ie bij gamecenter wel dat ik cc heb

 79. Hej,

  Je hebt een prestatie genaamd onbreekbaar waar je aanvallen succesvol af moet wenden. Wat moet je dan precies doen? Kan iemsnd me helpen? Alvast bedankt.

 80. Hallo, ik heb 6 miljoen elixer, maar wordt helemaal gek: wat moet ik upgraden? Reus lv 6 of ballon lv 6. Ik speel veel met reuzen maar ik zie heel weinig reuzen bij erg goede spelers maar wel ballonnen lv6. Kan iemand mee goed advies geven?
  Vr. groet ,
  Archon

 81. Clasher, dat betekent dat je dorp werd aangevallen en dat jouw verdediging won van de aanvaller. Voor deze prestatie moet je dit vele malen doen.

 82. Hoe kom ik bij een leuke actieve clan?
  Ben bij verschillende openbare geweest maar telkens komt het neer op:
  Of een stel kinderen die elkaar uitschelden
  Of een clan waarvan de helft niet actief mee doet laat staan vragen beantwoordt en al helemaal niet doneert.

  Graag advies.

  Nu een maand aan het spelen. SH lvl 5 en alles flink aan het uppen. Farm wel, niet op zoek naar bekers.

 83. er word in mijn clan een bepaalde volgorde van clanhuistroepen gevraagd.
  ze zeggen dat de volgorde van doneren ook zo uit je clanhuis komen.
  ik zei dat dat niet waar is omdat bijvoorbeeld de heks altijd als laaste uit je clanhuis komt, ongeacht in welke volgorde je hem gedoneerd krijgt.

  wat klopt nu? heeft de volgorde invloed op hoe de clantroepen uit je clanhuis komen?

  1. Volgens mij komen ze er bijna gelijk uit en de snelheid vd troepen bepaalt de volgorde…

  2. Beste ivo,
   Volgens mij is dat met dezelfde volgorde als in het kazerne. Eerst de gewone daarna de duistere kazerne. Vandaar komen barbaren altij als eerst eruit, en de heks altijd als laatst. Het kan zijn dat dit niet klopt, maar denk van dat dit wel klopt.
   Mvg, ceetje

 84. Is er iemand met verstand van wifi als het om coc gaat?

  Ik heb bij mij in de winkel altijd wifi verbinding gehad met coc. Sinds een paar weken is dit niet meer het geval.

  als ik het spel laadt met wifi krijg ik een melding te zien in het laadscherm dat er geen verbinding kan worden gemaakt met de server. Thuis werkt het echter prima.

  Op het officiele coc forum staat in het engels dat het zou kunnen dat poort 9339 geblokkeerd die nodig is om dit spel te laden.

  Ik heb contact opgenomen met mijn provider maar zij zeggen dat er standaard geen poorten geblokkeerd worden door hun en zelfs als ik de bewuste port forward krijg ik geen verbinding met de game..

  Iemand die weet wat ik hier aan kan doen?

 85. Ik zit in een clan waar heel veel word gepraat maar ook via postvak (bijv. er worden afspraken gemaakt wie wie gaat aanvallen tijdens de CW) maar wat ik nou wil vragen: Hoe doe je dat precies het is best wel handig en ik wil het ook gebruiken dus hoe doe je dat precies?

  Alvast, bedankt.

 86. Wat moet ik doen duister kazerne 4 of duister boor naar 3?
  en wat kost een duister kazerne 4

  1. Ja dikzakken is een leuke clanWat moet ik doen duister kazerne 4 of duister boor naar 3?
   en wat kost een duister kazerne 4

 87. klopt dit?? had allemaal duister elixer gespaard maar op het moment dat ik mn duisterelixertank neer zette geen duisterelixer in mn tank kan toch niet zomaar verdwenen zijn hahah

 88. Mijn Clan is onvindbaar. Is heel frustrerend voor leden die terug willen komen. Maar bij clan zoeken staat ze er niet bij. onze clan heet Maya2004 blauw schildje.

   1. Beste Wendy,

    Dat is vreemd.
    Weet je zeker dat de Clan nog bestaat en niet is opgeheven?
    Anders misschien verkeerd geschreven? Of zitten er emoji’s in?

    Mvg, Yosnoopy

    1. Geen van al wat je opnoemd. ze is wel zichtbaar op algemeene chat als ze dan bij mijn clan kijken. En onze clan is echt wel nog actief ik en mijn man hebben de clan opgericht. met de naam van onze dochter dus met 3 acc heel actief.Groetjes Wendy

 89. BESTE CLAN VOOR BOOG 5+
  dutch_titans KOM VEEL MENSEN BOVEN DE LV 100 stuk of 30 war winst WORD VEEL GEDONEERD heel nice kom allemaal

 90. Ik heb nu rond de 50.000 duister wat moet ik doen heb beide helden lv 5 (TH 10) troepen (vark 5) (gunst 5) (golem 1) (valk 1) (heks 1) misschien dat ik dit keer wel een reactie krijg want ik heb 5 keer geen reactie gekregen !!!!!!!

 91. Beste Jino
  Ik zal valkyrie doen?
  Want die hebben splash schade en die kunnen meerdere gebouwen raken.
  Mvg, th

 92. Ehmm.. ik ben op mn telefoon gaan zitten en toen ik hem weer pakte zag ik dat ik per ongeluk een 2 dagenschild had gekocht……is het mogelijk dat ik mijn edelstenen terugkrijg en dat jullie het schild terugnemen want ik was heel hard aan t sparen met de stenen 🙁

  1. Dat moet je aan Supercell vragen via in-game help. Maar waarschijnlijk vergoeden ze dit niet.

 93. Hallo,

  Mijn telefoon was gecrasht en hierdoor ben ik alles kwijtgeraakt. Alle applicaties opnieuw geïnstalleerd, waaronder ook Clash of Clan.
  Ik ben nu alleen het wachtwoord vergeten en heb deze ook niet gelinkt aan Google+ of Facebook…
  Hoe krijg ik weer toegang tot mijn profiel?

  1. Beste Rannam,

   Als je niet gekoppeld hebt met Gamecenter of Google+, ben ik bang dat je je dorp kwijt bent. (Anders kon je heel makkelijk je dorp weer terug krijgen).

   Mvg, Yosnoopy
   P.s Facebook slaat je voortgang niet op.

 94. Ik heb een vraag. Is het mogelijk om op mensen te zoeken als je zoekt naar een clan? Ik kon het niet vinden. dat is juist het probleem, ik weet de mensen maar niet de clan. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!

  1. Beste ica,

   Je kan helaas (nog) niet op namen zoeken.
   Als de mensen gekoppeld hebben met Facebook of Gamecenter, en jij hebt dit ook en jullie zijn vrienden kun je heel makkelijk zien in welke Clan ze zitten.
   Anders misschien de Clan even navragen.

   Mvg, Yosnoopy

 95. Een maatje van mij had net 2400+ bekers.
  Wordt hij aangevallen verliest hij 1126 bekers.. Hoe kan dat?
  Is dit een fout of is hij gehackt ofzo..

  1. Beste inox,

   Dit lijkt mij vrij onmogelijk…
   Hacken in Clash of Clans is ook onmogelijk.
   Misschien eens contact opnemen met Supercell?

   Mvg, Yosnoopy

  2. Het kan zijn dat als hij bijvoorbeeld begon met 200 bekers en hij 2 weken alleen maar geclasht heeft, iemand met 200 bekers wraak op hem neemt, en ja, dan kan je heel veel verliezen. Maar 1126 lijkt mij toch een beetje veel.

 96. Mn broer is onlangs een nieuwe accout opgestart. hij heeft zn clankasteel terug opgebouwd en ik wil hem in mijn clan uitnodigen. Hij heeft zelf te weinig bekers maar hij mag van clanleiding er wel in als ik hem uitnodig. Hoe kan ik ervoor zorgen dat we beiden op dezelfde chat algemeen terecht komen? Nus is het zoeken naar een speld in een hooiberg 🙁

  1. Beste pieter,

   Je moet maar net geluk hebben om op dezelfde chat te belanden…
   Misschien gewoon vragen aan jullie Leider of hij de vereiste trofeeën naar beneden wil doen?

   Mvg, Yosnoopy

 97. Hallo,

  Hoeveel xp heb je telkens nodig om naar het volgende level te gaan, is dat met vaste stappen of veranderd dat onregelmatig?

  MVG Teddoooo.

 98. Beste teddoooo,
  Hoeveel xp-punten je nodig hebt voor het volgend niveau, gaat in vaste stappen. Zo kun je het berekenen:
  hoeveel xp-punten heb je nodig voor het volgend niveau? level x 50
  hoeveel xp-punten heb je al in het totaal? Level x (level-1) x 25
  Stel je niveau 56. 56 x 50=2 800 Je hebt dus 2 800 xp-punten nodig voor het volgend niveau. 56 x 55 x 25= 77 000 Je hebt dus al 77 000 xp-punten in het totaal (zonder xp-punten voor het volgend niveau meegerekend).
  Mvg, ceetje

 99. Ik heb ook een periode gefarmd en ik haalde 2 500 000 elixer in 1 week!
  Dan heb ik ook gefarmd maar met men stadhuis in mijn dorp en ik haalde weer
  in een week 2500 000 elixer. En ik kreeg trofees binnen omdat ik mijn stadshuis binnen zette en als ik
  het buiten zou gezet hebben zou ik trofees verloren hebben.
  FARMERS WAAROM ZETTEN JULLIE JULLIE STADHUIS BUITEN

  1. Eigenlijk heel simpel, Len…

   Je verliest dan eigenlijk alleen een paar troffeen en verder niet of weinig buit…
   De meesten stoppen namelijk al wel wanneer ze je stadhuis hebben gepakt 😉

   Als je je stadhuis dan binnen hebt staan, maken ze eerst alles kapot + je stadhuis…

   Maar goed, het is maar wat je wilt toch 🙂

   Gr.
   Chaka

 100. Hallo iedereen ik heb een vraagje wat is de beste aanvalsstrategie want ik weet niet zo goed hoe ik moet aanvallen en met welke troepen zouden jullie me kunnen helpen ( stadhuis lvl 8 )

 101. Hallo,ik heb nu sh8 maar niets is max eigenlijk beetje sh7 achtig met muren5/6 en wizz’ toren5 en mortieren6 maar zou ik sh uppen???

 102. Beste arna9,
  Je zegt het zelf sh7-achtig en je hebt sh8, waarom zou je dan je sh upgraden? Hoe groter je sh hoe minder de buit! Behalve als je alles maximalizeert upgrade (en zeker je troepen 😉 ). Als ik jou was zou ik eerst alles maximalizeren (en zeker de verdedegingswerken!). Ik zou je bouwvakkers eerlijk verdelen tussen je verdedeging en je aanval(bij oneven aantal bouwvakkers gaat de voorkeur naar de verdedeging). Ik zou het upgraden volgens volgorde:
  de verdediging:
  1 infernotoren
  2 x-boog
  3 mortier
  4 tovenaarstoren
  5 boogschutterstoren
  6 kanon
  Probeer je valstrikken (verborgen tesla, bommen, …) tussendoor te upgraden en zeker je muren!
  De aanval:
  1 het laberatorium
  2 de spreukenfabriek
  3 legerkamp
  4 duistere kazerne
  5 gewone kazerne
  Upgrade ook je troepen tussendoor, en vergeet je spreuken niet.
  Mvg, ceetje

 103. Oja, de luchtafweer staat op de laatste plaats (van verdediging). Maar vanaf sh lvl 8 komt het op de 5de plaats.
  Mvg, ceetje

 104. Hallo! Ik speel clash of clans op mijn tablet maar zou het ook willen spelen op mijn smartphone. Als ik in de google play store zoek naar clash of clans is de app niet te vinden… ik heb een samsung galaxy text. Kan iemand mij helpen? Alvast bedankt!

  1. Beste djerno,

   Dit heeft onder andere met de verouderde Google Android versie van je toestel te maken.
   De Samsung Galaxy TxT heeft Google Android 2.3, Clash of Clans vereist Google Android 4.0.3 of hoger.

   Mvg, Yosnoopy

 105. De laatste dagen heb ik steeds last van dat COC blijft haken.. op t opstartscherm of soms ingame… terwijl ik gewoon via WIFI speel… wat kan het zijn?
  heb al probeerd alles te sluiten en reboot

 106. weet iemand hoe ik een oud spelersprofiel kan verwijderen op een i-pad ( speler blijft wel bestaan op andere i-pod).
  En een nieuwe aan kan maken?
  Ik heb COC al opnieuw gedownload met ander Apple id en gamecenter id, maar het ooude spelersprofiel blijft in COC actief.

 107. Ik heb een vraag sinds eergisteren was er opeens dat je bij instellingen ziet 2 filmpjes van de tovenaar.
  Is dat een nieuwe update??
  Of gwn de week van de tovenaar (je ziet dan dat de trainingstijd minder is 🙂 en goedkoper is geworden om hem te trainen :))

 108. Als ik een aperaat gekoppeld heb kan ik het dan verwijderen op het aperaat waar ik op begonnen ben

 109. Hallo vraagje

  Ik had pasgeleden 200 edelstenen gespaard. Ik ben toen voor twee uur offline gegaan
  En toen ik terugkwam had ik er nog maar 95 ik weet 100% zeker dat ik ze niet gebruiky hebt en ook niks per ongeluk heb aangetikt ik voel me zwaar genaaid want kwas aant sparen voor mijn derde bouwvakker kan iemand me helpen??

  1. Beste serpent,

   Dat klinkt heel vreemd.
   Ik zou maar eens contact opnemen met Supercell.

   Mvg, Yosnoopy

 110. Kan ik een naam opzoeken om zo zijn clan te zoeken? En kan ik ook een bericht sturen zonder met hem in de clan of algemene chat te zitten? Ik heb het nog nooit gezien en heb al 1 jaar coc…

 111. Dat weet ik maar, dus kun je niet een bericht sturen? Ik had gisteren toevallig nog in algemeen gezien dat dat eerst wel kom of zo?…

  Gr. Rezeus

 112. vraagje ik ben aangevallen door iemand ik heb een screenshot ervan , maar hierdoor verlies ik 50 bekers en hij had zelfs al draak en kwam er met 7 , hoe kan dit zo hoog zijn ?

 113. Dit komt doordat je diegene een keer heb aangevallen, dan kun je wraak doen. Ik doe nu mijn stadshuis buiten en dan aanvalen (soms stop ik zonder aan te vallen doordat het gewoon te lang duurt) en dan heb ik geen schild meer dus vallen ze mijn sh meer aan, daarna doe ik wraak en heb je meestal tussen de 30/55 tr

 114. Ik wil gems kopen op clash of clans maar als ik op kopen klik en mijn wachtwoord invoer staat er dat het niet meer mogelijk is en dat ik via t mobile contact op moet nemen ik gebruik het goede wachtwoord en heb genoeg geld kan iemand mij helpen?

 115. Heey, wij willen privé kunnen praten denk je dat er ooit zo’n update komt. privé is handig als je met leiders en co leiders strategie wil bepaalden en als we normaal willen praten zonder die 12 jarige er tussen..
  Zou er ooit zo’n update komen?

 116. Oke dit is GEEN vraag maar ik wil alleen dit zeggen.
  Een vriend van mij haat echt Ajax.
  Hij kickte iemand uit mijn clan alleen maar omdat hij voor Ajax was hij zei ook dit:ik blijf voor altijd in deze clan.
  En mijn vriend zei:ik ben vandaag jarig!
  En zei die andere:gefeliciteerd
  vroeg mijn vriend:ben je voor Ajax?
  Degradeerde die hem en kickte hem.
  Hij zei dit ook nog:Ik ga gwn de beste speler van de wereld is en die alles aan mij geeft kicken als-ie voor Ajax is.
  Erg hè?
  Mvg, th

 117. Bug gevonden.
  Ik kreeg net ineens een bericht “tovenaarstoren geupgrade naar level 2”.
  Het is alleen de tovenaar zelf die ik had geupgrade, de toren is nog level 1.

 118. weet iemand wanneer ze die update ook daad werkelijk gaan door voeren
  moet een hoop muren maken nog en heb elixer zat namelijk
  hoor het graag

  gr marcel

 119. Ik heb een probleem ik ben mijn clan verlaten om troepen te halen bij een vriend voor cw maar hij zegt nu dat ik moet wachten voordat ik een verzoek stuur naar deze clan maar hoelang moet ik wachten en kan ik wel in de clan met een invite?

 120. Mijn vriend zegt dat HACK MOGELIJK zijn.
  Ik zeg de hele tijd tegen hem dat het gwn je scherm hackt.
  En dan zegt ie:toch had ik gezien dat iemand hackte.
  Dus zij ik dat het een gemmer kan zijn.
  Dan zegt ie nog steeds dat het een hacker.
  Mvg, th

 121. probeer hem bij te brengen dat hacken onmogelijk is in CoC omdat je de gegevens vanaf een hoofdcomputer van Supercell krijgt, en op je apparaat staan alleen de gegevens die het spel nodig heeft om te draaien, zoals de gamebeelden, procedures, statistieken enzovoort. Als deze informatie niet klopt met dat wat de Supercell Supercomputer “voorschrijft”, crasht de game en als je hem weer herlaad is alles weer bij het oude.

 122. zeg CoCH, ik denk dat de forums een beetje vol beginnen te raken, wat nou als je bijna alles verwijderd (in elk geval vragen die 2 keer gesteld zijn) en dat dan in het archief te zetten? je moet zo namelijk nog wel eens lang zoeken naar een antwoord

  mvg. NLForces

  1. Hoi NLForces,

   Bedankt voor het signaal.
   Het is onmogelijk om alle reacties te bekijken en één voor één te editen. Maar ik zal eens kijken wat ik aan de pagina’s kan doen.

  2. Het lijkt mij niet handig om berichten te verwijderen, ook omdat we (nog) niet op berichten/reacties kunnen zoeken.

   Het is lastig om antwoorden/reacties weer terug te vinden, omdat deze ook lang niet altijd op de ‘juiste’ pagina worden gesteld.

 123. Yosnoopy dus als ik in kampioen divisie kom krijg ik 3000 edelstenen (plus die 1000 van meester) en dan heb ik 5 bouwketen

 124. Ik heb nu stadhuis level 6,
  en ik wil stadhuis naar level 7 maar als ik dichtbij het benodigde aantal goud zit, vallen ze me aan of zo…
  en ik heb nu een plan maar denken jullie dat dat een goed plan is?
  mijn plan is:

  ik ga naar 100 trofeeën dalen en heb een paar goudmijnen level 10.
  ik bescherm mijn goudmijnen en goudkluizen met verdedigingswerken.
  al mijn tegenstanders zijn te zwak om mij te overwinnen dus ik heb heel de tijd meer goud

  vinden jullie het een goed plan?

 125. Dat heet farmen. Dat doe ik ook. Zet je stadhuis buiten de muren en spaar! Ik doe het met elixer, en ik kan al bijna barbaar5! Het is briljant,ik denk dat t door albert einsclan is uitgevonden ofzo haha

 126. Ik heb 2 accounts en die wil ik wisselen van apparaat. Kan dat?
  1e acc. op mn iPad mini
  2de acc. op mn (android)telefoon

  of ik wil mn 2de account op mn iPad mini zetten, maar wel dat mn 1e account blijft bestaan?

  1. Beste Hephaistos,

   Als je hebt gekoppeld is het heel lastig om te wisselen van apparaat, aangezien het loskoppelen van GameCenter heel lastig is. (Het is mij namelijk niet gelukt om los te koppelen van GameCenter).
   Volgens mij is het ook niet mogelijk om steeds te wisselen van Android naar iOS.
   Omdat je op iOS je voortgang op slaat door te koppelen met GameCenter, en op Android door te koppelen met Google+ is het volgens mij niet mogelijk.
   Wel kun je koppelen en op beide apparaten hetzelfde dorp hebben. (Het andere account wordt dan wel verwijdert).

   Mvg, Yosnoopy

 127. Ik heeb ipad en een iphone. Ik heb op mijn iphone coc staan en ipad en ik wil dat het dorp van mijn ipad op mijn iphone geladen kan worden. Maar als ik coc opstart op ipad vraagt coc storp van iphone laten maar als ik coc op iphone opstart vraag die het niet. Weet iemand hoe ik het dorp van mijn ipad op mijn iphone kan open?

 128. michel,

  Dit zou automatisch moeten gaan, als je met de Apple-ID bent ingelogd en hebt aangemeld bij je Game Center !!

  Succes..

  Gr.
  Chaka

 129. Zal ik mn stadhuis uppen als ik genoeg heb en al mn muren max zijn maar nog 2 kannonnen en mijn en elixer nog niet max zijn?

 130. Ze zeggen eerst alles maxen, ik heb mijn stadhuis te vroeg geupt, maar vertrouw gewoon op je gevoel. Je hoeft niet per se naar iemand anders te luisteren doe gewoon wat je zelf wilt.

 131. Zoek es op Google coc epic trophy base th8
  Die had ik ook. Ik kwam niet verder dan zilver.(toen was ik erg zwak) door die nieuwe base kwam ik supersnel in goud ll bijna l. Maar ik ging farmen.

 132. ik was eerst leider van een clan met 10 leden, ik vroeg in De wereldwijde chat of iemand in mijn clan wilde komen.
  er kwam toen iemand in en die heette noor.
  ze vroeg of ze leider mocht worden, na even overleggen maakt ik hear leider.
  binnen 10 seconden werd ik door haar uit de clan gezet.
  Ik zocht de clan onmiddelijk weer op, maar ik kon er niet meer in.
  wand ik was er al eerder uit verbannen, ik ging terug naar de wereldwijde chat, daar vroeg ik aan haar of ze me uitnodigde, toen nodigde ze mij uit en ik zat weer inclan clan, maar na een paar seconden werd ik weer verband.
  hoe kom ik on it nog in mijn clan

  1. Beste bart,
   Je kan er niet meer in tenminste, als je je uitnodigt.
   Ze probeerde vast je clan te vernietigen, dus 1 GROTE tip als je een clan maakt, MAAK NOOIT IEMAND LEIDER ALS JE BEST VEEL LEDEN HEBT IN JE CLAN ALS JE HET TOCH DOET IS DE KANS GROOT DAT HIJ/ZIJ IEDEREEN ERUITKICKT EN DAN ZELF ERUIT GAAN.
   Dus bart, ze heeft vast je clan verlaten en als je haar nog wilt volgen (om wraak te nemen) kijk dan in je postvak en dan berichten, en volg hem dan de hele tijd en scheld hem de hele tijd (ik doe dat altijd).
   Mvg,Th

    1. Misschien heb je gelijk.
     Ik ga coc verwijderen iedereen vind mij onaardig.

    2. Hoe oud moet ik dan min. zijn om weer terug te komen.
     Maar ik zei toen ook dat ik het doe.
     En ik was denk ik vergeten om nog te zeggen:niet verplicht.

   1. Coc Holland,
    Verwijder mijn bericht a.u.b.
    Anders doen ze het ook nog echt en dat is niet de bedoeling.
    En het spijt me van dat schelden en enz.
    Misschien is dit dan beter?
    Volg hij/zij en als hij/zij vraagt of ie (co)leider mag worden, WAARSCHUW dan de (co)leider dat-ie vast iedereen eruit gaat kicken.
    Mvg,Th
    PS Sorry

 133. Idd, en als je dat weer overkomt, dan moet je diegene gelijk verweideren.(tenzij het je vriend is dan of iemand die je vertrouwt) Dus maak nooit iemand zomaar leider!

 134. Ik heb net een nieuwe tabled van mijn oma gekregen.(te vroeg kerstcadeautje)
  —————————————————————————————————–

  daar heb ik Clash of Clans op gedownload. Ik heb nu twee acounts;

  – DANGER, stadhuis level 9, ong. een jaar oud. Level 60

  -DANGER ll, stadhuis level 4, ong.23 uur oud. Level 9

  Ik snap niet hoe je het met stadhuis lvl 4 overleven kan, lang geleden. Heb mijn dorp goed geupgrade, ben sinds vandaag Brons l. Ik word telkens platgebrand(door Barbaren level 1 wtf?) ze zijn heel slecht due mij platbranden, terweil ik metvmijn goede acount platgebrand word door veel betere dingen.(Ben laatst aangevallen door Barbaren en Boogschutters level 7, Goblins en Reuzen level 6 en nog wat+Boogschutterskoningin level 10) 66% + stadhuis, helaas. En bij mij zwakke acount heb ik van die slappe troepen. Ik ben level 4 en 5 gewend,(level 1 ook, maar dat zijn Duistere troepen) maar heb level 1. Natuurlijk denk je van mijn niveau; die kan ik makkelijk aan. En wat blijkt? Deze troepen zijn te zwak! Geen P.E.K.K.A’s, Draken,Duistere troepen geen level 5… hoe haal je dit? Ik kan level 9 en sh 4 niet aan, veel te zwak. Dus kan iemand die veel van lage levels of pro laag level is mij helpen?

 135. Kheb al heel lang coc gespeeld met 2 acounds 1 van lvl 100 en een van lvl 96 maar ik heb op mijn andere iphone t zelfde dorp maar nu kan ik op mn 1e iphone het spel niet meer laden gwn helemaal niet er staat dan aanmelden mislukt hoe kan dit???

 136. hey

  ik heb de laaste tijd steeds last van verbindings problemen
  en dat is alleen met coc andere games enz werken prima

  iemand een idee hoe dat zou kunnen ?

  mvg Get

 137. nou ik ben uit mijn clan gegooid en wil er weer in maar telkens als ik vraag zegt hij verbannen hoelang moet ik wachten totdat ik kan vragen zonder dat er komt je bent verbannen?

 138. ik word steeds uit de clan gezet terwijl ik niets heb misdaan en ik voldoe ook aan de eisen van de clan.. de persoon gooit mij er telkens weer uit, mijn vraag is nu hoe ik terug in deze clan geraak 🙂

 139. Als ke steeds gekickt wordt is de kans klein dat je terug gewild wordt, ik zou opzoekgaan naar een nieuwe clan waar je ook aan de eisen voldoet om dit voorhene gekick grotendeels kan voorkomen.
  Suczes en clash on!
  DAAN (ergerts united)

 140. ik zou graag mijn account over zetten van iphone naar android maar ik krijg op mijn iphone geen code,ik krijg de melding dat het account al gekoppeld is.
  ik heb sh 10 en er zijn gems aangekocht. dan zou de normale manier niet werken.
  iemand een idee?? grt davy

 141. Halllo ik heb ooit ingelogt om me broertjes ipad maar Google & Facebook staat al uitgelogt bij hem ik heb het spel al een paar keer verwijdert en opnieuw gestart maar ik krijg mijn account der gewoon niet van af want het is heel vervelend als ik op clas zit dan zegt met telenfoon dat er ook een andere aperaat actief is ik hoop dat u hier een oplossing op weet mvg aaron

 142. is hier nu echt niemand die even kan uit leggen hoe je een account van ios naar android kan overzetten?! koppelcode werkt niet meer,heb zelfs als mijn iphone gereset en andere emails geprobeert…

  1. Je kan de toestellen aan elkaar koppelen bij instellingen, als dat niet werkt kan het denk ik niet of je moet contact op nemen met supercell.

  1. Dit kan misschien weer wanneer CoC 3 jaar bestaat in Augustus. In 2014 kon je toen 2 weken lang je mijnen,pompen,boren,spreukenfabriek en (dark)barakken kon boosten voor een week lang voor 1 edelsteen!

 143. Dat kan niet Wolf. Hij of zij moet er zelf in of bij de algemene chat druk je op de knop ” uitnodigen.
  Dit kan alleen bij oudste.

 144. Wie wil er meedoen en samen met mij een YouTube kanaal starten? Goeie tips, aanvallen en verdedigingen. Ook goede base layouts en prestaties ls doelen!!

  1. Hey DANGER, ik wil heus wel meedoen.
   En, ik heb al ook een YouTube kanaal met mijn vrienden.
   Ik wil graag meedoen.
   Mvg, Th (level 84) NEW UNITY

 145. Zit jij in NEW UNITY?! die van Floshke? daar wou ik al maanden in!maar ik word geweigerd; dan uitgenodigd en verweidert! ik stop niet tot ik erin mag met vragen! Kom op Th , zeg er wat van!!!!!!!

 146. Hallo ik wil graag zoete overwinning behalen, maar blijf steken op 1119 trofeeën. Iemand enig id. hoe dat kan?
  (Ik win gevechten en verover nog steeds stadhuizen…..)

 147. Vanochtend viel ik iemand aan, maar er stond:
  Overwinning: +0 trofeeën
  Nederlaag: -19 trofeeën
  ik had wel gewonnen, maar niks gekregen qua trofs. Gelukkig won ik met overwinningsbonus + 50000 Goud en Elixer en + 200 Duister Elixer(Kristal ll)

  1. Na een overwinning staat er bijv. +10 trofeeën, maar zie niet dat de aantal trofeeën bij zoete overwinning verhoogd wordt…

 148. hoe komt het dat als ik in de wereldwijde chat ‘hoor’ schrijf,er vier sterretjes verschijnen.
  en als ik ‘h o o r’ schrijf verschijnen er 7 sterretjes

  ps:de sterretjes die er verschijnen zijn ****

  1. ah,want ik schreef in de wereldwijde chat:
   hier krijg je PEKKA en heks ook hoor
   en dan verschenen die sterretjes

 149. Chief pat zei in een video (YouTube) dat hij bij Supercell HQ in Japan was geweest vóór die update, volgens hem zag de update er goed uit (het is nog wel striktgeheim) de video van Galadon van 18/06’15 zei ook iets over een update, hij gaat binnenkort in een video hebben over een update.
  Het is nog vaag, maar er is dus zeker iets bezig. ik ben ervan overtuigd dat het binnenkort allemaal weer begint!

  DAAN
  ergerts united

 150. Nou ik heb tegoed voor playstore gekocht en het staat er al op kan ik met dat te goed ook in clash of clans edelstenen kopen maar als ik op edelstenen druj komt er steeds opnieuw een foutmelding weet iemand wat ik kan doen ik wik meer bouwers

  Mvg

  Jvw

  Alvast bedankt

 151. Waarom is clash of clans laatste tijd zo vaak aan het updaten? (met updaten bedoel ik een update zonder duidelijk spel veranderingen)

  Groetjes Job
  Ps. We zoeken leden alle non-actieve leden zijn gekickt door een lul helaas plus de actieve maar die zijn langzaam terug aan het komen. Boys of Brabant rood met wit schild

 152. Deze updates zijn voor ‘server improvements’, oftwel server verbeteringen. Dit is nodig voor Supercell, en veranderd voor ons weinig tot niets 🙂

  DAAN
  ergerts united

 153. Dat dacht ik ook al maar doe dan alles in een update want nu hoopik elke keer op leuke nieuwe dingen

 154. Job, dan kun je binnen een week of twee drie jou borst nat maken.
  Dan komt de verwachte September update uit, met hopelijk dit keer
  wat meer veranderingen. Dit omdat er in augustus helemaal niets
  aan veranderingen zijn doorgevoerd ;-(

  Veel speel plezier,
  SaFlo

 155. Zou iemand mij kunnen vertellen hoe ik mijn dorp terug kan krijgen als je niet meer weet met welke gamecenter account je bent ingelogd, ben teneinde raad…….

 156. Ik ben per ongeluk verwijderd en wil graag trug maar dat kan niet omdat k verbannen ben! ?? weten jullie misgien un handig truukje om tog in di clan te komen??

 157. Beste Spelers van COC

  Ik wil even mijn eerste korte ervaring met jullie delen hoe ik de nieuwe opdate vind. Allereerst is het natuurlijk leuk dat er nieuwe figuren en verdedigingswerken zijn bijgekomen. Ook stadhuis 11 is een verbetering.
  Een punt vind ik zeer vervelend en dat is de gewijzigde toepassing van het schild.
  Tot voor kort was het zo als je stadhuis was vernietigd dat je een schild had van 12 uur. Nu is dat veel korter met als gevolg dat je de hele dag wordt aangevallen en geplunderd waardoor het vrijwel onmogelijk wordt om goud en elixer te sparen. Dat vind ik heel jammer en wellicht is het mogelijk in een volgende release dit schild voor 12 uur weer in ere te herstellen.

  Een zeer actieve clash of clan gebruiker

 158. Beste CoC, sinds de update kan ik niet meer doneren in clan war, hij sluit het spel af en geeft een melding met : clash of clans is gestopt. Ik heb hem weer opnieuw geïnstalleerd maar geen succes. Hoe kan ik dit verhelpen?

 159. Hallo Dylan!
  Dit is, helaas, een frequent voorkomend probleempje.
  Dit heeft, voor wat wij hebben ontdekt, te maken met verschillende upgrades die op dat moment gaande zijn.
  Wanneer jij je (duister) spreukenfabriek, (duister) barack upgraded, is de kans aanzienlijk groot dat het spel crasht wanneer je wilt doneren. De kans is dus erg groot dat dit het probleem is wat jij beschrijft.
  Supercell heeft met voorgaande onderhouds beurten deze vervelende bug nog niet kunnen verwijderen,
  Maar ga er van uit dat hij snel verwijderd zal worden!

  Clash On!

 160. Kan iemand miss mn dorp checken ik zit in de clan selecT en mn naam is linde
  Ik wil graag weten wat ik moet uppen

 161. Hee allemaal,

  Ik ben op dit moment bezig om mijn masterdiploma te halen en heb daarvoor jullie hulp nodig!

  Voor mijn afstudeerscriptie heb ben ik benieuwd hoe sommige aspecten van Clash of Clans worden ervaren door de spelers. Ik ben dus op zoek naar jullie ervaringen!

  Als jullie mee willen doen in mijn onderzoek zou ik erg geholpen zijn! het duurt ongeveer 5 minuutjes.

  Dit is de link naar het onderzoek: https://tilburgss.co1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3V6DvS86C3ipleR

  Alvast bedankt!

  Bomster357

 162. Hallo ik ben uit een clan gezet maar ik mag weer terug maar nu staat er “je kunt geel lid worden je bent verbannen uit deze clan” wat nu?….moet ik een tijd wachten of kan ik nooit die clan meer in?….

 163. Beste Clashers,

  Dit is niet mijn eerste bericht, maar ik ben op het moment bezig met het halen van mijn master-diploma aan de Universiteit van Tilburg. Om uiteindelijk ook mijn diploma te halen heb ik jullie hulp nodig!

  Ik doe onderzoek naar verschillende aspecten van Clash of Clans en ben benieuwd naar jullie ervaringen in het spel! Ik zou het erg waarderen als jullie mijn studie in willen vullen. het duur ongeveer 5 minuutjes. Via deze link kun je deelnemen: https://tilburgss.co1.qualtrics.com/SE/?SID=SV_3V6DvS86C3ipleR

  Alvast hartelijk bedankt voor je hulp!

  Clash on!
  Bomster357

 164. Ik heb een andere mobiel en had al een nieuw google play games account aangemaakt (op hetzelfde e-mail adres), maar ik wil terug op het oude account. Kan dat nog, zo ja hoe?

  Alvast bedankt!

 165. Ik wil edelstenen kopen met mijn google play saldo maar die optie staat niet bij de bataalopties. Hoe kan ik wel mijn google play saldo gebruiken voor gems?
  Ook heb ik een gewone google play giftcard maar als ik daarmee gems wil kopen, staat er dat het geld wordt overgemaakt op mijn google play account.

  Aub help

 166. Mijn broertje heeft mijn gebruikersnaam verandert naar lucaspitjes. Zou ik hem een keer kunnen veranderen want de game blijft zeggen dat het niet kan. Alvast bedankt

 167. Als je uit een clan gegooid bent verlies je dan je bekers.? Ik heb iemand eruit gegooid en die beweerd dat hij alles kwijt is.

 168. ben mijn dorp kwijt(TH10), crash game, weet al lang niet meer welke google account gekoppeld of er klopt iets nietmet de koppeling. Hoelang duurt het voordat ze reageren op een mail hieromtrend?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.