Ballon

Ballon - Clash of clansBallonnen zijn een soort gepromoveerde Muurbrekers. De Muurbrekers met hun grote bommen vallen nu aan vanuit een luchtballon. Ballonnen gaan als eerste af op verdedigingswerken, net zoals Reuzen, en laten hier hun bommen op vallen.

Ballonnen generen een (kleine) splash-schade, waardoor ze omliggende bouwwerken ook schade toebrengen. Als ze worden vernietigd ontploffen ze en brengen ze nog wat extra schade toe. Ballonnen zijn de langzaamste troepen in Clash of Clans. Ballonnen kunnen getraind worden in een kazerne level 6 en nemen 5 plekken in op een legerkamp.

Ballonnen & aanvallen
Veel Ballonnen inzetten bij een aanval zijn een goede strategie om verdedigingswerken uit te schakelen. Maar pas op voor luchtafweer en luchtmijnen en natuurlijk andere verdedigingswerken zoals Boogschutterstorens, Tovenaarstorens en verborgen Tesla’s. Ballonnen hebben een lage gezondheid en worden snel uit de lucht geschoten. Ook Boogschutters uit een Clankasteel maken snel korte metten met Ballonnen.

Als je genoeg elixir hebt, zet dan een Draak in de buurt van een luchtafweer voordat je Ballonnen inzet. De Draak wordt dan aangevallen door de luchtafweer en je Ballonnen kunnen vrij doorvliegen. En zet Reuzen in bij een Tovenaarstoren voor dezelfde reden.

Je kan de Ballonnen ook zelf op de luchtafweer afsturen, maar doe dit alleen als ze niet ver hoeven te vliegen. Anders zijn ze al uit de lucht geschoten voordat je er bent.

Ballonnen bewegen zeer langzaam, maar de schade die ze toebrengen is zeer goed. Een goede optie is om ze te versnellen met een Woedespreuk, dit is een zeer effectieve strategie, helemaal als verdedigingswerken dicht bij elkaar staan.

Sommige Clash of Clanner’s zijn vergeten om luchtafweer neer te zetten. Ballonnen zijn een geweldige manier om ze hiervoor af te straffen.

Ballonnen & verdedigen
De beste verdediging tegen een aanval met Ballonnen is luchtafweer! Zorg dat je ze allemaal neerzet en upgrade. En zet ze binnen je muren van je dorp zodat ze niet snel uit te schakelen zijn door bijv. Reuzen.

Ballonnen zijn handig om in het Clankasteel te hebben. Ze zijn fantastisch als je wordt aangevallen door grondtroepen zoals Barbaren, Reuzen en Gobelins want die beginnen niets tegen een Ballon. Natuurlijk komt dit weinig voor, maar ook tegen Boogschutters doen ze het niet slecht. Ze schakelen er veel uit en ze houden de aanvallers lekker op.

Hoeveel elixir kost het om een Ballon te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Ballon level 1: –
Ballon level 2: 150.000 elixir, 1 dag
Ballon level 3: 450.000 elixir, 2 dagen
Ballon level 4: 1.350.000 elixir, 3 dagen
Ballon level 5: 2.500.000 elixir, 5 dagen
Ballon level 6: 6.000.000 elixir, 10 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Ballon te trainen?
Ballon level 1: 2.000 elixir
Ballon level 2: 2.500 elixir
Ballon level 3: 3.000 elixir
Ballon level 4: 3.500 elixir
Ballon level 5: 4.000 elixir
Ballon level 6: 4.500 elixir

Welk level Stadhuis en level laboratorium heb je nodig voor de upgrade van de Ballon?
Ballon level 1: –
Ballon level 2: Level 4 Stadhuis, Level 2 Laboratorium
Ballon level 3: Level 6 Stadhuis, Level 4 Laboratorium
Ballon level 4: Level 7 Stadhuis, Level 5 Laboratorium
Ballon level 5: Level 8 Stadhuis, Level 6 Laboratorium
Ballon level 6: Level 9 Stadhuis, Level 7 Laboratorium

87 antwoorden op “Ballon”

  1. Ben mijn ballonnen aan het upgraden naar lvl 5 en ik gebruik altijd 18 ballonnen en de rest minions

 1. De ballon kan meer gebouwen in een klap vernietigen! Hij heeft als een van de enige area’s plast aanavllen

 2. Beste Twan12345678910,

  Ook de Tovenaar en Muurbreker hebben splash-schade.

  Mvg, Yosnoopy

 3. Ballonnen zijn pas van lvl6 de moeite waard. Gebruik er meestal 28, samen met 30 gunstelingen en 20 boogjes.

 4. ballonen zijn heel goed maar het duurt zoooooooooooo lang om ze te trainen (hetzelfde met tovenaars)

 5. Ik had ze upgegrade naar lvl 4, maar ondertussen ook labo nr 5 gedaan. Blijft me ballon nu gwn upgraden of is me 1.350.000 elixer nu naar de klote? Alvast bedankt.

  1. Beste Clasher123,

   Zoals ik in mijn vorige bericht al vertelde:
   Zodra je Laboratorium geupgrade is, gaat je upgrade automatisch verder.

   Mvg, Yosnoopy
   P.s je hoeft niet op 2 verschillende pagina’s precies dezelfde vraag te stellen, we reageren wel!

 6. Uitleg met een nietwaar voorbeeld: als er staat dat een ballon schade doet met 50 per seconde en hij heeft 8 seconden nodig om te gooien, dan is de schade per worp die hij doet: 50 x 8 = 400

 7. Laat ik het uitleggen:
  Een Ballon level 1 brengt 25 schade aan per seconde, per aanval is dat 100. Dat betekent dus dat de Ballon 1x in de 4 seconden aanvalt.

  Mvg, Yosnoopy

 8. Hahaha, dat is dus gewoon wat ik zeg, alleen dan simpeler uitgelegd

 9. Yosnoopy ik heb het zelf gezien een tovenaar lvl 6 moest een boogschutter toren 2 hits geven om uit te schakelen en een ballon 1

 10. Ik vind dat ballon veel te traag gaat en ik wil gene ballon trainen drm maar als ik heb upgrade gaat hij dan nog iets sneller of gewoon traag zo als lvl 1-2-3-4-5
  Mvg, efe

 11. Jo efe,

  De snelheid blijft helaas hetzelfde. Alleen de schade en levenspunten gaan omhoog.

  1. Beste Roedeloper,

   Dat kan! (Tenmiste als je een Laboratorium level 7 hebt, en 6 000 000 Elixir ;P).

   Mvg, Yosnoopy

  1. Beste joeyd,

   Hiervoor heb je het laboratorium nodig dat troepen onderzoekt.

 12. Ik ga nu mn ballon naar 6 doen, een echte aanrader!
  Een ballon van lvl.6 is bijna 2x zo goed als die van lvl.4…
  Let wel op dat je niet alleen met ballonnen aanvalt, anders heb je de kans dat je helemaal geen buit hebt. Neem dus altijd wat gunstelingen mee…

  1. Ballonnen vallen altijd eerst verdedigingswerken aan, dus neem inderdaad ook altijd wat troepen (bijv. Gunstelingen) mee om de Clankasteeltroepen, de Barbarenkoning en Boogschutterskoningin uit te schakelen.

 13. alleen het nadeel van ballonnen is dat als je geen woedespreuken gebruikt, dat ze dan zo goed als dood zijn omdat ze trager zijn dan een slaperige schildpad met tegenwind

 14. Ik ben nu stadhuis lvl 7 maar ik heb nu balloon lvl 4 maar die zijn zoveel beter dan balloon lvl 3 vinden jullie dat ook?

 15. Ballonen zijn vanaf lvl.4 pas echt goed, maar voor de kleinere spelers, (Th 5<) komen ze ook van pas, mijn ballonnen gaan nu naar lvl.6, (Grote zwarte ballon met doodshoofd) Dan zijn ze nog eens 2x zo goed als lvl.4 ballonen, dit is wel een dure upgrade, (Th9, Labo7 en 6mil elixer) Maar het is een goede verbetering voor een speler van dat niveau, zo kun je de grote duister bedragen stelen van de grotere spelers, en mooie sterren halen bij sterke spelers in de CW.

 16. Zelf gebruik ik niet echt ballonnen.
  Omdat ze duur zijn maar de strategie met gunstelingen is wel erg sterk (vind ik).
  Maar dat is echt ZO duuuuuur.
  Mvg,th

 17. Die is inderdaad sterk, ik kan je aanbevelen om:

  Ballonen 4+
  Gunsteling 3+

  te gebruiken

 18. Weet je wat goed samengaat als je in zilver 2 zit en je hebt teveel elixer? Drie draken, drie woedespreuken en voor de rest alleen maar ballonnen. Dan draai je echt verlies…

 19. Ik vind balkon beter dan tovenaar want als ze allebij lvl 6 zijn en een ballon lvl uit een clankasteel die tovenaar lvl 6 aanval dan wint de ballon en hij brengt 163 schade per seconde aan en tovenaar lvl 180 ddusver verschil word kleiner

 20. Ik gebruik eigenlijk nooit ballonnen, maar ze zijn nu in de upgrade naar lvl5 hahahaha

 21. Maar de Tovenaar wint denk ik, hij richt volgens mij meer schade aan en schiet eerder en sneller als Ballon.

 22. ballonen hebben geweldige schade,en in de statistieken van ballon level 5 en lvl 6 is een grote sprong.
  ziehier de schade per aanval van de ballon:
  lvl 1:100
  lvl 2:128
  lvl 3:192
  lvl 4:288
  lvl 5:432
  lvl 6:648

 23. Maar ik vind Ballonnen wel goed, in vergelijking vind ik Ballonnen lv6 beter dan Draak 4! Ik heb dat in dit filmpje gezien; coc MAX TROOPS VS MIN BASES!

 24. Tovenaar is zwakker dan ballon als hij kan noet winnen want als de ballon valt is de tovenaar dood en hoeveel levenspunten heeft lvl 6

 25. Ballon level 6 is niks tegen Tovenaar level 6.

  Tovenaar level 6 heeft 270 schade per schot, en Ballon heeft 545 levens ofzo. Dus Tovenaar heeft maar 2 of 3 keer te schieten, en Ballon is dood. Ballon komt uit clankasteel en wilt Tovenaar aanvallen. Tovenaar schiet op Ballon. Tovenaar schiet nog is. Ballon is al dood of bijna en komt (als hij dan nog leeft) aan bij Tovenaar. Omdat de Ballon altijd wacht voordat hij aanvalt, heeft Tovenaar al geschoten. Bammmmm Ballon dood Tovenaar wint.

 26. Ballon heeft 625 schade per schot, dus kan hij in 1 enkel schot de Tovenaard doden. Maar de Tovenaar heeft 270 schade per schot en heeft 3 schoten nodig voor een Ballon. Maar de Tovenaar schiet en is veel sneller. En voor die tijd dat de Ballon aan gekomen is, is hij al dood.Dus de voorkeur van mij en heel veel andere gaat naar: The Wizard!!! En als je kijkt op Wikipedia ” Balloon vs Wizard; dan staat er bij reacties: “Wizard is better” de Tovenaar is gewoon beter. En er staat: “Balloons are to weak.” Wat Ballonnen zijn te zwak betekent.

  1. dit klopt wel niet waneer de ballon boven de tovenaar hangt (tijdens een gevecht tussen de 2).
   een ballon schiet om de 4 seconden,tovenaar om de 1,5 sec.
   3×1,5=4,5 seconden nodig
   dus dan wint ballon!

 27. Je hebt dus niet gelijk. Wanneer de Ballon uit het clankasteel komt, vliegt de Ballon traag op de Tovenaar af. De Tovenaar schiet zo wie zo op de Ballon, en hij schiet dan 2x. Als de Ballon boven de Tovenaar hangt, schiet de Tovenaar al! Tovenaar wint!

  1. nee dat is niet waar,tovenaar moet wel 3 keer schieten om ballon te doden!

 28. Nee tovenaar heeft 180 schade en ten 2e tovenaar valt ballon niet meteen aan pas als de ballon hem een hit heeft gegeven

 29. Tovenaar valt Ballon aan als hij klaar is met een gebouw en Ballon te dicht in beurt is. En Tovenaar heeft 270 schade per schot.

 30. Ja, maar dat is geen 1 vs 1 gevecht! Dan moet hij eerst een buiten gezet gebouw slopen voordat hij tegen de Ballon gaat. Dan is het bijv. Tovenaar VS Army camp VS Balloon
  Dus als je een Ballon uit het Clankasteel lokt en Tovenaar erop af gaat, schiet de Tovenaar al, want de Ballon is in zijn activeringsradius* en Tovenaar niet in die van de Ballon! Dan moet de Tov nog 1 of 2 keer schieten. Tovenaar is gewoon beter

 31. O ja 2sz, ik bedoelde dat de Tov eerst 2x schiet en als de Ballon er boven hangt, schiet hij nog is.

 32. Er stond trouwens een * bij het woord “Activeringsradius” wat dicht genoeg in de beurt is om te schieten betekent.

 33. Ik niet. De lucht verdediging is sterker dan de grond. Tovenaars vindt ik gewoon beter.

 34. Ballonen zijn beter ze kosten ook meer om te trainen en tovenaar doet 180 per schat duh waar heb je eigenlijk 270 vandaan ? Hij moet ballon 4 hits geven en zelfs als die te dichtbij is valt die ballon niet aan

 35. Tovenaar doet 270 schade per schot. Ik weet niet hoe jij op 180 komt, maar dat is schade PER SECONDE. Op Wiki staat 270 schade per schot. En Tovenaar is gwn beter.

 36. Wel sem van de clan drukte op I do en en stond 180 ballon is beter daarom kosten ze ook meer om te trainen

 37. Maar Tovenaars zijn gewoon beter, ze zijn sneller, schieten over muren enz. De kampioenen gebruiken alleen Ballon omdat hij met de nieuwe troep de Lavahond te combineren is. Als ze niet die strategie gebruiken zitten er zo wie zo Tovenaars in de legerkampen. Bovendien train ik(als ik niet aan het farmen ben) Tovenaars. Tovenaars schieten niet in Γ©en enkele keer iets stuk, maar dat doen ze in een paar keer(is maar goed dat Tovs zo snel schieten, he) en de Ballon schiet ook niet zomaar een gebouw in flarden.(een bouwkeet of een slap level 1 gebouw mis.)
  MAAR als de Ballon eenmaal geschoten heeft, moet hij er weer jaren over doen om te schieten. En ondertussen is hij dan al stuk geschoten. De Ballon en de Tovenaar hebben hier hun twee irritandste verdedigingen:
  Tovenaar:
  Kanon
  Reuzebom
  Ballon:
  Luchtafweer
  Luchtbom
  Je hebt zo wie zo maar twee Tovenaars nodig om een kanon te slopen.
  Als je geluk hebt ontsnappen de Tovenaars(als je er 5 hebt ontsnappen er soms 2)
  Voor de luchtafweer heb je wel meer dan twee Ballonnen nodig.
  En aan de luchtbom kunnen de Ballonnen ook niet ontsnappen omdat de luchtbom ze volgt. Maar jij denkt zeker “Daar gaan ze niet in 1 keer dood van en de Tovenaars van de reuzenbom wel” nou, waarom zou de reuzebom dan 12500 Goud kosten en de luchtbom 2000? Van een enkele reuzenbom kan je 6 luchtbommen kopen. Dus de luchtverdediging is zwaarder dan de grond. En bovendien heb ik wel is met zoveel als ik maar kan opslaan aangevallen, bijvoorbeeld 36 Ballonnen of 45 Tovenaars. Nou, de Tovenaars hadden meer succes.
  Tovenaar is gwn beter!!

  1. Het ligt er helemal aan waarvoor je ze gebruikt. Bij ballonnen zijn bijna alleen maar de luchtafweren van belang die veel schade doen. Omdat veel mensen die pas laat upgraden kunnen die erg handig zijn. Tovenaren doen erg veel schade, maar zijn erg snel dood. Daarom moet je tovenaren in combinatie met andere troepen inzetten (bijvoorbeeld reus of golem). Ballonnen redden het echter ook niet in zijn eentje, daarom is het handig om achter de ballonnen draken of gunstelingen te zetten. Ook worden ballonnen pas sterk vanaf level 5.
   Een paar manieren hoe je tovenaren kan gebruiken:
   – Zet eerst een aantal reuzen (of golem) in en daarachter tovenaren.
   – Zet tovenaren in je clankasteel, door de splashdamage kunnen ze een hele horde boogschutters/barbaren in 1 keer doden.
   Een paar manieren hoe je ballonnen kan gebruiken:
   – Als je een laag level stadhuis hebt (2,3,4) kan je een dorp uitzoeken die nog geen luchtafweren heeft, of waar de luchtafweren aan de buitenkant van het dorp staan. Zo heeft het dorp weinig tot geen verdediging tegen de ballonnen en kan je makkelijk het dorp platleggen.
   – Zet een stuk of 30 ballonnen in een lijn uit, de ballonnen moeten de verdedigingswerken stukmaken. Zet achter de ballonnen gunstelingen die de rest van de gebouwen moeten slopen. Dit is en effectieve manier om een stad helemaal plat te leggen en 3 sterren te halen. Het is alleen wel slim om deze tactiek pas toe te passen als je ballonnen level 5/6 zijn en je gunstelingen level 3 of hoger.

 38. P.S. met dat ontsnappen bedoel ik ontsnappen aan de reuzenbom he.

 39. Nou, heel veel mensen zeggen dat de Tovenaar weinig levens heeft, maar toch heeft hij er in level 4 meer dan Barbaar level 4. Ik vind Tovs gwn beter.

 40. Ik heb een vraag : van welk level kun je ballon als hoofd troepen gebruiken kan dat al val level 3 ? Gelieve te antwoorden

 41. Er wordt gezegd dat ballon pas sterk wordt vanaf level 5, maar dat zijn meningen. Het is wel mogelijk om lagere level ballonnen in te zetten (gezien via YouTube), er moet dan erg zorgvuldig gezocht worden. (Voor baloonion bijv. Is woede spreuk erg handig)

  1. ik heb ballon lvl 4,maar ik vind dat bij elk level (behalve level 1 naar 2) er een grote overgang is in schade.
   ballon lvl 5 is heel sterk,maar level 6 is zelfs nog veel sterker.

 42. Het is inderdaad een kwestie van even zoeken op het lagere niveau met ballonnen, hoge ballonnen kunnen zo ieder dorp platgooien (Antans, Gedeeltelijk) maar… als je er een gevonden hebt, ben je binnen! πŸ˜‰

 43. Conclusie: iedereen heeft een andere mening over ballonnen en tovenaars. Mijn voorkeur gaat trouwens uit naar wizz, die bijna naar 6 gaat, terwijl de ballon nog lv 4 is

 44. Ik gebruik nooit balonnen ze zijn ook lvl2 en ik ben lvl 76 maaar toen eem vriwnd ze an mij doneerde vond ik ze eeg handig dus nu ben ik se aan het uppen ps. Join mn clan LiquidFeederS

Reacties zijn gesloten.