118 antwoorden op “Grondstoffen”

 1. Clash of clans Holland

  Hoeveel % van je buit verlies je tijdens een aanval op je dorp?

  Van
  marf

  1. Weet iemand of je meerdere kisten met edelstenen in je dorp kan hebben? Of krijg je pas een nieuwe als je de eerste hebt opgeruimd?!

   1. Je kan naar één Edelstenendoos in je dorp hebben. Je maakt weer kans op een nieuwe edelstenen doos als je m verwijderd.

 2. Beste Marf

  Ongeveer 20 % van je buit kan geplundert worden dus als je bijvoorbeeld 1 miljoen goud hebt kan er 200.000 goud geplundert worden zo werkt het ook bij elixer alleen bij duister elixer is het anders daar kan ongeveer als je ongeveer 5000 duister hebt kan er ongeveer 300 geplundert worden.

  Ik hoop dat ik je vraag nu heb beantwoordt

  1. Dat klopt niet helemaal. Het is aan de hand van welk stadhuis je hebt. Ook heb je een max dat je kunt stelen. Het is als volgt:
   elexir en goud:
   Bij sh 1-5 kunnen ze 20% van je opslagplaatsen stelen. Als je opslagplaatsen (bijna) vol zijn kunnen ze max 200 000 stelen.
   Bij sh 6 kunnen ze maar 18% stelen. Het max is hier ook 200 000.
   Bij sh 7 is het 16% en het max is nu 250 000.
   Bij sh 8 is het maar 14% meer en is het max 300 000.
   Bij sh 9 is het al 12% en het max 350 000.
   En bij sh 10 is het 10 % en het max is 400 000.
   Ze kunnen natuurlijk niet alleen stelen van de opslagplaatsen, maar ook van de pompen/mijnen. Hier kunnen ze altijd 50% stelen van wat erin zit.
   Daarnaast kunnen ze ook van het ck goud en elexir stelen. Ook hiet is dat op basis van je sh.
   Bij sh 1-5 kunnen ze er 10% van stelen. Bij sh 6 is dat 9%. Bij sh 7 8%. Bij sh 8 maar 7%. Bij sh 9 6%. En bij sh 10 nog maar 5%.
   Als ze het sh slopen krijgen ze er ook 1 00 van elk.
   Dit was vr goud en elixir, niu zal ik je het vertellen van duistere elixir. Die kunnen ze maar stelen als je sh 7 hebt (alleen dan heb je er een opslagplaats voor).
   Bij sh 7-8 kunnen aze er slechts 6% van stelen. Het max bij sh 7-8 is 2 000: 8ij sh 9 stelen ze 5% en het max is 2 500. En bij sh 10 is dat maar 4% en max 3 000.
   Ook hier heb je er een pomp voor. Daa1 kunnen ze er 75% van stelen. Er is hier geen bonus van bij het sh, maar ze kunnen er wel uit het ck stelen. Het stelen uit het ck is hetzelfde als dat van goud/elixir.
   Maar ook het sh verschil speelt en rol.
   Is het verschil tussen de sh maar dan 4 dan lkunnen ze maar 5% van alles stelen. Is het vershil maar 3 sh kunnen ze 25% stelen. Bij 2 sh is het 50%. En bij 1 sh kunnen ze 90 % stelen. Als het sh gelijk is dan stelen ze natuurlijk 100%. Wel moet het verschil lager zijn voor deze regel gelt. D.w.z. Sh 9 valt sh 7 aan: vershil 2 sh dus maar 50%. Maar niet sh v valt sh 9 aan: verschil ook 2 sh, maar hier toch 100%.
   Mvg, ceetje

 3. Hoe kom je aan (duister) elixer? Ik kom te kort voor een upgrade en ik heb 1.500.000 nodig maar kom niet hoger dan 750.000, ik heb stadhuis lvl 8 en zit in diviezie zilver 1

  1. Beste hurucu ik heb sh 8 en ben al aan 3 milioen elexir geraakt op een paar dagen… Je moet gwn goedkope maar redelijk goeie tropen trainen prijs/kwaliteit boogjes en barbaartjes doe ik. Ik val dorpen aan met volle goudmijnen/pompen en meestal makelijk te pakken… Dan graak je er gemakelijk 😉 Mvg Tiné Mauro

 4. Als je niet hoger dan 750.000 komt betekent dat dat het een goed idee is om naar divisie brons te zakken, en te gaan farmen ( stadhuis buiten je verdediging en je opslag verdedigen ) als dat lukt heb je binnen korte tijd genoeg

 5. Beste Hercu,

  Stadhuis level 8 in divisie zilver 1 lijkt me een prima divisie en ik zou niet verder zakken.
  Als je weinig verdedigingen wint in die divisie, moet je eerst je verdediging upgraden en misschien gaan farmen. (Als je dat nog niet deed).

  Mvg, Yosnoopy

 6. Ik stel vast een domme vraag maar wat is farmen precies. Ik weet er wel een beetje van maar niet heel veel.

  Alvast bedankt

 7. Farmen is extra bekers verliezen om lager te gaan dat niemand je kan aanvallen. 1 ding… in brons zitten veel stad huis en 10

 8. een toevoeging aan pieters reactie:
  als je farmt zet je je stadhuis buiten en je opslagplaatsten helemaal in het midden

 9. Beste DANGER,

  Dat is moeilijk te zeggen, je kunt een bepaalde hoeveelheid van het totale bedrag stelen, wat ook weer verschilt per Stadhuis level van de aanvaller.
  Uit de (Duistere) Elixir Pompen en Goudmijnen kunnen ze in verhouding meer stelen, dan uit de Tanks en Kluizen.

  Mvg, Yosnoopy

  1. het hangt inderdaad af van de volgende dingen

   nr.1: hoeveel is er beschikbaar? er kan slechts 5% Duister elixer uit een duister tank gestolen worden, met een maximum van 3000 duister elixer
   stel je hebt een overvolle level 2 duister tank (capiciteit van 20 000 duister) 5% daarvan is 1000 dus er kan dus uit een level 2 duister tank gemiddeld 1000 duister gestolen worden.

   nr.2
   maar dat is niet het enige, je hebt namelijk ook nog te maken met de “loot penalties”. dat zijn de bonussen of de boetes voor het aanvallen van een verschillend stadhuis

   stel je bent stadhuis level 8 en je valt een stadhuis level 7 aan, dan kun je slechts 50% stelen van wat je anders zou kunnen stelen, uitgaand van de normale berekeningen.
   hier een lijstje van de “penalties” per stadhuis level

   +2 levels hoger= 200% buit
   +1 level hoger= 150% buit
   zelfde level= 100% buit
   -1 level lager= 75% buit
   -2 levels lager= 50% buit

   dat is ook de reden waarom het eerst upgraden van je stadhuis ernstig word afgeraden.

   ik hoop dat ik je hiermee geholpen heb
   mvg. NLForces

   1. IK HEB STADHUIS GEUPGRADE NAAR LVL 8 MAAR MOET BOOG EN LUCHTAFWEER ENZO NOG 1 KEER UPPEN MAAR LABO KANONEN EN KAZERNE AL KLAAR WAS DIE UPGRADE EEN GOED IDEE PLZZ ANTWOORD ALVAST BEDANKT GROETEN JARIOMJ THX

 10. Vraagje hè…

  Hoe vaak krijg je zo’n kist met edelstenen in je dorp ??
  Eens in de 2 weken ofzo ?? Weet iemand dit toevallig 🙂

  Thnx…

  Gr.
  Chaka

  1. Beste chaka,
   Dat weet enkel supercell, wel is bekent dat je er nooit meer dan 1 staan kan hebben. Dus ze snel verwijderen is de boodschap!

   Want ze zijn niet als andere opstakels, want hun ‘waarde’ van edelstenen blijft altijd hetzelfde, namelijk 25. Bij andere opstakels stijgt die waarde!
   Mvg, ceetje

 11. Beste Chaka Nanlohy,

  Dat is volgens mij onbekend.
  Ik heb in totaal nu 8 kisten met edelstenen gehad, en iemand die ik ken heeft er al 14 gehad, maar er zijn ook Clashers die nog geen een hebben gehad.
  Het verschilt dus nogal, moeilijk te zeggen.

  Mvg, Yosnoopy

 12. ik heb er ongeveer 5 gehad. ik noem ze gewoon “doosje” 😛
  yosnoopy?
  ben je heel toevallig een meisje? (als je het niet bent moet je dit niet als een belediging opvatten:)

 13. Waarom bewaard het systeem mijn goud en elixer in mijn kluis/mijn met de laagste level ?

 14. Dat is niet zo,

  Omdat dat het laagste level heeft,word die het snelst vol. Op die grotere lijkt het weinig omdat die hoog geupgrade is.

  Mvg DANGER

  1. het klopt inderdaad dat je dorpelingen (of wie dan ook) de buit zo goed mogelijk proberen te verdelen, maar als één klus/tank niet dezelfde capiciteit heeft van de andere, zal die dus veel eerder vol zitten

 15. Hoezo vraag je dat nl forces?

  Dat heb ik vaak als ik in een clan ga. Dan komt er nog iemand in en die vraagt aan de gene die je uitgenodigt heeft:ben je een meisje? En dan wilt hij flirten met die leider ofzo en ik sta daar bij en ik denk krijgen we dat. Ik denk kunnen we het niet over flirten hebben,maar over de clanwars?! Ik ben voor de clanwars geboren! Kom maar op!

  1. ik was gewoon benieuwd, niet om te flirten ofzo

   en helaas doen we in Yosnoopy geen CW meer omdat we niets anders meer doen dan verliezen. als onze clan leden hun basissen beter hebben geupgraded gaan we waarschijnlijk weer Clan Wars doen

   mvg. NLForces

 16. @Roel Er zijn vele vlaggen die niet zijn toegevoegd. Hierop hebben wij verder geen duidelijke antwoord.Mocht je het toch willen weten, dan moet je contact opnemen met SuperCell zelf.

 17. Weet iemand hoe ik trofeëen kan krijgen en tegelijk ook veel grondstoffen, want ik train heel veel gobelins voor grondstoffen en ook veel reuzen om de verdedigingswerken aan te vallen

  1. Je moet geen gobs trainen maak dan boogjes ofzo… Dan kun je tenminste nog winnen met buit… Ps a ls ik gobs gebruik gaan ze om de 5 botten dood en hebben ze geen damage gemaakt

  1. Beste Raymon,

   Ik zie vaak spelers die veel grondstoffen hebben, Farmen en tegelijk Cuppen.
   Misschien is dit een tip?

   Mvg, Yosnoopy

 18. Beste yosnoopy ik ben lvl 57 en ik heb boog vijf maar steeds alsbik verzoek doe bij je clan wordt ik geweigerd kan je me accepteren plz snel antwoordt 🙂

  1. Beste Giuliano Lebro,

   Excuses, voor het geweigerd worden.
   We hebben sinds 10 juni 2014 de nieuwe eis, level 60+.
   Zodra je level 60+ bent, ben je van harte welkom!

   Mvg, Yosnoopy

 19. Hallo,
  Ik wil even zeggen ik zit nu in zilver divisie drie (normaal in goud 2) maar in zilver dovisie drie zitten echt veel dooie (menseb die niet meer spelen) en die hebben dan goudmijn en elixerpompen lvl 10/11 en dan heb je een leuke buit ^^ ( ongeveer 200000)
  dus als je goud en of elixer wil verdienen zal ik zakken naar zilver 3!
  Mvg Ferditjheuu
  clan: NL-Fighters eind augustus ga ik naar opoes
  naam:DFF-Ferdi

 20. Hallo,

  O hoeveel troffeen kan ik het best gaan zitten om te sparen met stadshuis 9? 1200-1250 is geen buit meer…

  Albast bedankt!

  1. Volgens mij zit je rond de 1700 ergens goed voor buit 😉

   Succes…!!

   Gr.
   Chaka

   1. Ik val altijd aan met allen Boogschutters en vind rond de 1650 trofeeën veel buit.

    1. Klopt wel Yosnoopy…

     Meestal ga ik ook weer iets zakken wanneer ik een tijd geen goeie buit tegenkom…

     Zit op dit moment rond de 1830, voorlopig krijg ik hier nog wel buit maar wanneer ik weer weinig vind, ga ik meteen weer zakken 😉

     Gr.
     Chaka

  2. Ik zit in 1200 trophees en mn sh ging naar 9 op een paar dagen sparen °_°

  3. Ik zit in 1200 trophees en mn sh ging naar 9 op een paar dagen sparen °_°

 21. Het lijkt mij wel leuk als er bijv. Een nieuwe grondstof bij komt zoals zilver dat je bijv. Krijgt door goud te ruilen in een speciaal huisje. Dan krijg je bijv. 100 000 zilver voor 50 000 goud en dat je daar dan weer bijvoorbeeld een speciale soort kazerne en spreukenfabriek van kan kopen, laat me weten wat jullie er van vinden.
  Gr Grubbie

  1. HET LIJKT ME WELLEUK MAAR IS NATUURLIJK WEER IETS DAT JE MOETB SPARENEN DAT IS BEST LASTIG MAAR LEUK IDEE

 22. Je kan kijken hoeveel goud er in je goudkluis zit, kijk naar dat bakje ernaast. Bij elixer kijk je naar hoeveel paars erin zit. Bij duister elixer in je bak erop.

  1. DAT IS OOOK WAT IK ZOU WILLEN MAAR JA DAT ZOUW DAN WEER TE MAKKELIJK ZIJN NATUURLIJK

 23. Mischien komt er een nieuwe spreuk…: Haunted Spell. Geen idee wat ie doet. Hij is oranje.

 24. Zou het niet makkelijk of fijn zijn als je meerdere bouwvakkers op 1opdracht kan zetten om de bouw tijd ingekorte?

  1. EIGENLIJK WEL MAAR HET MOET OOK EEN BEETJE NORMAAL BLIJVEN NATUURLIJK MAAR SUPER IDEEE BLIJF DENKEN

  1. DAT ZOUW IK LIEVER NIET WILLEN 2 DORPEN AMAI 1DORP IS BETER JE KAN JE ER DAN GECONSENTREERDER OP SPELEN SNAP JE

 25. Waarom zou je dat willen, veel verschil zal er dan niet in zitten

  En anders heb je Boom Beach, wat wel op COC lijkt en ook door supercell gebrouwd is

  MVG, DAAN (ergerts united)

 26. Jariomi,

  Wat is een amai??? Mischien moet je beter geen eigen woordjes verzinnen…

 27. Feitelijk is het maximum dat je kan stelen 950 000 goud en elixer. Als alle goudmijenen,elixerpompen,het clankasteel en de kluizen en tanks volzitten. het maximum aantal duister elixer is dan weer 7600 duister elixer. ook als alle boren, de tank en het clankasteel volzit

 28. Mika2000,

  Als je veel buit wilt verdienen kun je het best naar 950-1100 trofeeën zakken, daar zijn veel pompen en mijnen van level 10, 11 en 12 die helemaal vol zitten.

  MVG, Harbers. Clan: FortBornerbroek

 29. Nog Mensen Die Een Clan Zoeken Vandaag 18:00 ga ik een clan stichten.
  Wil je ook meedoen stuur voor 18:00 hier een berichtje.
  Het zal heel leuk zijn als een paar van jullie echt mijn clan wilt helpen.
  We zullen goed doneren,Cw is er ook.

  M.V.G AndyDraak

 30. Beste AndyDraak,
  Je hoeft het niet op elke pagina dat te zeggen.
  We reageren heus wel.
  Mvg,Th (Dutch Warriors lvl 73)

 31. Het beste is het om het op de pagina “clans” te zetten. Ik heb al een clan,mischien leuk als ik is langskom?

 32. Ik moet harbers tegenspreken. Je gaat het best naar een divisie waarin de meesten jou stadhuislevel hebbn. want met stadhuis 10 in zilver zitten is niet zo slim want dan heb je weinig buit bij iemand van sh5. Dus zou gewoon eens alle divisies afspeuren en daarna zelf beslissen waar je veel kan verdienen.

 33. Iedereen doe goed wil farmen (buit stelen) moet naar goud 2 gaan veel looten echt , gisteren heb ik 7 miljoen goud gestolen echt ziek heb pas binnen 1 d bouwer vrij heb 5 bouwers men th 9 is bijna max idd ik een klein beetje verslaafd ben aan dit spel

 34. amai clash of clans is echt super
  ik heb net valkyrie en ik heb max pekka en max varkensruiter maar this naar valkyrie aant gaan kheb stadhuis 8 en wie zin heeft kom in mijn clan hij heet matluk en kben level 46

 35. teddoooo hoe kom je daaraan zou je me tips kunnen geven daarvoor aub?
  Ik heb stadhuis 8 en ben level 48
  Ik heb pekka en valkyrie
  Ik heb helerspreuk
  En ik spaar voor trofs
  Geef me tips als dat kan aub
  Alvast bedankt

  Grt
  Luka

 36. Teddoooo ik bedoel met max pekka en max hog dat ik mijn kazerne tot pekka heb en mijn duister kazerne tot hog
  Met vriendelijke grtn
  Luk

  1. Ohh, als je lvl 48 bent met sh8, denk ik dat je te snel je stadhuis hebt geuppgraded. ik zal eerst zo veel mogelijk andere gebouwen upgraden voordat je je stadhuis upgrade, omdat je minder buit kan krijgen als je hoger stadhuis hebt. Voor trofeeën is het erg belangrijk dat je vaak aan kan vallen. Zo kan je goed aanvallen met boog en barbaar (barchen) en voor 50% gaan. Zo kan je vaak aanvallen en krijg je snel trofeeën erbij. Nog een tip voor als je hoog in trofeeën komt en je (bijna) geen verdediging meer wint: Zet je stadhuis buiten je muren met eventueel tesla’s eromheen. Dan wordt je namelijk aangevallen door minder goede mensen en die mensen kan jij dan wraken. Zij halen dan 1 ster op jou base en jij 3 op hun base.

 37. Yosnoopy wat je zegt is niet helemaal waar
  Want bij mij als ik 300 000 geld of elixer heb kunnen ze al direct 200 000 stelen
  Dus wat je zegt is niet helemaal waar

  Grt
  Luka

  1. Dat is wel erg veel voor dat aantal goud etc, yosnoopy zal gelijk hebben.

  2. Beste Luka,

   Dat is wel heel veel.
   Het kan wel mogelijk zijn als je 300 000 Goud en/of Elixir alleen in de pompen hebt, en de aanvaller een veel lager Stadhuislevel heeft…
   Volgens mij kan dit echter niet mogelijk zijn als je 300 000 Goud/Elixir in je Kluizen/Tanks hebt.

   Mvg, Yosnoopy

 38. Zou iemand weten hoe je clash of clans kunt resetten?
  Ik wil graag opnieuw beginnen
  En ik heb een ipad dus ik snap niet hoe het moet
  Heeft iemand een tip voor dat?
  Al erg bedankt!
  Met vriendelijke Grt
  Luka

  1. Beste Luka,
   Clash of Clans kan je NIET helemaal resseten.
   Als je opnieuw wilt beginnen, heel simpel!
   1. Verwijder Clash of Clans
   2. Download weer Clash of Clans
   3. Komt er dan opeens te staan: Wil je je dorp met stadhuis lvl 8 weer laden enz.? Druk dan op het oranje knopje
   4. Clash ONN
   Mvg,Th (Quested lvl 81)

  2. Beste Luka,

   Je kunt inderdaad Th’s advies opvolgen.
   Maar als je je nieuwe dorp wilt opslaan en je je oude dorp al had gekoppeld met je GameCenter moet je eerst uiloggen en daarna weer een nieuw GameCenter account aanmaken, inloggen met je nieuwe account en daar je nieuwe dorp aan koppelen. (Zelf heb ik trouwens de ervaring dat het vrij lastig is met loskoppelen, koppelen met iOS, maar het moet mogelijk zijn).

   Succes!

   Mvg, Yosnoopy

 39. Th
  Maar verwijderen en terug opzetten gaat niet zo bij iOS
  Dat werkt niet
  Yosnoopy
  Bedankt voor de tip ik zal het proberen
  Grt
  Luka

 40. Je kunt sparen voor nog een bouwer, als je die nodig hebt. Of je kunt ze nog even bewaren voor tijdelijke acties en dergelijken… 🙂

 41. Nou ikzelf heb boom beach ik ga vrijdagavond een eigen clan maken namelijk het naam is ashley is blij als je level 31 of 32 of 35 bent of een beetje lager bent is het niet erg maar als je level 21 ben of nog lager bent dan mag jij niet in mijn clan maar als je zeurt voor leider dan kik je .

  1. zou ik in je groep mogen?
   ik ben lvl 26 op boom beach en zoek een gevechtsgroep

 42. Ja hoor maar ga je dan niet zeuren voor leider ik ben de leider maar de kleur is blauw en .groen

 43. Ik wil draak in mijn kazeren maar komt niet hoger Dan 400 duizend ik zit in divisie goud 3 dus kun jullie tips geven

 44. Als je dit nog niet doet, ga farmem.
  Zet stadhuis ergens in een hoek (zonder tesla s en shit) en ga alleen voor buit, met goedkope en kort durende troepen, zoals BArch, BAM of BAG.
  Sinds de update is er door het matchmaking goede loot, en ook aardig snel te vinden, dus moet je lukken ! 😀

  DAAN
  ergerts united

 45. Wat dachten jullie van:

  De Box!
  een doos waar je spullen in kan opslaan. Stel als je teveel grondstoffen hebt, het in je Box word opgeslagen. en je vrienden uit clans kunnen je troepen en grondstoffen in je Box doorsturen!

  1. Beste danger wat is een box en hoe kom je er aan want ik wil graag grondstoffen kunnen doneren
   Alvast bedankt

   1. De ‘box’ is een idee van Danger, waarvan bijna zeker te zeggen is dat het niet gaat komen (gelukkig…)

    DAAN
    ergerts united

 46. Dit is gewoon een clan kasteel met de mogelijkheid om meer troepen te krijgen.
  Wanneer je teveel grondstoffen hebt, moet je deze uitgeven. Wanneer iemand een tijd een grondstof op max capaciteit heeft zitten en toch nog meer kan krijgen, zal dat oneerlijk kunnen zijn tegenover anderen.
  Clash of clans is een strategisch spel, wat inhoud dat je moet denken over hetgeen wat je doen gaat.
  Niet alleen aanvallen, maar ook het sparen voor upgrades (en het tijdig uitgeven) hoort hierbij. Als iemand zijn grondstof volledig vult, moet dit zijn probleem zijn, en zou het naar mijn mening oneerlijk zijn als hij (on)beperkt door kan gaan met sparen. Meer troepen krijgen dan je ck kwijt kwam zou “overpowered” kunnen worden.

 47. Starten mijnen na een aanval pas terug op nadat je opnieuw inlogt en alles laat repareren, of blijven ze gewoon verder doen?

 48. Deze blijven gewoon functioneren als altijd, hiervoor hoef je niet opnieuw in te loggen zodat alles weer overeind staat.

  DAAN
  ergerts united

 49. Weet iemand hoe het kan daf ik opeens 245 edelstenen ben verloren?? Best vreemd toch

 50. Ze zijden dat je grondstoffen kan doneren maar hoe dan? kan iemand mij dat zeggen alvast bedankt

  1. Hallo Noor,

   Grondstoffen doneren is de wens van iedere Clasher 😉
   Helaas gaat dit absoluut NIET !!

   Veel speel plezier,
   SaFlo

 51. Onderhoud van vandaag is voor 1 gemboost, die je mijnen en pompen 1 week lang boosten.

  DAAN
  ergerts united

 52. Ik heb sh lvl 7 en 984000 elixer, ben al aan bet farmen, maar het lukt me niet om de duistere kazerne te uppen(gebruik de goedkoopste, maar beste troepen met aanval), hoe moet ik nu verder???

 53. Ik heb sh lvl 8 en ik heb 2000.000 elixer hoeveel kunnen ze dan weg roven ?

Reacties zijn gesloten.