Schild

Schild - Clash of ClansEen Schild is een tijdelijke bescherming tegen aanvallen van andere Clash of Clanners. Als je een Schild hebt, dan kan je niet aangevallen worden. Als je voor de eerste keer Clash of Clans speelt, dan krijg je automatisch een schild voor drie dagen. Je kan dan rustig met de basiselementen van Clash of Clans vertrouwd raken.

Hoe krijg je een Schild?
Er zijn twee manieren om een Schild te krijgen in Clash of Clans;
1. Automatisch als je slachtoffer bent van een succesvolle aanval
2. Een Schild kopen met edelstenen

Automatisch Schild
Als je slachtoffer wordt van een succesvolle aanval, dan krijg je een automatische schild. Een succesvolle aanval is of minimaal 40% schade, of het verliezen van je Stadhuis. In dat geval krijg je een Schild van 12 uur.

Is de aanval zo succesvol dat je voor meer dan 90% wordt weggevaagd, dan krijg je 4 uur extra schild en dus een Schild van 16 uur.

Een ander soort automatisch schild is als je online bent. Als je zelf aan het spelen bent, dan kan je niet worden aangevallen. Ga je offline, dan kom je direct weer in de pool van beschikbare spelers voor de andere Clash of Clanners.

Een Schild kopen met edelstenen
Je kan een Schild kopen met edelstenen. Er zijn drie verschillende schilden te koop:
Een schild van 1 dag kost 100 edelstenen
Een schild van 2 dagen kost 150 edelstenen
Een schild van 7 dagen kost 250 edelstenen
De afkoelperiode is het aantal dagen dat je moet wachten voordat je het Schild opnieuw mag kopen. Op deze manier wordt voorkomen dat spelers voor lange tijd een schild hebben en nooit aangevallen kunnen worden.

BELANGRIJK: Als je een Schild hebt en je wil een andere speler aanvallen, dan wordt je Schild opgeheven. Als je nog voor lange tijd een schild hebt, of je hebt je schild gekocht, denk dan dus goed na voordat je gaat aanvallen. Gelukkig kan je altijd nog in de Single Player modus spelen.

31 antwoorden op “Schild”

 1. Hee,

  Ik heb een vraag over het kopen van een schild of meerderen!
  Als je 1 week schild koopt en je koopt dan meteen nog 1 keer een schild
  Maar dan die van 2 dagen worden die dan bij elkaar op geteld??
  Dus heb je dan 9 dagen schild is dat waar??

  Alvast bedankt!
  Groet

  1. Er is een afkoelperiode nadat je een schild hebt gekocht.
   Dus als je een week schild koopt, dan moet je daarna 35 dagen wachten voordat je weer een nieuwe mag kopen. Bij een 2 dagen schild is de afkoelperiode 10 dagen.

   Het zou dus niet mogelijk moeten zijn om direct twee schilden te kopen.

 2. het klopt op zich allemaal maar en aanval is pas succescesvol bij het voor 50% te vernietigen, het stadhuis te vernietigen of alles te vernietigen

  1. als je dorp voor 40% vernietigd word of je stadhuis is kapot dan krijg je 12 uur schild, dat schild word verlengd naar 16 uur als 90% van je basis word vernietigd

 3. Een kleine aanvulling, als je boven de 3200 bekers zit dan is het weekschild niet meer te kiezen. Onder de 3200 bekers weer wel.
  Btw, je kan elkaar ook een goedkoop schild geven in ruil voor 1 beker wanneer je hoog level speelt. Meer hierover is te vinden via Google (ben te lui om het hele verhaal nog een keer te vertellen).

  Cheers,
  IAMGUNDOG
  Team NL Farm

 4. clash of clan holland kunnen jullie er ook bijzetten dat:
  1.je gewoon clanwars kan blijven doen zonder dat het invloed heeft op je schild of trofeeën
  2.als je dorp voor 40% vernietigd word of je stadhuis is kapot dan krijg je 12 uur schild, dat schild word verlengd naar 16 uur als 90% van je dorp word vernietigd

 5. #clash of clans holland
  jullie zetten bij de beschrijving:
  Clash of Clanners
  zulke personen noem je “clashers” 😛

 6. Ik ga sparen voor heler, dan een 1 week schild om mijn elixer te sparen zodat ik snel draak kan kopen, want je krijgt iest van 3 miljoen met 6 elixerpompen lvl11

  1. Beste Snoopy,

   Ik zou als ik jou was geen 250 edelstenen voor een week schild betalen, dit is best veel en in die tijd kun je zelf niet aanvallen…
   Het is handiger om te Farmen en van die edelstenen je Elixirpompen te boosten wanneer je een 12 uur schild hebt.

   Mvg, Yosnoopy

 7. Hallo,
  Als ik nu een week schild koop dan heb je daarna een afkoeltijd van 35 dagen.
  Die afkoeltijd geld die alleen voor het kopen van nieuwe schilden. Of wordt het automatische schild ook 35 dagen niet meer gegeven dus dat je dan non-stop geplundert wordt.

  Groeten Beasts

  1. De afkoelperiode is alleen voor het kopen van een nieuw schild.
   Als je wordt aangevallen en weggevaagd, dan krijg je gewoon je 12uur schild.

 8. Beste Chaka Nanlohy,

  De afkoelperiode is hoelang je geen nieuw schild kunt kopen.

  Mvg, Yosnoopy

 9. Ik ben leider van de Clan The Gladiator. Nu sta ik op 3324 cups.
  Hoe werkt het schild geven voor 1 beker???

 10. Ik weet niet zeker of dit is wat je bedoeld, maar ik doe een poging 😛

  In de Kampioenen divisie worden na verloop van tijd de targets die je aan kan vallen weinig waard, vaak 1 troffee. Wanneer je offline gaat en zo een target kan worden van iemand in de “clouds” kan het zo zijn dat je een aantal keer wordt geskipt.
  Waarom? Dit kan een mogelijkheid zijn: Je bent een target met 1 troffee, en bij verlies verliest de aanvaller bijv -30, veel zullen dit skippen. Uiteindelijk kan het zijn dat je wordt gevonden door iemand die lager dan jij zit, en zo veel troffs kan pakken, bijv 30 en bij verlies -10. Deze pakt jou waarschijnlijk zonder aarzellen.
  Wanneer je dit probeert tegen te gaan, wat aardig wat proberen, wordt het stadhuis buiten gezet. Zo is de kans groter dat je een target wordt met iemand die jou als +1 trof vind. Met het stadhuis aan de rand wordt je gepakt voor een easy trophy, en verdien je zo zonder veel te verliezen een 12u schild. (Je wordt dus niet geskipt tot iemand je vind als “big trophy offer”)

  DAAN
  ergerts united

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.