Archief Forum 2013

Barbaar – Clash of clansDit is het archief van het forum, je vindt hier veel waardevolle informatie over het spelen van Clash of Clans. Heb je vragen, stel deze dan zoveel mogelijk op de pagina van het nieuwe forum.

Voor het rapporteren van bugs, problemen met inloggen en edelstenen moet je op het forum van Clash of Clans zijn. Wij kunnen daar niet meer bij helpen.

.

.

311 antwoorden op “Archief Forum 2013”

  1. ❗️Wij zoeken actieve spelers❗️18+ ✅boog6 ✅1800+ ✅level 80+ ✅ JOIN US

 1. Het aantal levenspunten bepaalt hoe sterk een krijger is. Barbaren hebben meer levenspunten dan Boogschutters en blijven hierdoor langer leven. Door een krijger te upgraden vergroot je z’n aantal levenspunten (en de schade die hij toebrengt) en kan hij bijv. de schoten van kanonnen en boogschutterstorens beter weerstaan.

 2. Het is om te vragen watik eerst zou upgrade mijn duistere elixer tank naar level3 of mijn barbaren naar level 5????

  1. Eerst al je troepen zo sterk mogelijk maken, duister elixir tank komt daarna vanzelf wel

 3. Ik zou eerst je Barbaren een level upgraden. Na de upgrade heb je sterke Barbaren en dit is gunstig in de aanval.
  Tenzij je echt tegen de max van je duister elixir depot aanzit, dan is het zonde van de duister elixir die je kan opslaan.

 4. Ik had vanmorgen eindelijk 1250 troffeeen en kreeg dus de beloning van 450 edelstenen.
  Nu wilde ik de babarenkoning kopen met ruim 6000 duister elixer en de rest aanvullen met edelstenen!!!!!
  met als resultaat dat ik mijn edelstenen kwijt ben en ook geen babarenkoning heb nu????
  iemand eerder meegemaakt????

  1. Lucas, ik snap niet helemaal waar het precies fout is gegaan.
   Als je je edelstenen echt kwijt bent, dan moet je dit melden bij Clash of Clans via de app/game.
   Je kan hulp & ondersteuning vinden aan de rechterkant van het scherm onder de knop met de radartjes.

  1. Ik zou het niet zo snel doen, met PEKKA’s level 1 kost je dit 300.000 elixir. Je moet natuurlijk zelf kijken wat voor jou een lekkere combinatie is. Ik ben een fan van:
   15 Reuzen
   12 Muurbrekers
   1 Heler
   en de rest opvullen met Barbaren, Boogschutters, een Draak, Gobelins enz.

 5. Klopt et da er een nieuwe troep of duistere troep uitkomt ? Want ik heb gehoord dat de yeti ga uitkomen

  1. Een boogschutterstoren is iets beter dan een kanon als je ze op dezelfde levels vergelijkt. Een boogschutterstoren brengt dan meer schade toe aan vijandelijke troepen. Daarnaast valt een boogschutterstoren ook luchttroepen aan.

 6. Wat is een normale verhouding muren bij stadhuis 5
  Welk muren level is dan in verhouding met je stadhuis

  En welke kazerne level bij stadhuis 5

  1. Met een Stadhuis level 5 kan je je muren maximaal tot level 5 upgraden. Met muren van level 4 zit je dan al heel goed.
   Er zijn overigens genoeg spelers die level 5 muren hebben en een stadhuis van level 9/10/11… Level 6 en hogere muren zijn namelijk een dure grap.

  2. Van de drie kazernes die je met een stadhuis level 5 mag plaatsen, zou ik er in ieder geval één tot het maximum upgraden. Dat is level 7 en dan kan je de Tovenaar trainen. De andere kazernes volgen later wel.

   En ga je een level omhoog met je stadhuis, dan upgrade je eerst de duurste kazerne en daarna weer de rest.

 7. Wat gebeurd er als je je kazerne upgrade en hij zit vol met troepen?

  1. Je troepen blijven gewoon in je kazerne en zijn na de update weer beschikbaar. Je hoeft dus je kazerne niet leeg te maken voordat je de kazerne upgrade.

 8. Ik spaar goud en elexir. Zodra ik aan ong. 900.000 kom word ik, na het verlaten van het spel, geplunderd en verlies ik ong. 250.000. Hoe dit voorkomen? Ik kan toch niet telkens een schild kopen? Mijn verdediging opbouwen kost energie maar die krijg ik zo niet bij elkaar.

  1. Veel geld en elixir verliezen is altijd klote, maar helemaal als dit continue het geval is.
   Wat misschien helpt is je stadhuis buiten de muren te plaatsen. En dan hopen dat de persoon die je aanvalt alleen je stadhuis pakt voor de trofeeën en je elixiropslag en goudkluizen laat lopen…
   Je verliest misschien wat trofeeën, maar je hebt wel direct een schild te pakken.

   Succes! En laat maar even weten of dit een goed oplossing voor je was…

 9. Bedankt voor de informatie,
  Mijn stadhuis is level 5
  En ik ben bezig met het maximaliseren van alle gebouwen, maar moet ik me focussen op het maximaliseren, of op het upgraden van mijn stadhuis?

  1. Het verstandigst is om eerst je gebouwen zover mogelijk te maximaliseren en niet je stadhuis.
   Het upgraden van je stadhuis heeft wel voordelen; meer verdedigingswerken, meer muren enzovoort, maar zorgt er ook voor dat je in een “hogere categorie” komt en daardoor wordt het lastiger om veel goud & elixir te stelen. Je kan dan tegen een zogenenaamde “buit penalty” aanlopen.
   Meer info op: http://www.clashofclan.nl/2013/08/hoeveel-goud-en-elixir-kan-je-verdienen-bij-een-aanval/

 10. Bedankt, en euhmm nog en vraag
  Hoe heet je op clash of clans, ik wil graag jou basis zien,
  Haha
  Nogmaals bedankt

 11. De halloween update is leuk ma wanneer komt er nog is een duistere kryger!!

 12. Er zit inderdaad geen nieuwe duistere krijger in deze update. We moeten dus nog even geduld hebben.

 13. Zie ik heb stadhuis lvl 9 en heb 1 x- boog lvl 1 . Ik heb nu 3.200.000 goud en heb nog een pare dage een schild . Als ik mijn schild helemaal uitvoer heb ik op het einde 4.500.000 goud . Zou ik dan een tweede x- boog kopen of mijn stadhuis doen ( ik kiez eerder voor de x-boog) . En nog een vraagje als ik golem heb en ik kan met 200 troepen aanvallen hoeveel golems zou ik dan gebruiken? En de 3de vraag is het verstandig om je verborgen tesla torens te upgrade na lvl 2 als je nooit door pekka word aangevallen ( ps ik heb 4 verborgen tesla torens) alvast bedankt en hoppelijk hebbe julie een oplossing en goede raad vo my?!!

  1. Een tesla brengt natuurlijk ook schade toe aan Barbaren, Boogschutters enz.
   Ik ben een grote fan van verborgen Tesla’s en ik wil ze op zo’n hoog mogelijk level hebben. Ik upgrade liever een verborgen tesla dan een boogschutterstoren.
   Waarom? Omdat je aan Boogschutterstorens, kanonnen, mortieren enz. kan zien welk level ze zijn. Een tesla zie je niet en je weet dus nooit of er een level 1 tesla uit de grond komt of een level 5 tesla.

   En een Tesla van level 5 kom je liever niet tegen 🙂

 14. X-boog plaatsen of Stadhuis upgraden? Ik zou zeker voor de tweede X-Boog gaan. Het is verstandig om eerst je gebouwen zover mogelijk te maximaliseren en niet je stadhuis.

 15. In een aanval zou ik nooit meer dan één Golem gebruiken. Heel misschien twee, maar zeker niet meer. Een Golem heeft heel veel levenspunten, maar brengt zeer weinig schade toe. Ik zou ze dus eerder inzetten als afleiding voor reuzen. Voor één Golem kan je ook 6 reuzen inzetten.

 16. Ok danku ma et is tog ni verstandig om u x- bogen te upgrade dan kunde beter u stadhuis upgrade en dan trug spare en dan kunde vo die 5.000.000 infernotorens bouwe of ni?:)

  1. Het blijft natuurlijk altijd je eigen keuze wat je als eerste upgrade of bouwt. Het upgraden van je stadhuis heeft wel voordelen; meer verdedigingswerken, meer muren enzovoort, maar zorgt er ook voor dat je in een “hogere categorie” komt en daardoor wordt het lastiger om veel goud & elixir te stelen. Je kan dan tegen een “buit penalty” krijgen. Als je iemand met hetzelfde level stadhuis aanvalt, kan je 100% van het beschikbare goud en elixir pakken. Als je één level hoger stadhuis hebt, dan is nog maar 90% beschikbaar.

 17. En kan jij eve zegge in welke clan en welke naam je hebt op clash of clans dan kan ik nog goede tips van jouw dorp op doen?

  1. De spelersnaam & clan we nog even geheim :-), we vinden het belangrijker om jullie te helpen!!
   Dus tips, strategie en nieuws over Clash of Clans delen we graag via deze website!

 18. Wat zouk eerst uppe myn duistere baracke na lvl 4 dan kan ik golem of pekka na lvl 2 ??? Please antwoord binne de 24 uur en zeg ook warom je dat zou doen ?!

  1. Voor beide opties is wat te zeggen. Het maakt denkt ik niet uit wat je doet, zowel het upgraden van je PEKKA als het upgraden van je duistere kazerne om de Golem te kunnen trainen zijn goed.

   Als je nu vaak aanvalt met PEKKA’s, dan zou ik voor een updare van de PEKKA kiezen. Val er bijna nooit mee aan, dan zeker voor de Golem gaan.
   Als je wilt gaan aanvallen met de Golem, of nog verder vooruit kijkend met de Heks, dan zou ik voor een upgrade van de duistere kazerne gaan.

 19. Als ik 2 x–bogen heb is dat dan goed want dan moet ik wel als ze leeg zyn 100.000 betalen om ze te laden. Dus heeft iemand een tip om de koste wieweet wat lager te make . Bv een manier om elixer te spare?????

  1. X-bogen zijn goed in het verdedigen van je dorp, maar het is inderdaad een dure grap om ze steeds weer te herladen. De enige goede tip is om je elixirtanks goed te beschermen en daar niet teveel van te laten stelen.

 20. Ik word telkens aangevallen en dan word mijn goud gestolen dat ik wil gebruiken voor een clankastee iemand goede tips om dat te voorkomen

  1. Plaats je goudkluizen in het midden van je dorp en verdedig ze goed.
   Val alleen spelers aan met heel veel goud. En accepteer dat ze misschien wat minder elixir hebben.
   Gebruik niet teveel spreuken, want dit kost goud.

 21. Wordt helemaal simpel van aanvallen met varkensruiters. Heeft iemand een goede verdedigings tip tegen deze schooiers?

  1. Je kan weinig doen tegen grote groepen Varkensruiters.
   Misschien is een wraak-aanval met een grote groep Varkensruiters een ideetje? 😉

 22. Wat is het beste je troepen maximaliseren of je gebouwen????????? 😉

  1. Eerst troepen, dan veel goud en elixir stelen en dan je gebouwen.

  1. In het begin maakt het helemaal niet uit welke clan je zit.
   Het is overigens beter om met een paar vrienden / kennissen in een clan te zitten dan in een volle clan met onbekenden. In principe moet je ook kunnen winnen zonder je Clankasteel in te zetten. En dat je misschien wat vaker verliest als je wordt aangevallen, daar vergaat de wereld ook niet door.
   Met vrienden in één clan is Clash of Clan gewoon net iets leuker…

  2. Oproep: Zijn er nog bezoekers van deze website die een leuke / goede clan voor Moakai weten?

 23. Ik ben vandaag eindelijk in kristal geraakt:) en ik heb mijn beloning ontvangen (250 gems) . Maar nu heb ik de vraag zou ik een week schild kopen en dan mij elixerpompen hun werk laten doen vo een week . Want mijn pompe leveren op een week genoeg op . Dus zou ik dat doen of ni? En nog een vraag hoe kan ik makkelijk 40.000 duistere elixer verdienen voor mijn boogschuterskoninging? Alvast bedankt 😉

  1. Gefeliciteerd met het behalen van de Kristal divisie!
   Ik gebruik edelstenen alleen om het laatste beetje goud of elixir aan te schaffen. Ik gebruik het eigenlijk nooit voor een schild of een boost.

   40.000 duister elixir bij elkaar sparen is een behoorlijke klus en daar moet je wel een aantal weken geduld voor hebben. Je moet je duister elixir tank zo goed mogelijk verdedigen en vooral tegenstanders zoeken die veel duister elixir hebben. Succes!

 24. Ik wil voor heks gaan en dat kost me 2.750.000 als ik het juist heb en ik zit nu te farmen maar ik kan geen weekschild kopen omdat de afkoeltijd nog 22 dagen duurt dus hoe geraak ik nu aan zoveel elixer ???? 🙁
  Optie 1 : mijn pompen heel de tijd boosten
  Optie 2 : gewoon heel de tijd niks doen met mijn elixer en sparen zonder boosts of schild
  Optie 3 : wetenjulie nog iets zeg het dan 😉

 25. Boosten is vooral handig tijdens een schild. Heb je geen schild, dan kan het eenvoudig gestolen worden.

  Niets doen en sparen, dat helpt ook niet echt want je wordt gewoon aangevallen. Dus ik zou eerder aanvallen en sparen als combi kiezen.

  En optie drie:
  Stadhuis buiten de muren zodat de kans kleiner wordt dat je veel grondstoffen verliest.
  Aanvallen met gunstelingen, dit kost duister elixir, maar alle normale elixir die je wint is bonus.
  Op deze manier moet je in een paar dagen makkelijk 2-3 miljoen elixir kunnen sparen.

 26. Ik heb nu stadhuis 6, ik ben bezig met mijn gebouwen zo hoog mogelijk level te doen, maar ik moet al me legerkampen nog uppen, maar zal ik eerst dat doen, of mijn toverspreuk uppen, (ik dacht toverspreuk want ik vecht vaak met heler, en volgens mij kan je met 2 toverspreuken van level 4 een luchtafweer slopen)

 27. Wat is verstandiger? Mijn boogschutterstoren naar level 7 upgraden (360.000 goud, 3 dagen)
  Of mijn tovernaars toren naar level 3 brengen? (720 000 goud, 2 dagen)

  1. Allebei heel geod ma ik zou voor tovenaars gaan die geven een splash schade

  2. Het maakt niet super veel uit, uiteindelijk moet je ze alletwee een keer upgraden.
   Als je nog maar één bouwvakker hebt, dan zou ik de duurste pakken want dan is het “makkelijker” sparen voor de upgrade van de goedkoopste.
   Als je twee bouwvakkers hebt, dan zou ik twee boogschutterstorens doen.

  1. Ja, dat is zeker belangrijk om te voorkomen dat je door gunstelingen en draken wordt weggevaagd.

 28. Ik zou je luchtweer pas uitbreiden als je veel door helers en balonnene en draken word aangevallen

 29. Ruben luchtafweer is belanrijk maar niet op alle momenten want ue wordt niet heelvaak door lucht aangevallen

 30. Dankjewel allemaal, ik ben bezig met tovernaars toren uppen en boog toren, en legerkamp. Ik had de 1250 troffeeen dus 450 edels + 50 opgespaarde= nieuwe bouwkeet, . Maar weet iemand nog een goede troepen samenstelling, ik doe nu meestal, (140 capaciteit ) 15 reus, 5 tovernaar, 1 heler, 3 muurbreker en dan hoe ik nog 25 over , dan doe ik ng 20 gobelin zodat de buit een beetje binnenkomt, en dan hou ik 5 over, doe ik mt boog, om de bouwketen in de hoeken te slopen? Kent iemand een betere?

  1. Ik zou ongeveer dezelfde samenstelling gebruiken.
   Misschien 2 à 3 reuzen minder en wat meer muurbrekers.
   En ik ben niet zo’n fan van tovenaars, die kosten teveel elixir.

   Uiteindelijk moet je zelf gaan bepalen wat jij lekker vindt. Ik zit nu in een periode dat ik vooral met gunstelingen aanval. Kost wel duister elixir, maar al het normale elixir is een bonus. Nadeel is dat je tegenstanders met oa sterke luchtafweer moet ontwijken. Voordeel is dat je geen last hebt van stevige muren.

 31. Zouden julie voor mij even kunnen zeggen welk level een gebouw minimum moet zijn voor stadhuis level 9? Voor mijn verdediging en duistere elixerboren?
  Bv. Kanon- level 9
  Boogschutterstoren-10
  mortier-6
  Zoude julie dat ongeveer kunnen zeggen en dat voor alle verdedingingsgebouwen en duistereelixerboren?
  Alvast bedankt

 32. Er is niet echt een minimum, maar een stadhuis level 9 icm een boogschutterstoren level 5 klopt niet. Eerst alles zoveel mogelijk upgraden voordat je je stadhuis doet.
  Met level 8/9/10 kanonnen en boogschutterstorens kan je best naar level 9 stadhuis.
  En voor mortier level 6 en tovenaarstoren level 5.
  En niet te vergeten, muren level 6.

 33. Hellemans, ik doe altijd gewoon alles op zo maximum in verhouding met het stadhuis level

 34. Krijg je als je alleen het stadhuis sloopt, (dus 1 ster) ook een plunderbonus?

   1. Klopt dit wel?
    Ik had amper nog elixer, sloopte een stadhuis en kreeg 1 ster, maar kreeg geen plunderbonus.
    Toevallig viel het mij op omdat ik amper nog elixer had.

    1. Elke twee weken wordt de divisie weer op 0 gezet. Als je dan de eerste keer aanvalt, dan krijg je geen plunderbonus. En bij Wraak-aanvallen krijg je ook geen plunderbonus.

 35. Maar dan kan je met geduld makkelijk naar kampioen divisie gaan toch?

  1. Nee, dat ook weer niet. In de Kristal divisie kom je bijna geen tegenstanders meer tegen met een stadhuis buiten de muren.

 36. Als julie de makers zijn van deze site . Kunnen julie er dan voor zorgen dat we wieweet foto’s kunnen laten zien en dat julie dan ons zo info kunnen geven over ons dorp want anders weten julie niet egt hoe heel ons dorp er uit zie . En da kan er ook wieweet iets corretere info geven ???? 🙂 (dit is niet negatief maar wieweet gewoon een handige tip voor de site) 🙂 🙂 🙂

  1. Wat bedoel je precies Ruben? Wil je de mogelijkheid om een foto van je dorp op te sturen en deze dan te laten beoordelen door andere bezoekers van de site?

 37. Ik heb nu stadhuis 6 ik heb 1401 troffeeen, is dat veel of weinig?

  1. Volgens mij is dat best netjes. Ik ken genoeg spelers met stadhuis level 9 en 10 die rond de 1500-1600 schommelen.

  1. Oké, we gaan nadenken hoe we dit aan iedereen beschikbaar kunnen maken.

 38. Als er nieuwe update komt voor een duistere troep . Hoeveel zou het dan ongeveer kosten voor de duistere kazerne te upgrade dan kan ik mijn plannen voor clash of clans voor de komende maand maken . En ik kan nu alle troepen van barbaar tot pekka en van gunsteling tot heks het enigste dat ik niet kan is vriesspreuk , is dat goed?? Maar mijn bliksemspreuk is naar level 5 aan het gaan en als ik het zo bereken kon ik met mijn bliksem spreuk level4 geen infernotoren kapot maken want er bleven 5 levenspu en over . Maar met bliksemspreuk level 5 lukt dat toch wel ??? Alvast bedankt 🙂 :/

  1. Als er een nieuwe duistere troep komt en dus een hoger level van de duistere kazerne, dan zal de upgrade zeker meer dan 3 miljoen elixir kosten. De upgrade voor de Heks was al 2.750.000 elixir.
   De vriesspreuk heb ik één keer gebruikt en ik was er niet zo happy mee. Hij duurt niet zo lang en verdedigingswerken moeten dicht bij elkaar staan wil de vriesspreuk echt nut hebben.
   Als er maar een paar levenspunten overbleven, dan zal een hoger level Bliksemspreuk de Infernotoren zeker wegvagen.

 39. Goedemiddag,

  Al lange tijd vraag ik me af hoe ik de muurbrekers kan gebruiken als degene die ik aanval allemaal (vierkante) muren heeft gebouwd.
  Ze lopen alle kanten op, behalve de goede…

 40. Beste wendy,
  Dat heb ik ook gehad; heel vervelend. Wat ik zou doen is wachten tot reuzen (of andere troepen) begonnen zijn met de muur kapot maken en dan muurbrekers zo dichtbij mogelijk inzetten. Dan werkt het meestal wel

 41. Lieve Wendy
  Je moet eerst je reuzen inzetten en je muurbrekers op de zelfde plek, maar zet wel eerst je reuzen neer zodat je muurbreker niet door een kanonskogel overlijd

 42. Hoe kan ik een speler rapporteren die de hele clan vol scheld

  1. Peter Paul, zit de speler in jouw clan? Dan kan je ‘m volgens mij niet rapporteren. De enige mogelijkheid die je volgens mij hebt, is hem uit de clan knikkeren.

 43. Ik weet niet hoe het komt maar ik geraak moelijk aan grondstoffen en bekers iemand enig iedee hoe dat kan komen?( wanneer kunnen we foto’s sturen;) )

 44. Beste peter paul,
  Je kan nu foto’s sturen. Als je dat doet kunnen we even kijken.

 45. Ik heb 1 250 000 elixir, maar ik kans er niets mee doen, wat nu?? Ik ben nu een aantrekkelijk aanvalspunt want me beschikbare buit is rond de 200 000, wat moet ik doen??

  1. Kan je echt geen troepen meer upgraden? En doorsparen tot je een legerkamp of kazerne kan upgraden?

 46. Ik heb een vraagje ik kan nu eindelijk mijn clan opzetten en een naam geven maar ik weet geen goede naam kunnen julli mij daar misschien meehelpen

 47. ruben,
  volgens mij kan je het beste een foto van je dorp maken en die sturen dan kunnen we even alles zien. en anders zou ik mn lab upgraden en dan je troepen als dat niet kan en je kazernes zijn hoog genoeg dan zou ik mn stadhuis upgraden. als je dat allemaal niet wil kan je het beste je elixer buiten je muur zetten zodat aanvallers elixer pakken en (hopelijk) het goud laten liggen

 48. Echt vet dat ik op de voorpagina sta, ik ben echt een groot fan van deze site, ik heb deze site tegen al me clangenoten verteld en tegen vrienden die ook gek zijn van clash, ik heb veel aan deze site gehad, en als je nieuw bent en dit leest, wees niet bang om een vraag te stellen want je krijgt je antwoord!

 49. hallo ik ben grote fan van deze site.
  maar ik heb een vraag als ik aanval gaan mijn poppetjes heel snel dood ik heb kazerne lvl 7 en stadhuis lvl 8 en ik ben lvl 37 en ik heb nog een vraag warneer kun je het beste je gunstelingen in zetten?
  gr thomas

 50. Thomas als je reuzen/bliksemspreuk/varkensruiter/boog enz. De lucht sfeer hebben gesloopt

 51. maar ik zou graag ook een lay out willen insturen iemand info. want ben heel er fan! van deze site

  gr thomas

  1. Hoi Thomas, je kan je lay-out opsturen naar clashofclan.holland [at] gmail.com

 52. Beste mensen, er is een officiële clan aangemaakt voor de bezoekers van deze site, het is natuurlijk het makkelijkst om te discussieren over iemands lay-out, tactiek, verdediging, als je iemand kan waarnemen in het spel. Je kunt dan gebruik maken van de voordelen als, aanvallen delen, verdedigingen delen, doneren, discussieren, noem maar op. Wil je aanmelden dan kan dat goed, je heb wel minimaal 800 troffeën nodig, maar al heb je dat niet valt er best wat te regelen, meld je vooral aan, lees de clantekst en wees veel actief, ik hoop dat ik je in de chat zie verschijnen, Gr. Rubenmax10

  CLANNAAM: ClashHolland.nl

  KOM!

 53. Neem die spelfouten enzo niet kwalijk ik deed me best, (discuteren = discuseren)

 54. Heye ik heb mijn lay out nu al 3 keer opgestuurt maar hij verschijnt niet op de voorpagina door julie hoe komt dat? En kan het dat het nog zomeruur is want bij de comments staat alles nog op winteruur

  1. Ruben, ik heb niets in de mail gezien.
   Je kan je lay-out opsturen naar clashofclan.holland [at] gmail.com
   En dan moet je wel de [at] even vervangen door een @. Als ik het emailadres namelijk voluit schrijf, dan ontvang ik binnen de kortste keren honderden spammailtjes per dag…

 55. Ik heb opnieuw iets opgestuurd en het is om te vragen wat het beste is: gobelin level 5 of reus level 5???

 56. beste mensen ik wou graag mijn lay out insturen ik weet ok de e-mail maar ik zou niet weten hoe je bev een foto maakt van clash of clan.

  ohja rubenmax ik zit in de clan

  gr thomas

  1. Op de iPhone of iPad maak je een foto van je eigen scherm door je Home-knop (het rondje) en de uit-knop aan de bovenkant tegelijk even kort in te drukken. Je ziet dan dat er een foto van je scherm wordt gemaakt en je vindt deze terug in je filmrol.

 57. CLANNAAM: ClashHolland.nl join nu bij deze clan gisteren opgezet door ruben
  800+ trof welkom als je dat niet hebt meld hier effe op de site

  gr Thomas,

 58. ruben we hebben iemand van lvl 72 in de clan en nog wat meer leden

  gr thomas

 59. hoi ruben we gaan heel even overleggen warnner ze oudste mogen
  zullen we gewoon doen van af 200 donatsies mag je oudste of iets anders

 60. oke dat doen we schrijf je dat dan in de regels?
  maar we kunnen ook bev als je een maand in de clan zit dan mag je oudste dat zouden we ook kunnen deon

 61. De punten waar we op moeten letten zijn donaties, aanwezige periode, of je die clashen kent

 62. Wat is het beste goblin naar level 5 of reus naar level 5??? Het kost evenveel maar reus lijkt mij beter , maar als ik mijn goblins doe zijn ze max

 63. hallo ik ben aan het sparen voor een verbotgen tesla aleen als ik even weg ga dan word ik al weer aangevallen en dus gaat er geld van af.
  iemand tips?

  1. Thomas, je kan je Stadhuis buiten de muren plaatsen. Trofeeenjagers pakken dan alleen je stadhuis en gaan niet verder. Dat geeft jou weer 11uur schild en de mogelijkheid om verder te sparen.

 64. Er zijn nieuwe regels toegevoegd, Lees die eerst goed
  Let vooral op je achternaam, zet alleen de eerste letter van je achternaam en een punt.
  (Kijk mijn naam)

 65. wat kan ik doen voor de site ofzo of reclame maken op de algemene chat als jullie hulp nodig dan hoor ik het graag

  gr thomas

  1. Heren, bedankt voor alle complimenten en jullie actieve bijdrage aan de website!
   Jullie helpen al enorm, hier zijn we hartstikke blij mee. Blijf gewoon lekker reageren op de berichten en help andere bezoekers met jullie kennis over Clash of Clans.

   En als jullie nog nieuwtjes hebben, stuur ze dan naar het welbekende emailadres.

   Dank dank dank dank!

 66. Goed plan thomas. Als het nodig is doe ik mee wat dit is echt een super site

  1. Een luchtmijnzoeker richt 100 levenspunten schade aan. En aan alle luchttroepen in de buurt van de ontploffing.

 67. Beste clashofclan holland,
  Zou je misschien ook in onze clan willen komen? Dat zo echt te gek zijn….

  Kazi

 68. Hallo,
  Ik heb genoeg edelstenen om een barbarenkoning te kopen maar heb geen bouwvakker vrij. Als ik nu deze edelstenen uitgeef en ik geen barbarenkoning kan kopen dan ben ik alles kwijt als ik wordt aangevallen. Moet ik nu wel of niet de edelstenen uitgeven?

  1. Gewoon wachten totdat je bouwvakker klaar is! Anders loop je idd het risico dat je het weer kwijt bent.

 69. Betse steven , ik zou gewoon wachten tot een bouvakker vrij komt en dan pas met edelstenen aanvullen

 70. Hallo,
  Ik heb al een tijdje een clan die best goed vol zit met 45 mensen. Velen van deze mensen zitten er toch echt al min. 2 weken in maar achter iedere naam op de clanoudsten na blijft het woordje ‘nieuw’ staan. Vind dit nogal onoverzichtelijk en m’n vraag is of ik dit kan laten verdwijnen op de een of andere manier.
  Alvast bedankt,
  Dominique

 71. ben je leider van de clan? want dan moet je ze promoveren tot oudste en als je ze dan weer degradeerd dan staat nieuw er niet meer als het goed is
  suc6

  gr thomas

 72. Clash of clans holland ik vraag mij af of ik een goede strategie gebruik om te stijgen want ik,wil geen gpbuit want mijn mijnen enzo doen genoeg : ik maak eerst het stadhuis kapot en de x–bogen en de infernotorens met een paar troepen en zodra dat dat gebeurd is stop ik. Is dat goed of hebben julie een betere manier om te,stijgen met weing troepen?

 73. De makkelijkste manier om te stijgen in trofeeën is door los staande stadhuizen te pakken. Maar des te hoger je trofeeën, des te minder je ze tegenkomt. Dus dan moet je gewoon minimaal 50% pakken.
  Een ander manier is om je verdediging zo goed mogelijk te maken zodat aanvallers niet winnen.

  Maar…. Trofeeën jagen moet niet je doel zijn, tenzij je echt te laag zit. Gewoon lekker je goud en elixir pakken en als dat met een klikkende overwinning is, dan zijn die trofeeën mooi meegenomen,

 74. Zalige update !!!! Alleen 1 ding jammer ik vind dat het te veeeel tyd kost om bommen te upgrade en een vraag als ik ze upgrade blijven ze in dat level? En die mega bommen zyn nog goedkoper geworden !!!!! ZALIG!!!!

 75. ja echt zalig aleen jammer dat het uppen van de bommen zo lang duurt want gewoon en kleine bom duurt al 15 min om te uppen vind ik eigenlijk een beetje tegenvallen maar de rest is helemaal top!

 76. Inderdaad een nice update.
  Wat ik ook een grote verbetering vind is dat de luchtmijnzoeker nu 15000 goud kost in plaats van 600 duistere elixir, Ook omdat voor de beginnende speler 600 duistere elixir een heleboel is.

 77. Nog even een vraagje, Ik zit nu in kristal 2 met 2250 trophies en ik probeer in meester te komen want dan krijg ik die 1000 edelstenen.(voor mijn 4de bouwkeet)
  Ik ben level 74 maar ik kom nauwelijks meer farmers tegen, hebben jullie advies en/of tips?

  Alvast bedankt!

  1. De Meester divisie bereiken is een lastige klus en je moet je afvragen of dat een doel moet zijn. Die 1.000 edelstenen zijn leuk, maar het gaat je veel tijd en frustratie kosten.
   En zeer waarschijnlijk heb je tegen de tijd dat je het haalt, je vierde bouwvakker niet meer nodig. Er komt namelijk een punt in het spel dat je moeite krijgt om je bouwvakkers aan het werk te houden.

   Ik zou zeggen, blijft lekker in Kristal 2/3.

 78. probeer je varkensruiters eens (als je die hebt) want die zijn echt SUPER goed

 79. Yosnoopy ik ken jouw van in jouw clan te gezeten hebben ik was “de winaar” en als gamecanter vriend “rebellemans” en ik zou persoonlijk zeggen dat zelfs kristal 2 niet jouw niveau is sorry maar goud 1 wel 😉

 80. Ik weet het, zit meestal in goud 2 of 3.
  Ik wou gewoon graag die prestatie halen.(voor die 4de bouwkeet)
  En ik had al van zydan gehoord dat jij de winnaar was 😉

 81. Ik heb mijn stadhuis geüpgradeded maar alles is nu heel laag, ik kom moeilijk aan goud want de aanvallen worden steeds slechter, wat moet ik doen

 82. Ruben P.,

  Misschien een tip om van divisie te wisselen? Misschien heb je in een hogere divisie tegenstanders met meer buit? of juist in een lagere divisie?

  Succes!

 83. Hoi Clashers,

  Nog even over wat nou de perfecte divisie is, Ik heb laatst een Clash of Clans account aangemaakt via Android op de pc, en ik zit op dat account in brons 2, level 14 en ik kom steeds dorpjes tegen die meer dan 250 000 elixir en goud beschikbaar hebben! Met muren level 3.
  Heb vanmorgen met dat account 110 000 goud gestolen.
  Dit wou ik nog even zeggen 😉

  Mvg,

 84. Ik heb nu EINDELIJK de archer queen maar haar weerstand vind ik niet zo goed en ik heb nu niet direct 22.500 dukstere elixer om haar te upgrade .dus iemand tips om haar tijdens een verdedinging in leven te houden??

  1. De Boogschutterkoningin (en de Barbarenkoning) zijn inderdaad niet zo sterk, maar nadat je ze hebt zijn ze in principe gratis. Na een uurtje zijn ze weer beschikbaar. Dus gewoon inzetten als je aanvalt en als je ze perse in leven wilt houden, dan als laatste inzetten.

 85. Soms zit er een gouden gloed rondom mijnen en elixerpompen als ik iemand aanval. Wat is dit?

  1. Deze speler heeft dan een boost van z’n mijnen of pompen aangezet. Een boost kost 11 edelstenen per goudmijn of elixirpomp en duurt een dag. De goudmijn of elixirpomp levert dan twee keer zoveel op.

 86. Ik heb ook nog een vraag: vandaag is mijn stadhuis eindelijk klaar met uppen naar 8, nu moet ik weer een heel andere opstelling en daar heb ik geen tijd voor. Iemand een oplossing.
  Ps. Ben lvl 65

 87. Uit de Wikipedia:
  Een boog is een wapen waarmee een pijl kan worden weggeschoten. Door de uitvinding en het gebruik van de pijl en boog wist de vroege mens zijn buit (voedsel) op een veiliger en snellere manier te bemachtigen. Al ver voor onze jaartelling, in de steentijd, werden pijl en boog gebruikt. De boog werd tot halverwege de 19e eeuw gebruikt voor de jacht en ook als oorlogswapen. Tegenwoordig wordt hij voornamelijk als een sportwapen gebruikt. Toch wordt er ook nog mee gejaagd, voornamelijk in de Verenigde Staten. De vaardigheid of de kunst van het hanteren van een pijl en boog heet boogschieten.

 88. Ik heb een vraag, wat is beter, farmers aanvallen of een geplande aanval. Ik val namelijk alleen maar farmers aan, maar vandaag ben ik erachter gekomen dat ik ook geplande aanvallen goed kan en dat het qua geld enzo lekker handig is, qua bekers kan het wel eens fout gaan, weet iemand wat beter is?

 89. ik speel coc op android ik wil gems kopen voor mijn 4e bouwer hoe doe ik dat.

 90. Je kan op twee manieren edelstenen kopen:
  Rechtonderaan op Winkel drukken en dan Schatten selecteren. Hier zie je dan de verschillende hoeveelheden edelstenen die je kan aanschaffen.
  De andere manier is om op het plusje naast de edelstenen te drukken (rechterkant bij elixir, goud en edelstenen)

  Er zal dan een connectie worden gemaakt met je Google Play account en via die weg kan je edelstenen kopen. Mits je natuurlijk iets van een creditcard aan je Google Play account hebt hangen.

 91. Sorry, vergeten…
  Wat bedoel je met een geplande aanval, een wraak actie? Of personen die hun stadhuis in het midden hebben staan?

  Farmers met weinig grondstoffen: alleen het stadhuis pakken voor de trofeeën en de plunderbonus
  Farmers met veel grondstoffen: eerst stadhuis pakken en proberen volledig weg te vagen

  Spelers met stadhuis in het midden of goed beschermd: alleen aanvallen als je denkt dat je voldoende grondstoffen kan pakken.
  En hebben ze veel grondstoffen dan gewoon accepteren dat je de 50% niet haalt en trofeeën verliest. Maar doe dit niet te vaak achter elkaar want dan zak je teveel.

  Is hiermee je vraag beantwoord?

 92. Nog een vraag, ik wil niet vervelend zijn maar ik kan 185 troepen in legerkampen. Weet iemand een goeie aanvaltechniek?

  1. 12 reuzen, 8 muurbrekers en de rest Barbaren en Boogschutters
   16 reuzen, 12 muurbrekers, een Heler en de rest Barbaren en Boogschutters.
   Of een deel vervangen door Gobelins of Gunstelingen.

   Je moet zelf even wat verschillende combi’s proberen en wat voor jou lekker werkt.
   De één valt liever aan met veel reuzen en een Heler, de ander met veel Gunstelingen en Varkensruiters.

 93. Hallo,
  Is er iemand die op een samsung tablet 10.1 coc speelt.
  Er is nu een software update naar 4.2.2. en er word gezegd dat je dan geen coc meer kan spelen. Weet iemand hier iets van??

  1. Dit is wat Supercell erover zegt:
   – 0.5 GB of RAM (1GB or more recommended)
   – Android OS 4.0.3 or better
   – A screen resolution of 800×480

   Dus het zou moeten werken. Maar misschien kan je ff het topic in hun forum doorspitten en kijken of er iets over 4.2.2 staat.

   http://forum.supercell.net/showthread.php/156568-Minimum-Specs-for-Android-Unsupported-Devices?highlight=Android+update
   en
   http://forum.supercell.net/forumdisplay.php/45-Android-Bugs-Issues

 94. Wat is het beste troepen setup ik kan 120 troepen in me legerkamp

  Alvast Bedankt!

  1. 120 Boogschutters
   120 Barbaren
   6 reuzen, 3 muurbrekers en de rest Barbaren en Boogschutters
   10 reuzen, 6 muurbrekers en de rest Barbaren en Boogschutters.
   Of een deel vervangen door Gobelins en als je ze hebt, Gunstelingen.

   Je moet zelf even wat verschillende combi’s proberen en wat voor jou lekker werkt.
   De één valt liever aan met veel reuzen en een Heler, de ander met alleen maar Boogschutters

 95. Hey, ik ben nu kristal en daar heb ik al 7 verdedigingen gewonnen en nu bungel ik net over de 2100 bekers, is het verstandig naar kristal 2 te gaan?

 96. Je krijgt daar wel een grotere plunderbonus, maar ik zou me daar niet al te druk over maken.
  In ieder geval zorgen dat je niet onder de 1.900 bekers uitkomt

 97. ik wil elixier sparen maar hoe kan ik dat het beste doen want ik wil heel graag de draken.
  gr
  thomas

 98. Hallo iedereen,

  Ik heb een klein probleem.
  Ik zit nu in kristal omdat we een Cuprun houden in onze clan, maar ik wordt steeds aangevallen door varkensruiters.(en 100% vernietigd)
  Vanmorgen zelfs 28 varkensruiters level 5, en gisteren 31 varkensruiters level 3.
  Wat kan ik hieraan doen? ik heb mijn verdediging volgens mij wel goed staan en de varkensruiters werden wel geraakt door bijna al mijn bommen en springveren.(maar ik wordt toch steeds 100% vernietigd)

  Alvast bedankt!

  Mvg, Yosnoopy

 99. Hallo iedereen,

  Nog ff een vraagje.
  Hoe kan het dat er bijna altijd meer elixir beschikbaar is dan goud? (om te stelen)

  Alvast bedankt!
  Mvg, Yosnoopy

  1. Goud heb je uiteindelijk vaker nodig voor upgrades. Er komt een punt dat je elixir eigenlijk alleen nog maar nodig hebt voor het upgraden van je troepen en je duister elixir pompen. Upgraden van troepen kost dan wel tig miljoen, maar daarna heb je 10-14 dagen om het weer bij elkaar te sparen.

   Er gaat vooral veel goud zitten in het upgraden van de vele verdedigingswerken. En vergeet niet de muren 🙂

 100. Beste mensen!

  kan er iemand mij aub helpen.. Ik heb een iphone met daarop clash of clans. Ik heb sinds vanmorgen een android telefoon. Ik lees hier dat je moet koppelen. Maar hoe moet ik nou koppelen als mn simkaart al in de nieuwe tel zit ?? ? ?

  Alvast bedankt!!!!!

  groeten, mila

 101. 1. Je drukt op de persoon die je wilt raporteren.
  2. Je ziet allemaal groene balkjes staan, druk op het balkje raporteren.
  3. Je hebt iemand geraporteerd… Maar doe dit alleen als het echt nodig is, als je niks doet en wel wordt gerapporteerd is dit erg frustrerend.

 102. Iedereen,

  Hoe werkt de kerstspecial 2013: “versnel alle kazernes en elixerpompen voor maar 1 edelsteen”?

  Als ik een elixerpomp ga upgraden kost het versnellen veel meer.

  Mvrgr,

  Ronald

 103. Ronald,
  Ik zie bij mijn elixirpomp wel de boost van 1 edelsteen.
  Is ie bij jou ook al beschikbaar?

  p.s. het geldt alleen voor de normale elixirpompen en niet de duister elixirpompen

 104. Beste Clash of Clans Holland,

  Mogen wij nu weten in welke clan u zit en hoe u daar heet?
  Want ik ben wel nieuwsgierig 🙂 ook omdat er op 1 november een reactie van u is geplaatst waarin staat dat het nog even geheim blijft.(maar wat is ‘even’?)

  Mvg, Yosnoopy

 105. ik was bezig met mijn boogschutters level 5 te maken in mijn laboratorium en toen heb ik per ongeluk mijn laboratorium geupgrade, moet ik mijn boogschutters dan opnieuw upgraden of gaat die verder na de upgrade

  1. De upgrade van je boogschutters gaat gewoon weer verder zodra je laboratorium klaar is.

 106. Als je de bliksemspreuk gebruikt, beschadig je dan ook je eigen troepen?

 107. ik heb heb nog wat elixir nodig ik heb nu 1086736 elixir dus ik moet nog 413 264 nodig maar hoe kan ik daar het snelst aankomen ik ben nu erg aan het farmen want ik ben lvl 43 en brons 1 alvast bedankt
  Mgv,
  Thomas

  1. Pak met aanvallen alleen tegenstanders met veel elixir.
   Gebruik geen spreuken, dit kost teveel elixiri
   Zet de boost aan, levert je 2x zoveel elixir op als normaal
   Val aan met duistere troepen, dat scheelt je elixir
   Verdedig je elixirtanks zo goed mogelijk

 108. Beste Roy,

  Je kunt inderdaad ook je eigen troepen elektrocuteren met de Bliksemspreuk.

  Mvg, Yosnoopy

 109. oke dankje wel voor het antwoord
  ik heb mijn kazerne geupt dus over 4 dagen kan ik draken trainen

 110. Ik zit in een dilemma!

  Ik geraak maar niet aan duister elixer en nu mijn duistere kazerne aan het upgraden is naar level 2
  voor varkensruiters heb ik echt meer elixer nodig!

  Weten jullie misschien wat tips?

 111. Upgrade je duister elixirboren
  Val alleen tegenstanders aan die veel duister elixir hebben
  Zorg dat je hoger in het aantal trofeen komt. In de 1700+ trofeen komt veel meer elixir voor dan in de 1500-1700 categorie.

 112. Clash of clans holland,

  Misschien is het een goed idee om veel reactie in het forum te verwijderen, ik moet namelijk met een blackberry helemaal naar onder scrollen en als je beneden bent doet dit best zeer aan mij vingers, kan je hier misschien iets mee?

  Mvg
  Anoniempje

  1. Ik ga kijken wat de mogelijkheden zijn, deze pagina is inderdaad een beetje onhandig geworden. Reacties verwijderen vind ik zonde, hier zit veel waardevolle informatie in voor nieuwe bezoekers.

 113. Beste Anoniempje,

  Wat hier evt een oplossing voor zou zijn is, klik op een recent bericht in het ‘forum’ en je komt dan meestal bijna helemaal onderaan op het forum.
  Misschien zou het nog handiger zijn om de nieuwste berichten boven te plaatsen.(dan kun je altijd naar beneden scrollen om oudere berichten toch nog te kunnen lezen)

  Mvg, Yosnoopy

  1. Gewoon op het plusje naast de edelstenen drukken. Daarna kan je ze aanschaffen via de iTunes-account of je GooglePlay-account.

 114. Mijn dorp is weg ook niet meer in game center als ik via iemand ander zijn telefoon kijk is ie er nog wel gewoon.
  Wie o wie zou mij kunnen helpen?

 115. Beste Mitchell,

  Als ik het goed begrijp, is je dorp op je eigen toestel (iPod, iPad of iPhone) weg. Ook als je hebt ingelogd op Gamecenter.
  Maar als je op de iPhone van de vriend inlogt op Gamecenter is het dorp terug? Klopt dit?
  Als dit klopt, dan is er iets flink mis. Of er is iets mis met je toestel, of met je Gamecenter ID.
  Maar als je gewoon Clash of Clans opstart (op je eigen toestel) ingelogd op Gamecenter moet je dan met een nieuw dorp beginnen?
  Wat ook nog zou kunnen: je hebt je toestel gekoppeld met een ander toestel en diegene speelt daar op, waardoor jij niet meer kan spelen.(lijkt me sterk)
  Kijk anders ook nog even op het officiële Clash of Clans forum voor meer informatie.

  Mvg, Yosnoopy

 116. Ik speel coc via mijn tel s3 nou wil ik hem koppelen met tab 2 via google sign in maar dezegeeft aan dat er een ander account gekoppelt wordt dat al zeker 6 maanden geleden verwijdert is. De hele tab al gereset maar hij blijft het aan geven als ik het via de tel in moet loggen om te koppelen iemand een tip of oplossing voor mij?

 117. Ik heb enkele vragen

  1, ik heb in mijn kampen allemaal Goblins lopen.
  Maar wanneer ik aanval, gaan die niet mee. waarom niet?

  2 Kan je maar een max aantal aanvallers mee nemen?

  3 Hoe kan het (dan) dat ik de ene keer aanval met 50 aanvallers en een andere keer met maar 20?

  4 Als je schild afgelopen is, hoelang duurt het dan tot ik weer een nieuw schild heb? Volgens mij de ene keer langer dan de andere keer.

 118. Ik vind de fimpjes op YouTube erg mooi en het valt me op, dat bij jullie de kwaliteit hoger is dan bij anderen. Die gebruiken vaak een camera van afstand o.i.d. Hoe doen jullie dit? Dan kan ik zelf ook een keer een aanval op YouTube zetten,
  tx,
  Stijn.

 119. Beste yosnoopy,

  Dit is niet het geval bij iemand anders doet ie het ook niet als ik inlog.
  Maar als ik via iemand zijn telefoon naar clan ga en ik klik op mijn account zie ik mijn account nog wel.

  Mvg, Mitchell

  1. Heb je je dorp ooit wel gekoppeld aan je Gamecenter-account?
   Als je dit namelijk nooit hebt gedaan, dan is de kans groot dat je je dorp kwijt bent.

 120. Beste Anita Profittlich,

  Dat is vreemd.
  Heb je al eens dat account(op CoC) gekoppeld op een ander toestel? (behalve natuurlijk de s3 en tab 2)
  Je kunt gewoon 2 toestellen koppelen via Clash of Clans zelf.
  Je drukt op ‘instellingen’ dan op ‘koppel een apparaat’ dan kun je 2 verschillende apparaten koppelen
  Wel op beide toestellen inloggen op Google sign.
  Lukt dit niet, kijk dan even op het officiële Clash of Clans forum voor meer info.

  Mvg, Yosnoopy

 121. Beste Mitchell,

  Dan is er vrijwel zeker iets mis met je Gamecenter ID.(account)
  Het is logisch dat je je dorp wel ziet in de clan want het is niet weg, maar je kunt er alleen niet op.(waarschijnlijk is je dorpje wel vernietigd)
  Doen andere games die gekoppeld zijn aan Gamecenter het wel?
  Misschien toch nog even het officiële forum checken, kun je erg veel informatie vinden.
  Je kunt ook ff bij Apple je Gamecenter ID wijzigen en kijken op hij het dan wel doet.

  Mvg, Yosnoopy

 122. Beste Dennis R.,

  Goblins train je in je Kazerne/s.
  Goblins trainen duurt 25 seconden per gobelin.
  Als je op je legerkamp klikt, zie je welke troepen paraat staan om te vechten.
  Als het goed is, zijn de troepen die in je legerkamp worden weergegeven beschikbaar in je gevecht.
  Al je troepen die je hebt los gelaten op een dorpje zijn na de aanval niet meer beschikbaar in je volgende aanval.(behalve Barbarenkoning en Boogschutterskoningin)
  Daarvoor kun je dus weer troepen trainen voor de volgende aanval.
  Je legerkamp/en geven aan met hoeveel troepen je maximaal kunt aanvallen.
  Als je je legerkamp/en upgrade, of erbij bouwt, kun je met meer troepen aanvallen.
  Als je de ene keer met 50 goblins kunt aanvallen en de andere keer met 20, dan komt dat doordat je toen dat aantal paraat had staan.(zodra er ‘vol’ boven je legerkamp/en staat is het maximum aantal beschikbare troepen bereikt)
  Je kunt natuurlijk meerdere troepen trainen in je kazerne/s. Zodra de legerkampen vol zijn, stopt/en de kazerne/s automatisch.
  Zodra er weer plek is in je legerkamp/en komen de troepen weer in je legerkamp.

  Een schild kun je kopen met edelstenen of krijgen.
  Als je tegenstander je stadhuis heeft vernietigd krijg je 12 uur schild.
  Zodra je schild weg is, kun je worden aangevallen.
  Als je aanvalt terwijl je een schild hebt, wordt je schild weggehaald.
  Voor meer info, kijk op deze site in ‘Schild’.
  Daar uitgebreide informatie over hoe een schild nou precies werkt.

  Mvg, Yosnoopy

 123. Beste Stijn,

  De meeste mensen die op YouTube zo’n filmpje plaatsen hebben Jailbreak.
  Als je Jailbreak hebt kun je bepaalde apps downloaden die niet de gewone AppStore beschikbaar zijn.
  Waaronder Record Your Screen apps(bijv. tecord my screen) waardoor je je eigen scherm kunt opnemen.(in hoge resolutie)
  Eerst waren deze apps ook beschikbaar in de AppStore, maar helaas nu niet meer.

  Mvg, Yosnoopy

 124. Ik heb twee apparaten aan elkaar gekoppeld. Kan ik dit ook weer ongedaan maken, zodat ik op het ene apparaat weer met een andere naam kan spelen?

  1. Volgens mij kan je dit niet meer ongedaan maken. Dit dorp is na het koppelen bekend bij google en bij gamecenter en hiermee permanent aan dit account gekoppeld.
   Je zou wel een nieuw account (google of gamecenter) kunnen aanmaken op het apparaat waar je een ander/nieuw dorp wil starten.

 125. Ik bedoel een goblin trainen duurt 30 sec. even in de war met de boogschutter.

 126. Ik heb een vraagje
  Soms als ik de herhaling van mijn verdediging terugkijk dan zie ik dat sommige spelers hun leger binnen mijn muren kunnen plaatsen
  Hoe kan ik dit voorkomen want als dat gebeurd hebben mijn muren totaal geen zin

 127. Dan heb je ergens wat ruimte overgelaten. Als je één van je gebouwen oppakt een stukje verplaatst en dan weer terugzet, dan verschijnt er een witte dunne lijn om je basis. Dit is je verdedigingslinie. Als het goed is zie je dan ook een klein wit vierkantje op de plek waar de aanvallers de troepen neerzetten.

  Schuif daar de gebouwen iets dichter bij elkaar, of plaats er een stukje muur bij en de aanvallers kunnen daar geen troepen meer neerzetten.

 128. Nou ik heb 2 acc en de ene os slechter dan de andere en ik wil met 1 verder gaan dus welke moet ik gaan verwijderen ?

 129. Beste Sam,

  Ik zou zelf het betere account houden.
  Maar als je daar mee vast zit (bijv. omdat je Stadhuis te hoog is) zou ik juist die misschien wel verwijderen.

  Mvg, Yosnoopy

 130. Bedankt maar nog een vraag 180 troepencapaciteit en kazerne tot lvl 9 wat zou ik het beste gebruiken

  1. 180 Boogschutters
   180 Barbaren
   10 reuzen, 6 muurbrekers en de rest Barbaren en Boogschutters.
   16 reuzen, 12 muurbrekers en de rest Barbaren en Boogschutters.
   Of een deel vervangen door Gobelins en als je ze hebt, Gunstelingen.

   Je moet zelf even wat verschillende combi’s proberen en wat voor jou lekker werkt.
   De één valt liever aan met veel reuzen en een Heler, de ander met alleen maar Boogschutters

 131. Bedankt wil graag meer duister elixer en ben drm daar op zoek mee en voor 3 sterren als ik aanval

  1. Hoeveel trofeeën heb je? Duister elixir is vooral in de 1800+ trofeeën categorie te vinden. Als je lager zit, dan zal je jezelf eerst naar dat niveau moeten brengen.

 132. Ik zit momenteel in zilver 1 met ong. 1250 trofeeën en val steeds aan met ong. 100 boogjes en 100 barbaren level 5 en haal zo rond de 250 000 a 300 000 goud en elixir.
  Ook mijn vader valt zo aan en haalt ook dit soort bedragen.
  Samen met het boosten van mijn kazernes haal ik zo’n 1,5 miljoen goud en elixir per uur op.
  Misschien is dit een tip voor andere Clashers.

  Mvg, Yosnoopy

  1. Ja, dat kan.
   Als het Android-toestellen zijn, dan gewoon op beide je Google-Play account gebruiken. Als het Apple-toestellen zijn, dan gewoon op beide hetzelfde Gamecenter-account gebruiken.

   Zijn het verschillende toestellen, dan kan dit via “Instellingen – Apparaat koppelen” doen.

 133. Wanneer komt er een nieuwe eenheid uit? recent geleden was dat de Heks, maar wat hierna? En hoe ziet de eenheid eruit?

 134. Wie heeft de clash of clans hack.
  En zou zo vriendelijk willen zijn om mij te hacken zodat ik veel geld, elixer en edelstenen heb.
  ik heet op het spel : faabian
  ( ik speel op android)

 135. Beste faabian,

  Er bestaan GEEN hacks/cheats voor Clash of Clans.

  Mvg, Yosnoopy
  P.s als je meer vragen hebt, stap dan over op het andere forum.

 136. Beste Clash of Clans Holland,

  Misschien is het handig dat mensen niet meer kunnen reageren op deze pagina(Archief Forum), ook omdat ik toch nog af en toe zie dat er hier een reactie wordt geplaatst.
  U zou bijvoorbeeld de mogelijkheid van reageren kunnen weghalen en hier onderaan de pagina kunnen zetten: ‘Dit is het Archief Forum, met allemaal interessante informatie. Het is helaas niet meer mogelijk reacties te plaatsen op deze pagina, plaats je reactie en/of vraag nu op het nieuwe “Forum”‘ (En daar dan een linkje van het nieuwe forum)

  Mvg, Yosnoopy

 137. Als ik de reactiemogelijkheid uitschakel, dan zijn alle reacties niet meer zichtbaar 🙁

  Dus misschien helpt dit…
  Heb je vragen, stel ze niet op deze pagina maar op het nieuwe forum:

  http://www.clashofclan.nl/forum/

 138. Ik heb een iphone overgekocht van een vriend van mij. Nu wilde ik clash gaan spelen maar wanneer ik de app open kom ik telkens op t account van de vorige gebruiker. Ik al van alles geprobeerd zoals, in gamecenter uitloggen, telefoon uitzetten, weer opstarten en weer in loggen maar werkt ook niet. iemand een idee hoe ik dit kan oplossen?

  mvg

 139. Je zou je moeten uitloggen van Facebook. Ben je met je iPad of wat dan ook met clash of clans met Facebook verbonden? Dat is misschien oplossen. Als het daarna nog niet lukt vraag het dan aan Yosnoopy. Als je met Facebook wilde verbinden dan komt dat nog eens voor. Lukt het niet stuur dan een bericht naar supercell in het Engels. Ik hoop dat het werkt!

  Mvg Twan

 140. Beste iemand…

  Wie geeft mij een techniek om een goed leger te krijgen? Ik heb op het slechtste bestand waar dit over gaat alles tot en met ballon, en 65 legerkamp opslag

 141. Hallo allemaal,

  Ik heb een probleempje.. Ik had een paar weken geleden mijn account van me ipad gekoppeld met die van mijn telefoon. Dat werkte allemaal prima maar vorige week moest mijn telefoon worden opgestuurd naar de reparateur omdat hij kapot was. Nu heb ik sinds gister mijn telefoon weer terug maar ik weet niet meer welk gmail account ik heb gebruikt en ik heb er al vele geprobeerd.. Weet iemand hoe je je gmail account kan achterhalen?
  Alvast bedankt!

 142. Ik zoek een clan waar niet alleen veel gedoneerd woord maar ook goeie troepen en waar je 800 trofeeën voor nodig hebt om erin te komen. ( ik heb 869 trofeeën )

 143. Ik werd gister aangevallen en toen werden er troepen door de aanvaller binnen mijn muren ingezet. Iets wat ik eerder nog niet eerder had meegemaakt. Alles werd vanuit binnen verwoest!! Weet iemand hoe dit kan? Alvast bedankt

  1. Of je tegenstander heeft een sprongspreuk gebruikt, of er zit een gaatje in je verdediging.
   Als je iets verplaatst en weer neerzet, dan zie je eventjes een dun wit lijntje verschijnen. Deze lijn geeft je verdediging aan. Als je dit doet en je ziet op de plek waar je zijn binnengevallen een klein wit vlakje, dan heb je daar een gat.
   Als je daar één stukje muur neer zet, dan is je verdediging weer op orde.

  1. Plunderbonus bij kampioen is 120.000 goud, 120.000 elixer en 800 DE.
   Lekker om te krijgen mits je niet verliest natuurlijk. En dat is op dit niveau niet vanzelfsprekend 😉

   Cheers,
   IAMGUNDOG
   Team NL Farm

 144. mijn coc acc is al een keer gekoppeld aan een android device vanaf een apple device ennu wil ik het acc aan men nieuwe mob andoid koppelen hoe moet dat wan hij is al een keergekoppeld.

  ps ik benmen ww kwijt van men android device van het oude device

 145. pff kzit met de handen in het haar…gisteren valt de tablet ineens uit en toen ik hem trug opzette was alles eraf dus ook clash of clans.mijn vriend dus kwaad want dit is zijn spel toen we het trug downloade moest hij trug opnieuw beginnen maar dit wilt hij niet.weet iemand hoe ik dit erg vervelend probleem kan oplossen?

  1. Hopelijk heb je Clash of Clans ooit gekoppeld aan Gamecenter of Google+. Als dit zo is, dan kan je je basis eenvoudig weer terughalen door in te loggen in GameCenter of google+.
   Als je Clash of Clans nooit gekoppeld hebt, dan ben je waarschijnlijk je dorp kwijt.

 146. ik heb een vraag wat zou ik eerst doen mijn labaratorium spreuken fabriek of eerst al mijn kazerne,s ot het hoogste dus ik kan heler ik denk dan dat ik eerst de labaratorium naar niveau 4 moet doen dan kazerne,s en dan pas de spreuken fabriek graag zo snel mogelijk antwoord

 147. Als iemand een leuke gezellige clan zoekt met goede regels, kom dan bij de clan Dutch Public.
  het is hier heel gezellig en er is ook elk jaar een wedstrijd,je hoeft er natuurlijk niet aan mee te doen. 🙂

 148. moet ik mijn tovenaars of balonnen naar level 5 doen of zal ik mijn tweede duister elixer boor naar 4 doen?
  alvast bedankt

 149. Hoe kom je in een hogere divisie?
  Ik ben zilver 3 maar het duurt ontzettend lang voordat ik naar zilver ging ( vanaf brons)
  Alvast bedankt

  1. Beste bartbertburt,

   Je divisie zegt vrij weinig. (Nu is een Meester of Kampioen divisie natuurlijk wel vet!)
   Alleen weet ik hoe hoger je divisie, hoe makkelijker leden werven gaat!
   In een lage divisie (zoals brons 3) valt zelfs vaak nog veel te halen!
   Ik raad je aan, eerst je dorp verbeteren en dan cuppen!

   Mvg, Yosnoopy

 150. het duurt ook lang, het kan ook frustrerend zijn als je je een weg omhoog hebt gevochten en dan op de een of andere manier weer van alles verliest en jij weer tig keer aangevallen word.
  maar die beweging is normaal, na ene suk stijgen moet je een eindje dalen verwachten maar je zal langzaam maar zeker weer omhoog gaan.
  succes! 🙂

 151. Wat gebeurt er als je je laboratorium wil upgraden, maar er zijn draken bv. Bezig aan het upgraden?

  1. Dan wordt de upgrade van je draken tijdelijk onderbroken en gaat dit weer verder zodra de upgrade van je laboratorium is voltooid.

 152. Ik ben nu aan het sparen voor x-boog en ik heb 2 miljoen goud en ik heb mn stadhuis al buiten maar toch stelen ze heel veel geld van mij want dan wordt ik gewoon door pekka’s aangevallen enzo of boogschutterskoninging. Hoe kan ik dat voorkomen

  1. Dat kan je helaas niet voorkomen. Bij basissen met het stadhuis buiten de muren en veel buit, wordt vaak eerst het stadhuis gepakt en daarna wordt er gekeken of de buit ook nog binnen te halen is.

  1. Dat is afhankelijk van welk stadhuis je zit. Als je stadhuis level 10 bent, dan is het tussen de 2000 en 2200 trofeeën. Stadhuis level 9 tussen de 1900 en 2100.

 153. Vanaf kristal III krijg je 50 Duister Elixer als plunderbonus, en het word natuurlijk meer bij een hogere divisie

  1. Beste armaan,

   Meester 3: 75 000 Goud, 75 000 Elixir, 400 Duistere Elixir.
   Meester 2: 90 000 Goud, 90 000 Elixir, 500 Duistere Elixir.
   Meester 1: 100 000 Goud, 100 000 Elixir, 600 Duistere Elixir.
   Kampioen : 120 000 Goud, 120 000 Elixir, 800 Duistere Elixir.

   Mvg, Yosnoopy

 154. Waarom koop je edelstenen dat is dom als je in de kampioen divisie komt heb je een hoge beloning van de all star divisie prestatie en dan heb je 5 bouwketen

 155. Clash Of Clans,
  Zouden jullie mij een goede techniek kunnen geven om makkelijk naar meester te gaan? Troepen die niet zolang duren en maakt niet veel uit hoe duur het is! Heb alle kazernes 10, spreukenfabriek lvl 4 en duistere kazerne lvl 4, lvl 94 met sh9 😉

  1. Hey Mr. Steffen,

   Stadhuis 9 en met wat jij hebt, haal je toch makkelijk de meesterdivisie ?!? 😉

   Succes in ieder geval..

   Gr.
   Chaka

 156. Hallo Mr. Steffen,

  Wat betreft de troepen zou het idd zoals Chaka Nanlohy moeten lukken. Echter denk ik ook dat het wel te maken heeft met welk level je muren zijn, aangezien je defense soms ook aardig hoog moet wezen om aanvallen te weren.

  Groet
  Chrisis

 157. Hee als een divisie seizoen eindigt en je hebt op dat moment een eerste plaats heb je dan een bonus van bijvoorbeeld edelstenen ofzo? Of iets anders wat dan ook

 158. hallo,

  ik speel op de ipad en ik zit op een redelijk hoog niveau maar ik heb een nieuwe telefoon. en ik wil hezelfde dorp op men gsm als op mijn ipad hoe doe ik dat ? graag een antwoord
  grt

 159. heb een account met sh lvl 8 op mn iphone 4, die is afgelopen weekend kapot gegaan, heb momenteel een samsung galaxy s4. Is er een mogelijkheid om mijn account terug te krijgen zonder een apple product, dat account is wel met facebook gekoppeld maar als ik dat op de samsung wil doen dan neemt hij deze account over en dan ben ik die met sh 8 kwijt.

 160. helaas, Apple ID en Google Play kun je niet met elkaar matchen. ik vrees dat je je account nu dus kwijt bent. of je moet hem verder gaan spelen op een Ipad of Iphone.
  persoonlijk raad ik iedereen aan Clash of Clans op Android te spelen, omdat Bluestacks ook met google play werkt kun je dus praktisch altijd je acc terugkrijgen. maar met Apple ID of GameCenter kun je maar op één merk apparaten spelen, namelijk die van Apple.

  het is maar wat je zelf het handigst vind 🙂
  mvg. NLForces

 161. Gasten, neem eens een kijkje bij de clan: HT hooligans, we zijn een nederlandse warclan met 103 wins, clan lvl 3,bovendien gaan we een trophy push doen om in de top 10 van Nederland te komen. Toelatingseisen: max th8/9/10. excuus voor deze reclame, we zoeken fanatieke warleden! #clashon

 162. Iemand in mijn clan heeft een stuk of 13 mensen gekickt hoe kan ik er voor zorgen dat ze allemaal weer in de clan zitten en dat ik hem kan rapporteren?

Reacties zijn gesloten.