Big Castle

Dit is de lay-out van de Clash of Clans basis van Big Castle. Big Castle heeft zijn stadhuis midden in het dorp geplaatst en zijn elixertanks & goudmijnen staan er direct naast. Daarom heen heeft hij een stevige ring van verdedigingswerken.

Clash of Clans Nickname: Big Castle
Stadhuis level: 8

Lay out Big Castle - Clash of Clans

En wat vinden jullie van deze lay-out? Geef je opbouwende kritiek in de reacties en help elkaar beter worden.

8 antwoorden op “Big Castle”

 1. Mooi basis, vooral die ring met verdedigingswerken.
  Dubbele muren hebben echter geen zin, zie:
  http://www.clashofclan.nl/2013/08/dubbele-muren-ter-verdediging-niet-verstandig/
  De muren kan je beter gebruiken om vakjes te maken of voor een extra ring om bijv. de goudmijnen.
  Goudmijnen en elixirpompen zou ik wat mixen om het niet al te makkelijk te maken voor goudjagers of elixirjagers. Die hoeven nu maar via één kant aan te vallen.

  En het lab en spreukenfabriek in de hoek. Zet die dichterbij, dit levert toch weer wat vertraging op bij aanvallende troepen.

 2. Hey,

  Prima base opzich, alleen een paar opmerkingen op je lay-out.

  1: De muren die je hebt geplaatst bij de houthakkershutten zijn totaal nutteloos, ze beschermen geen grondstoffen of belangrijke plaatsen. Daarnaast kunnen ze nogsteeds aangevallen worden zonder de muren te breken. Mijn advies is dan ook om de muren beter te gebruiken, door bijvoorbeeld de goud/elixerkluizen los te beschermen met muren

  2: Aan de bovenkant (bij de legerkampen) is jou kamp zeer kwetsbaar voor vliegende aanvallen, hier staan namelijk geen boogschutters of luchtafweersystemen, die je allemaal hebt geplaatst bij jou goudmijnen. Mijn advies is hier dan ook om ze beter te verdelen en goed na te denken over wat ze precies aanvallen, dus evenveel grond & luchtaanvallers

  3: De dubbele murenrand zullen niet geweldig werken, aangezien het aanvallen niet goed af zal weren wanneer er muurbrekers ingezet worden. Mijn advies is dan ook om de muren te gebruiken om een losse muur om de waardevolle spullen te zetten, zoals de duistere elixertank of goudkluizen. Deze zijn nu tamelijk kwetsbaar en heb je hard nodig om ze te kunnen upgraden.

  4: Jou goudmijnen en elixerpompen zijn nu zeer kwetsbaar en afhankelijk hoevaak je per dag inlogt om ze in je kluis op te slaan lijkt mij het een goed idee om deze af te wisselen zodat je minder kwetsbaar bent voor elixer/goudjagers.

  Voor de rest een zeer goede opbouw, je hebt de belangrijkste dingen goed in het midden gedaan en de rest aan de buitenkant om de aanvallers grotendeels tegen te houden. Mijn laatste advies is om alles te upgraden voordat je het stadhuis een extra level omhoog brengt, je kan namelijk nog zeer veel dingen naar hogere levels brengen, wat niet alleen het upgraden makkelijker maakt maar je ook sterker maakt tegen aanvallen.

 3. Zorg dat je clan casteel in het midden staat. Zodat als er troepen in zitten ze je goud en elixer kunnen bescheremen.

 4. je hebt alle verdedigings werken (op 1 luchtafweer na) in 1 ring staan, als er mensen aanvallen met reuzen(varkens ruiters kan ook) kunnen die direct doorlopen en zo je makkelijk verslaan (als ze door die muren heen zijn)

 5. thx voor het idee ik ga deze sta een klein beetje namaken maar sommige dingen verbeteren

 6. Waarom upgrade je niet eerst alles voordat je naar je volgende townhall level gaat. Je htb muren van townhall level 5, denk daar aan.
  Je hebt veel voordelen als je in een lagere townhall level zit. Ik raad iedereen aan om in 7 te blijven tot alles volledig is upgegrade want anders loop je veel voordelige buiten mis

 7. Heye,

  Zal zkkr je muren niet dubbel doen, super nutteloos!
  Upgrade eerst alles voordat je je sh upgrade! Anders loop je zwaar achter te feiten aan, om niet gefarmt te worden.
  Plaats geen onnuttige muren ergens om heen, zonder dat het iets beschermd!
  En up je troepen ook tussen door, scheelt een hele hoop tijd op laag lvl gebied!

  Suc6 verders!!

Reacties zijn gesloten.