Clash of Clans Holland

Clash of Clans tips en strategie

Clash of Clans Holland - Clash of Clans tips en strategie
 

Kobold (Goblin)

Goblin - Clash of clansKobold (Goblin): Deze rottige wezentjes hebben slechts oog voor één ding: BUIT! Kobolds zijn sneller dan een veerval en hebben een eindeloze zucht naar grondstoffen.

De Kobold is een klein, groen wezen met grote puntige oren, rode ogen en een rood-getinte neus. Goblins dragen bruine broek en schoenen. Ze hebben ook een grote zak, zogenaamd voor het dragen van de grondstoffen die je hebt gestolen van je vijand.

De Kobold is de snelste grond-eenheid in het spel. Hun eerste doel is grondstoffen. Pas als alle grondstoffen, verborgen in goudmijnen, elixirpompen, goudkluizen, elixirtanken, duister elixir boren en duister elixer tanken, op zijn, dan richt de Kobold zich op verdedigingswerken en andere gebouwen. Kobolds zijn dus de ideale troepen als het primaire doel van je aanval is om zoveel mogelijk grondstoffen te stelen.

Kobolds veroorzaken dubbele schade aan gebouwen met grondstoffen, twee keer zo veel schade als barbaren en zelfs drie keer zoveel als boogschutters. Het nadeel van Kobolds is de relatief lage gezondheid, wat hoger is dan een boogschutter maar lager dan een barbaar.

Omdat Kobolds voor grondstoffen gaan en ze verdedigingswerken negeren, zijn ze kwetsbaar voor een aanval. Zet ze daarom altijd in in combinatie met andere troepen voor ondersteuning.

Kobolds & aanvallen
Kobolds zijn geweldig voor het stelen van grondstoffen. Gebruik eerst muurbrekers om de ​​route naar opslaggebouwen en mijnen & pompen vrij te maken. Gebruik vervolgens barbaren, reuzen of een andere eenheden om de tovenaartorens en mortieren af te leiden terwijl de Kobolds de grondstoffen stelen.

Kobolds gaan gezamelijk op een doel af en zijn hierdoor zeer kwetsbaar voor de tovernaarstorens en mortieren. Zet ze daarom in kleine groepjes in.

Een andere goede strategie is om de Kobolds pas in te zetten zodra bijna alle verdedigingen zijn vernietigd. Zij ruimen dan snel op voordat de tijd opraakt.

Door hun snelheid zijn goblins bijna immuun voor veervallen en bommen. Veervallen en bommen hebben een lichte vertraging voordat ze af gaan en de Kobolds zijn dan vaak al buiten bereik.

Goblins & verdedigen
Hoewel in het algemeen niet gezien als de beste verdedigende troepen, zijn goblins nog steeds bruikbaar als Clankasteel troepen. Ze richten zich dan niet op grondstoffen, maar direct op de aanvaller. Kobolds zullen de vijand zeer snel aanvallen in vergelijking met de andere troepen.

Kobolds zijn zeer effectief tegen de reuzen, omdat ze hoge schade toebrengen. En natuurlijk ook omdat reuzen de verdedigingswerken blijven aanvallen, ondanks dat ze zelf worden aangevallen.

Hou rekening met een aanval met Kobolds bij het ontwerpen van je basis. Als je al je grondstoffen dicht bij elkaar zet, dan is dan wel heel makkelijk voor een aanvaller die Kobolds gebruikt. Verspreid je grondstoffen dus over je basis. Zorg daarnaast dat deze binnen het bereik van mortieren en tovenaarstorens staan.

Hoeveel elixir kost het om een Kobold te upgraden? En hoelang duurt de upgrade?
Kobold level 1: –
Kobold level 2: 50.000 elixir, 12 uur
Kobold level 3: 250.000 elixir, 2 dagen
Kobold level 4: 750.000 elixir, 3 dagen
Kobold level 5: 2.250.000 elixir, 5 dagen
Kobold level 6: 4.500.000 elixir, 8 dagen
Kobold level 7: 6.750.000 elixir, 10 dagen

Hoeveel elixir kost het om een Kobold te trainen?
Kobold level 1: 25 elixir
Kobold level 2: 40 elixir
Kobold level 3: 60 elixir
Kobold level 4: 80 elixir
Kobold level 5: 100 elixir
Kobold level 6: 150 elixir
Kobold level 7: 200 elixir

Welk level Stadhuis en level laboratorium heb je nodig voor de upgrade van de Kobold?
Kobold level 1: –
Kobold level 2: Level 3 Stadhuis, Level 1 Laboratorium
Kobold level 3: Level 5 Stadhuis, Level 3 Laboratorium
Kobold level 4: Level 7 Stadhuis, Level 5 Laboratorium
Kobold level 5: Level 8 Stadhuis, Level 6 Laboratorium
Kobold level 6: Level 10 Stadhuis, Level 7 Laboratorium
Kobold level 7: Level 11 Stadhuis, Level 8 Laboratorium