Draak

Draak - Clash of clansDe Draak is een geduchte vliegende eenheid en valt zowel grondeenheden als luchteenheden aan. De vuurspugende Draak heeft een hoge gezondheid en brengt veel schade toe aan bouwwerken. Draken kunnen getraind worden in een kazerne level 9 en Draken nemen 20 plekken in op een legerkamp.

Draken & aanvallen
Draken worden over het algemeen ingezet samen met een grote groep Reuzen. De Reuzen worden ingezet om luchtafweer en andere verdedigingswerken die luchttroepen aanvallen uit te schakelen. Draken zijn vooral gevoelig voor luchtafweer omdat deze veel schade toebrengen.

Een andere strategie is Draken icm Ballonnen. Zet eerst de Draken in op de luchtafweer, vanwege de hoge gezondheid kunnen de Draken wel een aantal hits verdragen. En zet daarna de grote groep Ballonnen in om het karwei af te maken.

Door de hoge trainingskosten worden Draken meestal gebruikt om trofeeën te vergaren en niet om grote hoeveelheden elixir en goud te stelen.

Draken & verdedigen
Draken zijn één van de meest krachtige troepen in Clash of Clans en je ertegen verdedigen is een lastig karwei. De beste verdediging is de luchtafweer. Plaats deze in het midden van je dorp zodat Reuzen of andere eenheden deze niet eerst uitschakelen om daarna de Draken in te zetten.

Een andere goede verdediging is het plaatsen van luchtbommen en luchtmijnzoekers. Vooral de (dure) luchtmijnzoekers brengen een enorme schade toe.

Draken zijn geweldige troepen voor in het Clankasteel. Ze schakelen snel grote groepen Barbaren, Gobelins en Reuzen uit omdat deze troepen de Draak niet kunnen aanvallen en de Draak een splash schade heeft. De Draak is wel kwetsbaar voor een (grote) groep Boogschutters of Tovenaars.

Hoeveel elixir kost het om een Draak te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Draak level 1: –
Draak level 2: 2.000.000 elixir, 7 dagen
Draak level 3: 3.000.000 elixir, 10 dagen
Draak level 4: 7.000.000 elixir, 14 dagen
Draak level 5: 8.000.000 elixir, 14 dagen

Hoeveelheid elixir om een Draak te trainen?
Draak level 1: 25.000 elixir
Draak level 2: 29.000 elixir
Draak level 3: 33.000 elixir
Draak level 4: 37.000 elixir
Draak level 5: 41.000 elixir

Welk level Stadhuis en level laboratorium heb je nodig voor de upgrade van de Draak?
Draak level 1: –
Draak level 2: Level 7 Stadhuis, Level 5 Laboratorium
Draak level 3: Level 8 Stadhuis, Level 6 Laboratorium
Draak level 4: Level 9 Stadhuis, Level 7 Laboratorium
Draak level 5: Level 10 Stadhuis, Level 8 Laboratorium

140 antwoorden op “Draak”

 1. Mijn draak gaat nu naar level 3 en ik kan 205 trainen weet iemand wat ik kan doen met draken van level 3???

 2. Hetzelfde als met level 2 draken?
  Gewoon hetzelfde gebruiken as je nu al doet, ze zijn alleen iets sterker. En duurder…

 3. Beste Ruben ,draken van level 3zijn +8 sterker dan draak level 2 groeten peileiland

 4. Hey, verschillende informatie in dit stuk is fout, Draken hebben namelijke geen ‘splash’schade. Kijk op dutchcandys.jouwweb.nl

  1. Draken hebben een kleine splash-schade als ze troepen aanvallen.

 5. Kan je je draak upgraden naar level 3 als je stadhuis level 8 hebt?

 6. Beste Dries77,

  Ja, je kunt je Draak naar level 3 upgraden met een Laboratorium level 6.
  Laboratorium level 6 is mogelijk met een level 8 Stadhuis.
  Draak naar level 3 kost 6 000 000 Elixir, Draak naar level 4 kost 8 000 000 Elixir en vereist Laboratorium level 8. (Met Stadhuis level 10)

  Mvg, Yosnoopy

 7. Omdat ze een van de sterkste zijn. Ze kunnen heel ver.ze hebben veel schade. En zijn heel lang in leven.

 8. Draken zijn naast de Gowiwi mijn favo troepen voor rond de 3200 bekers. Nadeel van draken is soms wel dat ze lastig zijn te ‘sturen’.
  Je kan ervoor kiezen om drie bliksemspreuken te gebruiken om 1 luchtafweer uit te schakelen óf, wat ik meestal doe, 3 woede te gebruiken samen met twee vriesspreuken.
  Met tien draken (samen met 10 minions en 20 boog) haal ik hier gegarandeerd 1 ster, met mazzel twee. De Draak in mijn clankasteel hou ik meestal achter de hand als ik 49% dreig te halen.

  Cheers,
  IAMGUNDOG
  TEAM NL Farm

 9. Beste Justin,

  Een Draak level 1 heeft 1900 levenspunten.

  Mvg, Yosnoopy

 10. Ik kan sinds kort draak dus heb een nieuwe verdeling van leger nodig want deze doet het erg goed. Wat is jullie idee? Ik kan 175 troepen opslaan.

 11. Sorry ben net begonnen met upgraden van kamp dus kan over ca 24 uur 180 opslaan

 12. het is wel vet van de draak dat hij op elk level een andere kleur heeft

 13. Ik ben in upgrade kazerne lvl 9 ben echt blij met draak maar een kleiner nadeel is dat het zo duur is om te trainen wie kan een paar tips geven over draak

 14. de draak is een geweldig wapen om in de frontlinies te zetten, hij is perfect combineerbaar met de reus-heler strategie, eerst schakel je de luchtafweer uit met de reuzen, vervolgens zet je je heler in en dan laat je de draak de overige bebouwing opruimen.
  een nadeel van de reus-heler strategie is dat de reuzen veel tijd nodig hebben om het hele dorp te vernietigen, de draak kan daar prima bij helpen

 15. Beste COC-spelers

  Ik zit met een vraag, en ik dacht misschien kunnen jullie me helpen.

  Ik heb momenteel stadhuis level 8. En helaas pas 1250 trofeeen.
  En het lukt me eigenlijk niet om een. fatsoendelijk aantal aan grondstoffen binnen te halen.

  Eerst viel ik altijd aan met 20 reuzen/30 goblins/30 boog/ 3 muurbrekers en 1 heler (
  hiermee won ik bijna nooit ( alle troepen zijn level 4 behlve de heler die is level 2)

  Nu heb ik sinds 2 dagen de draak en een duistere kazerne
  Nu maak ik elke aanval 5 draken en 40 gunstelingen. Dit werkt goed voor mij maar wat het probleem nu is is dat mijn aanval 125.000 elixer kosy. Dus geen enkele aanval heeft profeit.

  Nu is mijn vraag wat gebruiken jullie en waarvoor

  1. Iedereen heeft zijn eigen favoriete aanvalsstrategie en deze moet je proberen te optimaliseren.
   Ik zou in jouw geval een paar kleine aanpassingen maken, bijv. door max 3 draken te gebruiken. Twee draken minder zorgt ervoor dat je aanval sneller winst oplevert.
   Als je de 40 vrijgekomen plekken opvult met 30 boogschutters en 10 barbaren, dan heb je ook direct troepen om de Barbarenkoning, Boogschutterskoningin en de mannetjes uit het clankasteel te lokken en af te maken.

   In die andere combi kan je ook eens minder reuzen proberen, een stuk of 12, en meer muurbrekers, een stuk of 8. Goblins max. 20 stuks en de rest opvullen met Barbaren. En dan kijken of je de aanval wel wint.

  2. Beste Vincent

   Als ik veel geld wil stelen val ik vaak aan met;
   48 gobelins, 48 barbaren, 4 muurbrekers en de rest boogschutters (voor mij 96 dus)
   Ik steel dan het geld dat in de mijnen en pomen zit. Bij mij werk het erg goed.

   Om bekers te halen probeer ik vaak met boogschutters een stadhuis aan de zijkant van een dorp te slopen of ik sloop met boogschutters de gebouwen om het dorp heen. Dan heb je vaak al 50%.

   Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

 16. gewoon blijven proberen en experimenteren. niet te vlug opgeven!
  ik had ook maanden nodig om mijn ideale strategie te vinden. die was eerst de reus-heler strategie. die duurt alleen wel lang om te trainen en was vrij duur voor mij als farmer.
  nu gebruik ik een leger van 90 gobelins, 55 boogschutters, 5 muurbrekers en 5 reuzen. werkt prima maar heeft niet veel kans om goede basissen te penertreren

 17. ik val meestal aan met 8 draken en 5 boogschutters en daarmee hoef ik clan kasteel niet te lokken want ik zet gewoon al die draken in en dan maken z het clan kasteel wel af laatst had ik dat er een draak lvl 3 uit het clan kasteel kwam maar ik won toch met 87 procent misschien helpt dit je wat maar het kost wel veel dus je moet wel goed kijken of je veel buit kan winnen

 18. Ik heb 2 favoriete aanvalsstrategieën:

  1: 220 Boogschutters en 4 Bliksemspreuken.
  2: 36 Varkensruiters, 5 Tovenaars, 20 Boogschutters en 4 Helersspreuken.

 19. zoekt er nog iemand een gezellige maar niet een hele goeie clan kom dan bij vv marrum e1 veel plezier verder en ik ben de leider

 20. heeft er ook iemand tips voor mijn aanval strategie ik train geen gunsterlingen draken en varkensruiters want heb min elixer en ik spaar duister mijn heler is lvl 1 reus lvl 3 boog lvl 4 barbaar lvl 2 goblins lvl 2 ballon lvl 2 tovenaar lvl 3 en muurbreker lvl 2 en ik kan er 165 in tussen die troepen hiervoor kun je opnoemen

 21. ik zou zeker je troepen upgraden
  voor de rest maar een beetje experimenteren met je (test)legers. dat kan in de gobelincampagnes maar ook in clanwars of gewoon aanvallen.

 22. Ik zal beter testen of in de clankasteel troepen zitten
  Dan moet je paar boogjes zetten voor de clankasteel troepen en dan normaal aanvallen en ook voor een gat uitkijken er kunnen vervallen reuzenbommen verborgen tesla ofzo zitten daarom moet je dat ook ff testen!

 23. Op welke manier kun je het beste je draken sturen en hoe krijg je deze in je clankasteel?

  groetjes, Brammewiets

 24. Beste Brammewiets,

  Draken zijn over het algemeen moeilijk te sturen, omdat ze naar het dichtsbijzijnde gebouw toevliegen.
  Om een Draak te kunnen ontvangen heb je een Clankasteel level 3 nodig. (20 vrije plekken).

  Mvg, Yosnoopy

 25. Yoo,
  Voor een ster te halen ga ik meestal met 20 level 3 reuzen, 15 level 5 varkens, een draakje en wat boogjes om de Barbarenkoning eerst weg te lokken. Helemaal op het einde een paar goblinnetjes natuurlijk.

  1. Gewoon gaan gebruiken en kijken of je de draak handig vindt in de aanval. Gebruik je liever andere troepen? Dan de draak gewoon niet gebruiken.

 26. Ik wil elixer sparen om mijn draken naar het hoogste lvl te upgraden heeft iemand tips om dat elixer bij elkaar te krijgen?

 27. Beste NL Hunter,

  Soms is farmen niet slim. N
  Maar je moet JUIST HOGER.
  De betere spelers hebben veel meer buit dan wat ik noem “kippies’.

 28. Ik heb de draak nog nooit gebruikt…

  Kost me iets te veel en wil je er elixer voor terugwinnen, zou je echt een dikke vette buit moeten pakken, anders is het alleen maar verlies !!

  Maar sterk zijn ze wel !!

  Gr.
  Chaka

 29. Draken zijn handig om als de meeste verdedigingwerken zijn uitgeschakeld in te zetten. Ze vernietigen snel veel gebouwen

 30. Ik heb draken lvl 1 getraind en ze zijn aan het upgraden naar lvl 2 als ze lvl 2 zijn worden de draken lvl 1 in je kamp dan automatisch lvl 2

 31. Ik gebruik draak alleen bij cw om dorpen plat te gooien ( met wat heelspreukjes ) ivm de hoge kosten van haar

 32. Werken genezingspreuken in combinatie met draken. Ik heb het idee dat het niets uithaalt.

 33. Eigenlijk kan ik je niet zo goed helpen ben maar lvl 27 maar ik zie goede spelers 1 helingspreuk gebruiken en de rest woede

 34. Kend iemand een edelstenen hack ik zal jullie een hind geven ik zie in een goede clan maar ik heb bijna draak en heb voor de rest maar barbaar Boogschutter en gobelin dus voor dat je gaat upgrade zit dat al uw kazernes het zelfde level zijn ongeveer

 35. Er bestaat geen HACK voor clash of clans, geloof niet in die internet onzin qua hacks, bij download krijg je vaak een virus

 36. En idd, draak met heelspreuk heb ik veranderd wegens het slechte werken doordat ik hoger ging aanvallen. Nu gebruik ik of 3x bliksem om een air Def te mollen of 3x woede

 37. Je hebt helemaal gelijk! Er bestaan idd GEEN hacks voor coc. Ik weet 1 hack, maar dat kan niet meer omdat coc het spel zo hack vrij heeft gemaakt, dat er geen hacks zijn. En spreuken moet je goed gebruiken hier heb je een tip; voor draken 1 helerspreuk en 2 woedespreuken. Bliksemspreuken gebruik ik massaal om duister te stelen. Mijn record is 1995.

 38. Beste erik,

  Ik weet en snap best dat je enthousjast over het spel bent, maar deze site is eerder om te overleggen, vragen te stellen en tips te geven. Want mensen gaan speciaal voor JOU naar deze bladzijde en denken mischien; ik kan hen helpen! Helaas heb ik nog een beetje batterij over of laat de pagina traag. En dan zien ze: DRAAK IS ECHT NICE
  Mischien kan je dat op de chat delen met je vrienden ofzo?

  1. nee misschien is het toch nuttig dat hij het zegt,als zwakke mensen willen weten of draak goed is…

 39. Ik heb een fijne aanvalsstrategie, ik noem het: Jumping Armor
  Strategie is: varkensruirers(ik gebruik er vaak 15) 5 reuzen, 2 à 3 barbaren, 2 pekka’s, 1 heler en voor de rest wizzies + 2 woedespreuken en 1 helerspreuk en barbarenkoning(archerqueen?) en clankasteel troepen. Zet eerst 1 barbaar neer bij het clan kasteel en verdachte plekken waar vallen zitten. Lok de clankasteel troepen en skeletvaltroepen met de barbaren egb sloop ze met een tovenaar of 2-3.(of je clankasteel troepen) zet daarna de reuzen ter afleiding in en daarna de varkens die hun ding kunnen doen en gooi er 1 woedespreuk bij. Drop direct ernaa je pekkas en als de luchtafweer gesloopt is je heler en dan de rest + spreuken. Ik weet het, het is een super dure royale strategie, maar het is voor cuprunning. Hiermee haal je makkelijk een sh lvl 9 base met muren lvl 6-7 neer met 2-3 sterren!
  Mvg, DANGER

  1. ooit gehoord van GoWiPe? een van CoC’s beste aanvalsstrategieën met (op sh lvl 8) 2 golems, 2 pekka’s, 20 tovenaars, 5 muurbrekers en 3 woedespreuken.

   gewoon je 2 golems droppen en je muurbrekers er direct achteraan.
   daarachter plaats je een muur van tovenaars. als de tovenaars alle buitenste gebouwen hebben vernietigd en naar binnen gaan, drop je je Clankasteeltroepen. als er een barbaar in zit, kijk waar die naartoe gaat. als tie naar de buitenkant gaat, wacht dan nog even met de rest. loopt ie naar binnen, dan drop je je barbarenkoning. als die ook goed gaat drop je je 2 pekka’s.

   voor de rest woedespreuken neergooien op de plekken waar veel troepen zitten en voorderest gewoon toekijken.

 40. Nou, zwakke spelers hoeven de draak alleen maar te ZIEN

  Bovendien zitten ook zwakke spelers in een clan en zien ze draken aanvallen/verdedigen.

 41. ik train niet,ik vertrouw op mijn elixir pompen.
  ik heb niet veel trofeeën dus mijn tegenstanders zijn zwak en kunnen bijna niks stelen.

 42. Dat heet farmen. ik weet hoe je sneller aan goud en elixer komt. val gewoon de goblins aanvallen ik ben bij pekkas speelhuis en ik heb daar van de 700k goud al 600k gestolen. en van elixer ook.
  DANGER

 43. yes,eindelijk,ik heb net mijn kazerne geüpgrade naar lvl 9.
  nog 4 dagen wachten en…

 44. ik heb nu 3 draken level 1 in mijn legerkamp,maar voor ik ga aanvallen zou ik graag wat tips hebben.
  ik heb 450 trofeeën omdat ik expres gezakt ben,maar doordat ik regelmatig word aangevallen door sterke spelers doe ik aan wraak.meestal tegen spelers met stadhuis level 8.
  graag wat tips voor een goede aanval met een paar draken.

 45. Als ik jou was zou ik ze versprijden, stel als je ze allemaal in een keer inzet, en er komen Tovenaars met een hoog level uit het Clankasteel dan gaan de Tovenaars dood, maar je Draken gaan of dood of ze lopen hoge schade op. Dat had iemand uit mijn clan, viel een slecht iemand aan en Tovenaars level 5 uit het Clankasteel. Nou de Draken gingen niet dood, maar ze hadden een klein rood strookje levens…

 46. ja ik heb nu al aangevallen met veel succes en veel buit,ik heb gisteren in totaal minstens 12 draken getraind.
  ik ben ook 3 levels verder geraakt op de campagne-kaart.

 47. ja he,alleen jammer van die trainingskosten en tijd om te trainen,maar ze zijn wel geweldig (zelfs beter dan ik dacht).

 48. draken zijn echt geweldig,maar het enige nadeel is dat ze moeilijk te besturen zijn.
  hiermee bedoel ik dat het bijna niet te voorspellen is op welk gebouw ze afgaan.

 49. Ik lees een comment over het vergaren van goud en elixer en dat de kosten hoger zijn dan de inkomsten.

  Ik viel ook altijd met twintig reuzen aan en de rest boogjes en goblins. Maar er komt een punt dat je het hier niet meer mee red.
  Mijn tactiek is om juist minder uit te geven aan troepen, in plaats van steeds meer.
  Ik val aan met 12 reuzen, de rest verdeel ik in barbaren, boogjes en goblins.
  Goed kijken of mijnen en pompen vol zitten en de twaalf reuzen inzetten. Dan alle mijnen en pompen aanvallen met eerst de barbaren, dan de boogjes en als laatste de goblins.
  De kosten zijn ronde de 30.000 goud per aanval en meestal pak ik er 100.000 goud en 100.000 elixer mee.

  Succes ermee

 50. Ik wil weten hoe je het best een goede clan kunt starten mijn vlan heet nu de toekomst en ik ben lvl 64
  Ik wil minimaal lvl 60 leden weet je ewn goede tip zeg het dan aub

 51. Hoe zorg je dat je het snelst de draak kan ontgrendelen in de kazerne

 52. wat zou ik doen,draak naar lvl 2,want ik gebruik ze regelmatig?
  of duister elixir boor naar lvl 3,want ik spaar duister elixir

 53. ik weet het niet,en trouwens nu val ik toch niet aan,niemand kan me overwinnen,dus wacht ik gewoon op duister elixir.
  en draak ga ik later waarschijnlijk gebruiken,zodra ik weer hybrid ben.

 54. Dit is het soort base waarbij je gaat voor defs, als een trophybase bedoeling, maar daarbij ook je loot beschermt, zoals farmers doen. Een voorbeeld van een hybrid base is de base vam onze ergert.

  Mvg: DAAN (ergerts united)

 55. Beste Daan waarom gaat de eis van je clan zo snel omhoog eerst 70+ en nu 75 je clan leek me heel leuk

 56. Voor de CW gebruik ik 10 draken lvl3 en 2 woede en 1 genezingspreuk.
  Het dorp is altijd vierkant.
  Als je een eerst de BBK in het midden plaatst en dan een draak links en rechts van het dorp plaatst en de rest in het midden, dan gaan de draken vanuit het midden direct richting het midden van het dorp met een woedespreuk.
  Die van de zijkant pakken alles van de zijkant. Zo heb je 96% kans op 3 sterren.
  Als je ze allemaal in het op een plaatst dropt gaan ze zich verspreiden naar de zijkanten. En dan verlies je geheidt.
  Als je bij de strategie ook nog

 57. alle draken nemen 20 huisvesting plaatsen in, eender welk level.
  de kostprijs verandert wel: level 1 25k, level2 30k, level3 36k, level 42k elexir.
  De tijd om draak te trainen is 30 minuten

 58. Draak level 1 is beter, varkens beter gebruiken vanaf level 4, soms lvl 3

  1. Beste 2sz,

   Draak level 3 klinkt goed.
   Maar als je vaker met P.E.K.K.A aanvalt, zou ik die upgraden.

   Mvg, Yosnoopy

  1. vol draken inderdaad en je spreuken meenemen
   SH7 => 2 LuchtAfweer = 3 bliksems op moeilijkste LA
   SH8 => 3 LA = 3 bliksems op moeilijkste of als LA’s gecentreerd zijn met woedespreuken

   Draken beetje verspreiden over een flank, buitenste draakjes eerst. Bij inzetten op 1 punt bestaat risico dat ze zich langs buitenkant van dorp verspreiden en niet naar midden (Stadhuis) gaan

 59. Ik vind draak sterker dan pekka want draak kan pekka dood maken en pekka niet

  🙂

  1. mja, rekening houdende met volgende:
   SH8
   verdediging maxed

   grondverdediging tegen pekka = kannonnen(4) en mortieren(4) en dubbele schade teslas(3) => 525 schade per seconde
   luchtverdeding tegen draken = LA(4) 920 schade per seconde

   natuurlijk moet je met meer rekening houden =>
   11 verdedigingswerken extra in totaal extra tegen pekka waarbij er maar 4 extra zijn tegen draken en dus makkelijker uit te schakelen.

   DUS:
   Heb je meer kans om 3 sterren te halen met draken dan met een combi met pekkas. Zeker ja tot SH8 en LA5, met LA6 wordt het al moeilijker. Het is meestal dit als trigger om over te schakelen naar GOWIPE (best wel met pekkas2-3 en Golem2)

 60. Ik heb draak en balon lv is dit goed om 10 boogschutter 2 draken en 30 ballonnen te trainen ik heb dit gehoord maar wou het nog eens controleren

  1. Eerst draak. Op sh7 kan je elk dorp op 3 sterren zetten met draken.

 61. Hey, ik heb sth lvl8 ik zit in een clan die M.S-10 intresse?

  Hier even M ijn vraag : kun je heler upgrade naar lvl 4 alsmje stth lvl 8 hebt?

  Bedankt voor de moeite!!

 62. Ik heb een vraag tot welk lvl kan je barbaren koning bij stadhuis lvl 8

 63. Een strategie vinden is wel moeilijk maar ik heb een strategie voor mensen met 160 ruimte en tov hier komt ie 26 boog 13 reus 6 muurbrekers 1 ballon 13 tov en 2 woedespreuk en 1 genezing zo als je weinig elixer hebt kan je een paar spreuken weglaten mvg mik

 64. Srry nog 1 ding mist in duister kazerne 3 gunst als je dat niet hebt maakt niet uit is eigenlijk alleen maar ruimte opvullen ik zou meer boogjes doen eigenlijk

 65. Ik heb nu 180 ruimte en ik heb draak en varken en woedespreuk iemand goede strategie????

  1. Beste Mik,

   Ik heb als tip, gebruik niet ‘te’veel verschillende troepen.
   Ik val bijna altijd aan met Barch (Barbarians en Archers, oftewel Barbaren en Boogschutters).
   Prima troepen voor redelijk wat buit.

   Mvg, Yosnoopy

   1. dat doe ik ook,ik wissel af met deze 2 strategieën:
    Barch (100 barbaren en 100 boogschutters)
    Arch (200 boogschutters)

    ik heb stadhuis lvl 8 dus mijn barbaren en boogschutters zijn lvl 5.

 66. inderdaad, rooftocht voor buit met barbaar en boogjes (goedkoop en snel klaar) en proberen tegenstander te vinden waarbij pompen en mijnen vol zijn en aan buitenkant van dorp staan. (meestal zijn dit inactieve spelers zonder schildje) (slimmerds gaan nu zeggen dat niemand een schildje heeft in begin van cyclus)

 67. (Tip)ik val in cw altijd aan met 10 draken en 3 bliksemspreuken in jou geval dus 9 draken en voor een normale aanv gebruik ik babaren boogschutters en reuzen de reuzen leiden de verdedigingswerken af en vooral dorpen met volle pompen (tip)

 68. Ik ben bezig met mijn kazerne aan het upgrade naar draak maar weet niet hoe ik hem moet gebruiken zou iemand mij tips willin geven

 69. Beste Mats
  draken kun je beste gebruiken voor
  1.voor donatie in clankasteel
  2.voor trofeenen binnen te halen
  3.voor clanwar en clanwar kastelen

 70. hoi ik heb gehoord dat draken lvl5 meer op stadhuis zijn gericht is dat waar?

 71. hoi, een tip gebruik bij barch ook goblins die pakken de buit veel sneller ik noem het gobarch.

 72. Draken worden bijna nutteloos op TH10, op TH9 zijn ze ook al bijzonder zwak. Alleen in de defence zijn ze nog wel te beamen. Upgraden naar niveau 5 is dus niet verstandig voordat je een sterke GoWiPe/GoWiWi hebt.
  Hopelijk wat meer info dus voor TH10/9 spelers, zoals ik! 😉

  Groetjes,
  Pegasusz

 73. Zou ik gaan voor draken of voor duister elixerboor lvl 3 ik ben nu stadhuis lvl 7

  Simon

 74. Mijn stratigie is 6 draken 10 varkensruiters 5 tovenaars 5 gunstelingen en 2 helende spreuken (voor varkensruiters) en een woedenspreuk

 75. Als je goud nodig hebt zou ik zeker met draken aanvallen maar als je elixir nodig hebt dan zou ik andere troepen kiezen want draken kosten veel elixir

Reacties zijn gesloten.