Witlof

Dit is de lay-out van de Clash of Clans basis van Witlof. Witlof heeft een totaal andere strategie dan de normale Clash of Clans speler. Want in plaats van alles te omkaderen met muurtjes heeft hij een open dorp gecreëerd. Maar vergis je niet, het is geen sitting duck. Een bezoek aan Witlof’s dorp is niet vrijblijvend. Zo zijn de verborgen bommen en vallen op dit plaatje niet zichtbaar en wordt de verdediging vaak onderschat.

Gescheiden door de vier robuuste armen staat de opslag centraal in het midden. Bij een gerichte aanval raakt Witlof doorgaans maar een enkel compartiment kwijt. En bij een verspreide aanval is het net prijsschieten. In de eerste ring rond de opslag staat schietkracht, die hij steeds zo groot als mogelijk maakt. Doordat ze zo dicht bij elkaar staan dekken ze elkaar af. De rest er omheen is afleiding.

Door de matrix van paaltjes beginnen aanvallen altijd vanuit het bos. Dat is al de eerste vertraging. Grappig om te zien hoe sommige vertwijfeld eerst een verkenner vooruit sturen en daardoor kostbare seconden verliezen. Dan komen de reuzen, die zo dom zijn door om de muren heen te gaan lopen. Muurbrekers hebben weinig nut. Ze lopen zich rot en halen het vaak niet eens.

Verdedigen vindt Witlof persoonlijk leuker dan aanvallen en met een beetje geduld groeit bijna alles vanzelf aan. Het is vast niet het ei van Columbus maar hij beleeft er in ieder geval veel plezier aan.

Clash of Clans Nickname: Witlof
Stadhuis level: 8

Layout witlof - Clash of Clans

Wil je jouw lay-out ook terugvinden op deze site? Lees dan de pagina Layouts voor de spelregels en het emailadres waar je het naar toe kan sturen.

8 antwoorden op “Witlof”

  1. het is een beetje een slechte opstelling want alles is totaal onbeschemd en zoals je kunt zie hebben die muren bovenaan niet veel nut. als ik jou was dan zou ik een andere opstelling nemen want ik denk dat jij niet alle verdedigingen wint

  2. Zoals als in de tekst staat, dit dorp word makkelijk onderschat en dat betekent het einde voor vele aanvallers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.